|
||
|
|
#1 (permalink) |
|
Senior Member
![]() Giriş Tarihi: Dec 2005
|
Nuri Ergin ile oğlu ''çete'' davasından tahliye oldu
Nuri Ergin ile oğlu ''çete'' davasından tahliye oldu
Fatih'te bir kişinin öldürülmesine ilişkin ''Karagümrük çetesi elebaşı'' olarak bilinen babası Nuri Ergin ve 2 amcasının da aralarında bulunduğu 6 sanıkla birlikte yargılanan Nurettin Ergin tahliye oldu. İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Nurettin Ergin, Ahmet Uğur Balıkçıoğlu, başka suçtan tutuklu Nuri Ergin ile tutuksuz sanıklar Soner Ergin ve Yaşar Ceylan katıldı. Diğer tutuksuz sanıklar Zeynel Ergin ile Ali Serhat Yıldırım ise duruşmaya gelmedi. Duruşmada kimlik tespiti yapılan Nuri Ergin, adresinin sorulması üzerine ''10 yıldır hapisteyim, adresimi hatırlamıyorum'' dedi. Mesleği sorulan Ergin, marangoz olduğunu söyledi. Nuri Ergin sorgusunda, oğlu Nurettin Ergin'in komplo kurularak tutuklattırıldığını öne sürdü. Ergin, 17 yaşındaki oğlu Anıl'ın da bu dosyaya bir şekilde eklettirildiğini savundu.Kültür Üniversitesinde eğitim gören 19 yaşındaki kızını, hasımları tarafından ''suikast düzenlenir'' diye okuldan aldırttığını anlatan Ergin, şöyle konuştu: ''Anneleri öldüğünde ben yetimlerimi Soner ve Zeynel amcalarına, amcaları kadar sevdikleri avukat Hikmet Çarboğa'ya emanet ettim. Bravo bu amcalarına. Soner, Organize Şubede ifade veriyor. Yanında tanık olarak yıllardır avukatlığımı yapan Hikmet Çarboğa var. Ne yapıyorlarsa, oğlum Nurettin Ergin'in ismini verdiriyorlar. Zeynel ifade veriyor, yine yanında Hikmet Çarboğa var. Organizede 2 saat işkence görmekten korktukları için oğlum Nurettin'in aleyhine ifade veriyorlar. Altına da avukat Hikmet Çarboğa imza atıyor. Benim karakol yüzü görmemiş 17 yaşındaki pırıl pırıl çocuğum Anıl Ergin, ifadesi alınıyor, cumhuriyet savcılığına çıkarılıyor yanında avukat yok. Bunlar nasıl amca? Öksüzlerimi ne hale sokmuşlar? Ben babam öldüğünde bunlara 'ben sizin babanızım' dedim. Bunlara atılan her kurşunun hesabını sordum. Benim kardeşlerim bu olaya alet oldu.''
| Faydalı Linkler |
| Konu araçları | |
|
|
| Desteklediklerimiz | |
| Atabb Forum, TVPano Forum, Xyeni | |