|
||
|
|
#1 (permalink) |
|
Senior Member
![]() Giriş Tarihi: Nov 2005
Mekan: Number1Forum Türkiye
|
PKK'ya da operasyonlara da karşıyız
![]() Lagendijk, PKK’nın eylemlerine de askeri operasyonlara da karşı olduklarını söyledi. İnsan Hakları Derneği Diyarbakır Şubesi'nin organize ettiği ‘Güneydoğu’da sivil haklar’ yuvarlak masa toplantısına katılmak üzere Ankara’dan uçakla Diyarbakır’a gelen Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu eş başkanı Hollandalı milletvekili Joost Lagendijk, Dedeman Otelde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Hükümet ve yerel yöneticilere, “Kürt haklarının geliştirilmesinde şiddete yer verilmemesi'' çağrısını yapan Lagendijk, terörist eylemlerin de kınanması gerektiğini söyledi. Reformların hızlandırılması gerektiğine değinen Lagendijk, reformların sosyal ve ekonomik boyutlarının yeterli olmadığını savundu. Hızlandırılmış kültürel reform çerçevesinde verilen bölgesel ve yerel Kürtçe yayınlarının 4 günle sınırlandırılmasına anlam veremediğini dile getiren Lagendijk, “Daha çok açılım bekliyorum. Diyarbakır olaylarında genç yaştaki göstericilere ağır cezalan ön görülüyor. Bu bir geri dönüştür. Başbakan’a bu konuda çağrım var. Ben şiddetsiz bir sivil toplum desteği sunmaya geldim'' diye konuştu. PKK’nın eylemlerine de, askeri operasyonlara da karşı olduklarını dile getiren Lagendijk, “Şiddeti metod dışı gören Kürt politikacılar var. Şiddetin her türlüsünün kınanması gerekiyor. PKK eylemleri ile askeri operasyonlar bölgenin ilerlemesine katkı sunmayacak. Biz bunlara karşı geliyoruz'' diye konuştu.
| Faydalı Linkler |
| Konu araçları | |
|
|
| Desteklediklerimiz | |
| Atabb Forum, TVPano Forum, Xyeni | |