Geri Git   Number 1 Forum Group > GENEL FORUM DUYURULARI > Kapalı Konular / Off Topic

LinkBack Konu araçları
Eski 09-10-2006, 11:52 PM   #1 (permalink)
Mertans
Senior Member

Mertans'ın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2005
Sıra okullara geldi

Sıra okullara geldi
'Babalar gibi satarım' sözüyle tarihe geçen Kemal Unakıtan, Hüseyin Çelik ile protokol yaptı. KİT'ler bitince, şehir merkezlerindeki okulları satışa çıkardı

MALİYE ve Milli Eğitim Bakanlıkları arasında imzalanan protokolün hayata geçirilmesi için ilk adım, Çelik'in seçim bölgesi Van'da atıldı. Bahçıvan Mahallesi'nde 4 bin 781 metrekarelik arazi üzerine kurulu Kız Meslek Lisesi, 10.2 milyon YTL bedelle satışa sunuldu.

ÇOK ÖZEL PAZARLIK
VAN'ın rantı en yüksek semtindeki Kız Meslek Lisesi'ni alacak olanı, Defterdarlığın, en uygun teklifi veren 5 firma arasında pazarlık usulüyle belirleyeceği açıklandı. Bu firmanın, ihale bedelini Edremit ilçesinde 3, Erciş'te de 1 lise yaptırarak ödeyeceği bildirildi.

İSTANBUL TARANIYOR
MİLLİ Eğitim'in İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya başta olmak üzere, diğer kentlerde satılacak okulları belirlemek için tarama çalışması başlattığı öğrenildi. Bu eğitim yuvalarının gerekli prosedür tamamlandıktan sonra Maliye tarafından satılacağı kaydedildi.

Okullar satılık
Şehirlerin alışveriş merkezleri ve ticaret bölgelerinde kalan okul binaları, yeni eğitim kurumları yapılması karşılığında satılacak
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in imza koyduğu, okul binalarının, yeni eğitim kurumları yapılması karşılığında satışına ilişkin proje, ilk olarak Van'da uygulamaya giriyor. Milli Eğitim Bakanlığı, 10,2 milyon YTL değer biçilen Bahçıvan Mahallesinde bulunan Kız Meslek Lisesinin satışı için Maliye Bakanlığı'na başvurdu.

TEKLİF VERECEKLER
Maliye Bakanlığı, Van Kız Meslek Lisesinin satışı için ihaleye çıkacak. İhaleyi, okul karşılığında en fazla eğitim kurumu inşa etme yönünde teklif veren kişi ya da kuruluş kazanacak. Bu arada İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya gibi merkezler başta olmak üzere, diğer kentlerde de yeni okulların inşası karşılığında satışa çıkarılacak okullar için tarama çalışması yapılıyor.

MALİYE'YE BİLDİRECEK
Protokole göre, Milli Eğitim Bakanlığı, bu durumdaki okulları tespit ederek, Maliye Bakanlığı'na öneriyor. Milli Eğitim, yapılacak yeni okul binaları için uygulanacak tip projesi ile projeye ilişkin inşaat maliyet bedeli hesabını da Maliyeye bildiriyor. Protokol, inşaatın her aşamasındaki denetleme ve diğer teknik hizmetlerin de, Milli Eğitim Bakanlığının uyun gördüğü şekilde yerine getirilmesini öngörüyor.

Al kanıyla suluyor toprağımı ŞEHİDİM
Bu Vatana veriyor gül canını ŞEHİDİM
Dünya duysun bilinsin TÜRK DE ŞEHİT tükenmez
BAYRAK İNMEZ ŞEHİT ÖLMEZ BU AZİZ VATAN BÖLÜNMEZ

Mertans Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Faydalı Linkler

Konu araçları

Gönderi Kuralları
Kendi yeni konularını düzeltemezsin
Kendi mesaj cevap yazamazsın
Kendi mesaj eklentilerini düzeltemezsin
Kendi mesajlarını düzeltemezsin

BB Kod Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık