|
||
|
|
#1 (permalink) |
|
Senior Member
![]() Giriş Tarihi: Jun 2005
|
Bir Babanın En Zor Kararı
ADANA'da geçirdiği trafik kazası sonucu ağır yaralanıp, tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen 4 yaşındaki Gürbüz Güvel'in 38 yaşındaki babası Yahya Güvel, organlarını bağışladığı oğlunu yoğun bakım ünitesinde son kez ziyaret edip, “Oğlumu kaybettim ama başka insanlar yaşasın'' diyerek vedalaştı.
Bir hafta önce beyin ölümü gerçekleşen Gürbüz Güvel'in vücudunda enfeksiyon geliştiği için iki böbreği ile karaciğerini almak için tedaviye devam eden Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Organ Nakli Merkezi doktorları, yaşama bağlanmak için organ bekleyen 3 çocuğun umudunu boşa çıkarmama mücadelesi veriyor. 3 çocuk babası Yahya Güvel, hastanede suni solunum cihazıyla yaşatılan oğlunu Yoğun Bakım Ünitesi'nde ziyaret etti. ÖRNEK DAVRANIŞ Organ bağışını teşvik ve vatandaşları organ bağışına davet etmek amacıyla oğlunun acısını yüreğine gömüp, örnek bir davranış sergileyen Yahya Güvel, “Doktorlar çok sayıda böbrek ve karaciğer hastasının organ beklediğini söyleyince hiç tereddüt etmeden oğlumun organlarını bağışladım. Onu kaybettim ama organlarıyla başka çocuklara hayat vereceğini bilmek beni rahatlatıyor. Herkesin benim gibi davranmasını istiyorum'' dedi. Gürbüz Güvel'in vücudundaki enfeksiyon tedavi edilip organları alınabildiği takdirde, böbrek bekleyen kayıtlı hasta çocuklardan çağrılan 12 kişinin yapılan tetkikleri sonucu bu sayı 4'e indirildi, en uygun olan 2'sine nakil yapılacağı bildirildi. Karaciğerin ise 12 yaşındaki Semra Çolak'a nakledilmesi planlanıyor. Böbrekleri nakledecek olan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Organ Nakli Merkezi Başkanı Prof. Dr. Uğur Erken, “Oğlunu kaybeden babanın gösterdiği davranış insanlık adına örnek bir harekettir. Tüm vatandaşlarımızın böyle duyarlı olmasını bekliyoruz. Devlet yöneticilerinin de organ bağışına ilgi gösterip, duyarlı davranan insanlarımızın acısını paylaşıp, yaptığı davranıştan dolayı kutlaması gerekir'' dedi. Osmaniye'nin Sumbas İlçesi'ne bağlı Gaffarlı Köyü'nde oturan Yahya Güvel'in 2'si kız 3 çocuğundan en küçüğü olan Gürbüz Güvel, 24 Nisan Pazartesi günü amcası Beşir Güvel'in düğününde giymek için kıyafet almaya geldikleri Kadirli İlçesi'nde bir kamyonetin çarpması sonucu ağır yaralanarak hastaneye kaldırılmıştı.
| Faydalı Linkler |
| Konu araçları | |
|
|
| Desteklediklerimiz | |
| Atabb Forum, TVPano Forum, Xyeni | |