Geri Git   Number 1 Forum Group > GENEL FORUM DUYURULARI > Kapalı Konular / Off Topic

LinkBack Konu araçları
Eski 28-11-2005, 12:10 AM   #1 (permalink)
bal650
Super Moderator

bal650'ın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2005
Öğretmenler de dayakla eğitilmiş

27.11.2005 02:21

Adana'da 283 ilköğretim okulu öğretmeni üzerinde yapılan bir araştırma, erkek öğretmenlerin yaklaşık yüzde 47'sinin, kadın öğretmenlerin ise yüzde 23'ünün ''yetiştirildikleri okullarda dayak yediklerini'' ortaya çıkardı.

Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Alanlar Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adnan Gümüş, İlköğretim Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Songül Tümkaya ve Bingöl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Turan Dönmezer tarafından, Adana'da 117'si erkek, 166'sı kadın toplam 283 ilköğretim öğretmeni arasında yapılan araştırmada, erkek öğretmenlerin kadınlardan daha zor şartlar altında büyüdükleri belirlendi.

Araştırmaya katılan erkek öğretmenlerin yüzde 55'i, çocukluğunun köy ve küçük beldelerde geçtiğini belirtirken, kadın öğretmenlerde ise bu oran yüzde 26.3 seviyesinde kalıyor. Gerek erkek gerekse de kadın öğretmenlerin yaklaşık yüzde 30'unun okulda ''sıra dayağı'' yediği belirtilirken, erkek öğretmenlerin yaklaşık yüzde 47'sinin, kadın öğretmenlerin ise yüzde 23'ünün okulda dayak yediği ortaya çıktı.

Ayrıca, erkek öğretmenlerin yüzde 18.8'inin, kadın öğretmenlerin ise yüzde 4,2'sinin zaman zaman okuldan kaçtığı, erkeklerin yüzde 24.4'ünün, kadınların da yüzde 13.8'inin kopya çektikleri anlaşıldı.

Doç. Dr. Gümüş, ''araştırmayla geçmişteki öğretmen yetiştirme modellerinin bugünkü öğretmenlik için de geçerliliğini sürdüğünün anlaşıldığını'' belirterek, şunları kaydetti:

''Öğretmenlerin bugün yapacakları her yanlış, geleceğin yetişkinleri ve öğretmenleri için aynı yanlış davranışın öğretilmesi anlamına gelecektir.''
bal650 Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Faydalı Linkler

Konu araçları

Gönderi Kuralları
Kendi yeni konularını düzeltemezsin
Kendi mesaj cevap yazamazsın
Kendi mesaj eklentilerini düzeltemezsin
Kendi mesajlarını düzeltemezsin

BB Kod Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık