|
||
|
|
#1 (permalink) |
|
Super Moderator
![]() Giriş Tarihi: Mar 2006
Mekan: rfactor(no aids)
|
Ankara'nın yerel olarak kullanılan kalıplaşmış sözleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde derlendi.
Ankara'nın kalıplaşmış ilginç sözlerinden bazıları şöyle: -Benimi mezeleyon gid de anağı mezele: Benimle alay mı ediyorsun? -Gasap lömen apçağa vardakara dikişinden siyerlik virsin: Kasap, yağsız tarafından pirzola versin. -Arnının şakından nalladı: Alnının ortasından vurdu. -Apçam gile gidecez: Amcamlara gideceğiz. -Avrat bizi hicil iddi: Kepaze etti. -Ayı oynayalım: Topaç çevirelim. -Avrat topuğna kadar pâtiri dudunmuş: Kadın takma saç takmış. -Amma da sıkrasın: Hasissin (cimrisin). -Avrat beni görünce bürleniyo: Yüzünü örtüyor. -Deke combalak aşıvirdi: Yere yuvarlandı. -Bebeğin sormuğunu vir: Bebeğin sormuğunu (emzik) ver. -Bıldır miyva çoodu: Geçen sene meyve çoktu. -Bebeğin bağırdağını sarıvir: Bebeğin beşiğinin bağlarını bağla. -Bire esikli, adamı buğatma: Kadın, adamı kızdırma. -Iramazanda adamın gavsarası dar olur: Ramazanda insanın asabı bozuk olur. -Ezzadı kınalı: Mazisi temiz. -O ne şekil yarenlik: Ne biçim lâf. -Hayatdaki gambakları toplayıvir: Avludaki ağaç parçalarını toplayıver. -Başlık bozmıya gidiyoz: Düğün hazırlığı için çarşıya çıkıyoruz. -Guşenedeki tamtak tiridini getir: Tenceredeki tiriti getir. -Mücüleden cara dakımını alıvir: Çekmeceden ağızlığı alıver. -Zarzavatı desdimala çıkılayıvir: Sebzeleri mendile koyuver. -Bennen ağrınamaz ol: Benimle uğraşma. -Nedi beni yüksünüyon sen: Neden beni çekemiyorsun sen? -Hiyarın köresini al tılkışımını alma: Hıyarın tazesini al buruşmuşunu alma. alıntı...
|
| Faydalı Linkler |
![]() |
| Konu araçları | |
|
|