Geri Git   Number 1 Forum Group > GENEL FORUM DUYURULARI > Kapalı Konular / Off Topic

LinkBack Konu araçları
Eski 28-12-2005, 03:06 PM   #1 (permalink)
Eflatun
Senior Member

Eflatun'ın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2005
çifte diploma avantajları

YÖK Çifte Diploma İçin Danıştay'da

Tarih: 27.12.2005
YÖK, Meslek Liseleri ve İmam Hatip Liseleri Öğrencilerinin ikinci diploma almasını sağlayacak yönetmeliğin yürürlüğünün durdurulması için Danıştay'a başvurdu.Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Mİlli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) imam-hatip lisesi (İHL) mezunlarının üniversiteye girişte katsayı engeline takılmaması için çıkardığı Açıköğretim Lisesi (AÖL) Yönetmeliği'nin bazı maddelerinin yürütmesinin durdurulması için dün Danıştay'a başvurdu.

Dava dilekçesinde, yönetmeliğin, laikliğe aykırı olduğu ve İHL'ler ile meslek lisesi mezunlarına çift diploma şansı vererek haksızlık yaratacağı savunuldu. YÖK Başkanı Erdoğan Teziç, 15 Aralık'ta "Davayı bugün, en geç yarın açıyoruz" demişti, ancak başvuru 11 gün gecikmeli yapıldı.
YÖK, "Yönetmelik, yükseköğretime giriş belirleme konusunda YÖK'e, Anayasa ve 2547 sayılı kanunla verilen yetkilere müdahale ettiğinden hukuka aykırıdır. YÖK genel kurul kararının hukuka uygun olduğu yargı kararlarıyla sabittir. Dava konusu işlem, yargı kararlarına aykırıdır" gerekçesiyle Danıştay'a dava açtı. Dilekçede, şöyle denildi: "İHL'ler çift diploma veren cazip okullar haline gelecek. Din eğitimi ağırlıklı bu okulların sayılarının giderek artması ile ortaöğretimde genel liselere alternatif okullara dönüşecekler. Bu durum, 1739 sayılı MEB Temel Eğitim Kanunu, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve Anayasa'nın 174. maddesinde devrim yasalarından sayılan Tevhid-i Tedrisat Kanunu'ndaki laiklik ilkesine aykırıdır."
Eflatun Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Faydalı Linkler

Konu araçları

Gönderi Kuralları
Kendi yeni konularını düzeltemezsin
Kendi mesaj cevap yazamazsın
Kendi mesaj eklentilerini düzeltemezsin
Kendi mesajlarını düzeltemezsin

BB Kod Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık