Geri Git   Number 1 Forum Group > GENEL KONULAR & SOHBET > Genel Sohbet Muhabbet > Kitap Dünyası

LinkBack Konu araçları
Eski 17-01-2006, 01:42 PM   #1 (permalink)
galerihikmet
Special Member

galerihikmet'ın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 1970
Mekan: Galeri Hikmet Kitabevi-Bartın-Amasra
Gölgede Kalan İzler Ve Gölgeleşen Bizler

Kemal Yamak

İkinci Dünya Savaşı’nda askerî öğrenci, çokpartili döneme geçiş yıllarında genç bir subay. 1960’ta Afganistan’da tabiye öğretmeni. 22 Şubat ve 21 Mayıs olaylarında Harp Okulu’nda eğitim öğretim şube müdürü. Kıbrıs Barış Harekâtı’nda Özel Harp Dairesi başkanı. 12 Eylül’den önce ve sonra 7. Kolordu ve Sıkıyönetim komutanı olarak Diyarbakır’da... 1985-1987 yılları arasında Ege’de krizler yaşanırken Ege Ordusu komutanı. PKK terörünü ve Güneydoğu sorununu yakından tanıyan komutanlardan biri. Turgut Özal döneminde Başbakanlık başdanışmanı, Birinci Körfez Krizi’nde Cumhurbaşkanlığı genel sekreteri; dolayısıyla Turgut Özal’ın kişiliği ve ölümüyle ilgili sorulara en iyi cevap verebilecek kişilerden biri. Evet, emekli orgeneral Kemal Yamak’tan söz ediyoruz. "Gölgede Kalan İzler ve Gölgeleşen Bizler", yıllarını Silahlı Kuvvetler’e vermiş, Türkiye’yi ilgilendiren birçok önemli dönemin ve olayın yakın tanığı olmuş, hatta tanığı olmaktan öteye geçmiş bir kişiliğin anılarını barındırıyor. Bu ülkenin geçmişine ve bugününe duyarsız kalamayacak herkesin ilgiyle okuyabileceği bir çalışma.

Bu yazılar, "ilmi" ya da "edebi" bir eser değil. Hatta, tam olarak anı da sayılmaz. Ben sadece yaşarken etkilendiğim bazı hususları ele almaya, "ben"i size, olayların içindeki "Gölgedeki Yamak" çerçevesinde kalarak tanıtmaya çalıştım.
Belki de, askıda kalmış bazı sorulara cevap olabilecek, bazı olaylarda boş kalmış yerleri doldurabilecek veya elde kalmış malzeme gibi, yerleştirilememiş bilgilerle boş halkaları tamamlanabilecek bir zinciri önünüze serdim.
"Bana soracak bir şeyiniz var mı?" sorusunu sorarak, bunlar için bir cevap paketi hazırlamayı hedefledim.
Bir şairimiz diyor ki:
Gitmek, hatıraları bir bir uyutmak demek
Ölmek, yok olmak değil, ölmek, unutmak demek...
Ben bu son dizeye bir kelime eklemek istiyorum:
Gitmek, hatıraları bir bir uyutmak demek
Ölmek, yok olmak değil, ölmek, unutmak, unutulmak demek...
Uyutulan hatıraları, gerektiğinde uyandırma dileğiyle, işte:
Gölgede Kalan İzler ve Gölgeleşen Bizler...
Yayınevi : Doğan Kitapçılık
Dizisi : Anı Dizisi
Yazarı : Kemal YAMAK
Fiyatı : 29. 00.YTL
Kapak / Resimleyen : Ayşe Çelem DESİGN
Basım Yeri / Tarihi : İstanbul / 2006 - Ocak

galerihikmet Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı Yaparak Cevapla
Faydalı Linkler

Konu araçları

Gönderi Kuralları
Kendi yeni konularını düzeltemezsin
Kendi mesaj cevap yazamazsın
Kendi mesaj eklentilerini düzeltemezsin
Kendi mesajlarını düzeltemezsin

BB Kod Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık