Geri Git   Number 1 Forum Group > GENEL FORUM DUYURULARI > Kapalı Konular / Off Topic

LinkBack Konu araçları
Eski 08-10-2007, 04:11 AM   #1 (permalink)
Haberci
Senior Member

Haberci'ın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2006
Tarihçi Kemal Karpat, AKP yönetimini uyardı: Yüzde 47'yle gelen yüzde 7'yle gider

Tarihçi Kemal Karpat, AKP yönetimini uyardı: Yüzde 47'yle gelen yüzde 7'yle gider

Teokratik devlet, din adamlarınca idare edilen bir devlettir. Osmanlı hiçbir zaman böyle olmadı. Osmanlı şeriat devleti değildi.
İnsanların hayat tarzlarının değişeceği korkusu yersiz ama AK Parti bu konuda yeteri kadar güvence vermiyor. Türkiye'ye şeriat gelemez çünkü halkın ruhunda yok, dine dayanan bir devlet geleneği yok.
Türkiye Malezya'ya benzemez. İran'a da benzemez. Eskiden benzemedi bugün niye benzesin. Türkiye hiç kimseye benzemeyecek. Türkiye, Türkiye'ye benzeyecek.
AK Parti'de 'Ben oldum' tavrı var. 'Ben yüzde 47'yle geldim' diyen bir güç gösterisi var. Yüzde 47' yle gelen yüzde 7'yle gidebilir. Bu halk oyunu rastgele kullanmıyor.
AK Parti, toplumun üst kesimini ve kadınları yeterince anlayamıyor. Halbuki bu üst kesimin fikrini alabilir. Ama Başbakan'ın böyle bir yaklaşımı yok ki. O, kızıyor, atıyor...
Yasak kaldırıldığında birdenbire türbanlıların sayısı yükselebilir. Ama türban takanların sayısı sonra yavaş yavaş düşer.
Çünkü serbest bırakılınca türbanın çekiciliği ve manası kalmayacak. Bugün türbanın bir manası var. Koskoca bir idareye ve onun baskısına karşı koyuyorum diyorsunuz.
Zaten halk biri türban takmış, takmamış buna bakmıyor ki. Eyüp'te türbanlılarla türbansızlar birbirlerinin farkına bile varmadan dolaşıyorlar.

Haberin Devamı...
Haberci Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Faydalı Linkler

Konu araçları

Gönderi Kuralları
Kendi yeni konularını düzeltemezsin
Kendi mesaj cevap yazamazsın
Kendi mesaj eklentilerini düzeltemezsin
Kendi mesajlarını düzeltemezsin

BB Kod Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık