Geri Git   Number 1 Forum Group > GENEL FORUM DUYURULARI > Kapalı Konular / Off Topic

LinkBack Konu araçları
Eski 09-04-2007, 06:56 PM   #1 (permalink)
kızıltılkı
Co Administrators

kızıltılkı'ın Avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2005
Baydemir: Çatışma ve ölümü kabul etmiyorum

Baydemir: Çatışma ve ölümü kabul etmiyorum

Ferit ASLAN/DİYARBAKIR, (DHA)

DİYARBAKIR Büyükşehir Belediye Başkanı DTP'li Osman Baydemir, Irak Kürdistan Demokrat Partisi (IKDP) lideri Mesut Barzani'nin Türkiye ve Diyarbakır ile ilgili sözleri konusunda konuşmak istemezken, son 2 günde 9'u asker 10 güvenlik görevlisinin şehit olduğu çatışmalar için, “Çatışmayı ve ölümü kabul etmiyorum, önümüzdeki bir kaç ayı metanet ve sağduyu ile aşmalıyız'' dedi.
Güzel Sanatlar Galerisi'nde Ayten Ekici adlı sanatçının elişi ve sergi takısını açan Başkan Baydemir, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Baydemir, son 2 günde 10 güvenlik görevlisinin şehit olduğu çatışmalar ile ilgili şunları söyledi:
“Olmaması gereken bir tablo yaşıyoruz. Yaşanmaması gereken bir acıyı yaşıyoruz şu anda. Bir kez daha söylüyorum; yaşamını yitiren tek bir insanımızın olmaması gerekir. Bu çatışmaya verecek tek bir insanımızın tek bir canımızın olmaması gerekir. Yaşımını yitiren her bir insanımız geleceğimizden, insani değerlerimizden alıp götürüyor. Bu itibar ile toplum olarak aklın ve vicdanın yolunu oluşturmamız gerekiyor. Berhemehal bir kardeşlik, sağduyu, hoşgörü, huzur ve barış ortamını yakalamamız gerekiyor. Önümüzdeki birkaç ayı metanet ve sağduyu içerisinde aşmamız gerekiyor. Gündem olabildiğince ağır, ajanda olabildiğince dolu. Bu itibar ile aklın yolundan şaşmamamız gerekiyor. Yitirdiğimiz her insan kim olursa olsun insanlığımızdan götürüyor. Yüreğimizden bir parça yitiriyoruz. Kabul edilemez buluyorum. Çatışmayı ölümü kabul etmiyorum.'' Büyükşehir Belediye başkanı Osman Baydemir, Mesut Barzani'nin Türkiye ve Diyarbakır ile ilgili sözlerinin hazırlatılması üzerine, “Arkadaşlar teşekür ediyorum'' diyerek yanıt vermedi. Baydemir, kemaraların kapatılmasından sonra “Konuştuğumda ‘Niye konuşuyor?' diye tepki gösteriyorlar'' demekle yetindi.

kızıltılkı Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Faydalı Linkler
Eski 09-04-2007, 10:25 PM   #2 (permalink)
kemalseymen
Super Moderator

kemalseymen'ın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2006
Mekan: Zonguldak
bu adama ne demeli bilemiyorum ama.............
kemalseymen şuan çevrimiçi  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!

Konu araçları

Gönderi Kuralları
Kendi yeni konularını düzeltemezsin
Kendi mesaj cevap yazamazsın
Kendi mesaj eklentilerini düzeltemezsin
Kendi mesajlarını düzeltemezsin

BB Kod Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık