Geri Git   Number 1 Forum Group > GENEL FORUM DUYURULARI > Kapalı Konular / Off Topic

LinkBack Konu araçları
Eski 06-03-2006, 11:12 AM   #1 (permalink)
Techmaster
Guest

ÖSS adayları dikkat !

ÖSS’ye girecek olan adaylar için sınav ücretinde son gün 8 Mart Çarşamba..

Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) başvurmak isteyenlerin bankaya sınav ücretini yatırma süresi, 8 Mart Çarşamba günü sona eriyor. Bu tarihe kadar sınav ücretini yatıranlar, okullardan randevu alarak 10 Mart'a kadar başvuru işlemlerini gerçekleştirecekler.

2006-ÖSS'ye lise son sınıf öğrencileri, lise son sınıfta beklemeli durumda olanlar, ortaöğretim kurumlarının dışarıdan bitirme sınavına girenler, lise mezunları ve ortaöğretimlerini yabancı ülkelerde yapanlar başvurabilecekler. Ayrıca durumları bu şartlardan birine uyan yabancı uyruklu ve uyruksuz adaylar da başvuruda bulunabilecekler; ancak bu adaylar, ÖSS puanlarına göre 2006 ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nda yer alacak yükseköğretim programlarına yerleştirilemeyecekler. ÖSS 18 Haziran'da, Yabancı Dil Sınavı ise 25 Haziran'da gerçekleştirilecek. Adayların başvuru merkezine giderken yanlarında doldurulmuş şekilde aday bilgi formu, fotoğraflı ve onaylı bir kimlik belgesi, diploma sureti (mezunlar için) ve banka dekontu bulundurması gerekiyor. Başvuru merkezi görevlisi, adayın aday bilgi formundaki bilgiler ile birlikte web kamerayla fotoğrafını çekerek elektronik ortama aktaracak. Bu fotoğrafın cepheden, başı açık ve adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş bir fotoğraf olması gerektiğinden, başvuru merkezine giderken adayların bu durumu dikkate almaları isteniyor. Sınav günü salon başkanı fotoğraftan kimlik belirlemede güçlük çektiği takdirde adayı sınava almayabilecek. Öte yandan üniversitelerde lisansüstü eğitim görmek isteyenlerin katılacağı 2006 Mayıs Dönemi Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’na (LES) başvurular bugün başlıyor.

Zaman

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Faydalı Linkler

Konu araçları

Gönderi Kuralları
Kendi yeni konularını düzeltemezsin
Kendi mesaj cevap yazamazsın
Kendi mesaj eklentilerini düzeltemezsin
Kendi mesajlarını düzeltemezsin

BB Kod Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık