Geri Git   Number 1 Forum Group > GENEL FORUM DUYURULARI > Kapalı Konular / Off Topic

LinkBack Konu araçları
Eski 28-12-2005, 03:09 AM   #1 (permalink)
bal650
Super Moderator

bal650'ın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2005
2006 bütçesine onay

2006 bütçesi, TBMM Genel Kurulu'nda yaşanan gergin tartışmaların ardından kabul edildi.

Genel Kurul'da, 2006 bütçesi üzerindeki son konuşmaların ardından oya sunulan 2006 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı, 14 ret oya karşı 322 oyla benimsendi.

2004 Mali Yılı kanun tasarıları da oylanarak kabul edildi.

Genel Kurul'da söz düellosu

2006 mali yılı bütçe görüşmeleri, CHP lideri Deniz Baykal ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasında söz düellosuna sahne oldu.

Kadrolaşma ve yolsuzluk iddialarına değinen CHP Genel Başkanı Baykal, Başbakan Erdoğan'ın geçmişteki açıklamalarını kürsüye taşıdı.

Kadrolaşma

Baykal, "kadrolaşma yapıyorsunuz, devlet gücünü arkanıza alarak kendi yandaşlarınızı sokuyorsunuz.. Milli eğitim müdürlerini değiştirdiniz, sanki bunlar vatan haini. Sağlık Bakanlığı'nda bir gecede 141 şef atandı" ifadelerini kullandı.

İddialara tepki gösteren Erdoğan ise, göreve getirilenlerin de bürokrat olduğunu belirterek, "Baykal kadrolaşma diyor, bu çok çirkin. İktidara gelenlerin kendi kadrosuyla çalışma hakkı vardır. Bunlar bu ülkenin evlatları" dedi.

Erdoğan'ın geçmişte söylediği ifadeler

Baykal'ın gündeme getirdiği bir başka konu ise Başbakan'ın geçmişte söylediğini belirttiği sözleriydi. Baykal, "ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol sayın Başbakan.. Hikmetyar'ın önünde diz çöken Recep Tayyip Erdoğan mı, Anıtkabir'de saygı duruşunda bulunan Recep Tayyip Erdoğan mı?" diye sordu.

Erdoğan da Baykal'ın sorusuna "Hikmetyer Afganistan Başbakanı sıfatıyla İstanbul'daydı. Şimdi farklı saflarda. Ben gelişerek değiştim, 30 yıl öncesinde kalmadım" ifadeleriyle karşılık verdi.

Yolsuzluk

Baykal, Genel Kurul'da hükümetle ilgili yolsuzluk iddialarını da gündeme getirdi. Kapıkule operasyonunda 70 kişinin tutuklandığını vurgulayan Baykal, "hükümet nerede?" dedi.

Başbakan da buna karşılık "Kapıkule yolsuzluğunda talimatı kim verdi? Hükümet verdi. Yoksa siz mi verdiniz sayın Baykal" ifadelerinin altını çizdi.

Başbakan Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Deniz Baykal arasındaki söz düellosu, Meclis Genel Kurulu'nda tartışmalara dönüştü. Bir ara milletvekilleri oturumu yöneten Başkanvekili'nin önünde toplandı. Tansiyon, oturuma ara verilmesiyle düştü.
bal650 Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Faydalı Linkler

Konu araçları

Gönderi Kuralları
Kendi yeni konularını düzeltemezsin
Kendi mesaj cevap yazamazsın
Kendi mesaj eklentilerini düzeltemezsin
Kendi mesajlarını düzeltemezsin

BB Kod Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık