Geri Git   Number 1 Forum Group > GENEL KONULAR & SOHBET > Genel Sohbet Muhabbet > Kültür-Sanat

LinkBack Konu araçları
Eski 09-02-2008, 01:16 AM   #1 (permalink)
•ђд¥дŁ£T گђ
Site Admin

•ђд¥дŁ£T گђ'ın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2005
Mekan: San Francisco
Exclamation İlkadım, 'Şehitlik' Konulu Şiir Yarışması Düzenliyor

Samsun İlkadım Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Programı çerçevesinde şiir yarışması düzenliyor. Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Kültür-sanat faaliyetleriyle Samsun'un çıtasını yükselttik. Bundan sonra da değişik çalışmalarımızla yükseltmeye devam edeceğiz." dedi.
İlkadım Belediyesi kültürel faaliyetelerine bir yenisini daha ekleyerek 'şehitlik' konulu şiir yarışması düzenliyor. Atatürk Kültür Merkezi'nde 19 Mart Çarşamba günü İlköğretim 6, 7 ve 8.nci sınıflarla Lise 1, 2 ve 3. sınıf kategorilerinde yapılacak ''Şehitlik' konulu şiir yarışmasında adaylar kendilerine özgün hazırladıkları şiirle yarışacak. 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Proğramı çerçevesinde organize edilen şiir yarışmasında birinciye 2 tam altın, ikinciye 1 tam altın, üçüncüye yarım altın ve ilk üçe giremeyip dışarda kalan dördüncü yarışmacıya da mansiyon olarak çeyrek altın verilecek.

Şehitlik temasının konu olarak ön planda tutulduğu yarışmaya katılacak kişilerin eserlerinin daha önce hiçbir yarışmada ödül almamış olması gerektiği gibi, yarışmaya en çok bir şiirle katılabilmesi öngörülüyor. Şiirin hacmi konusunda herhangi bir sınırlamanın getirilmediği yarışmada ödül kazanacak olan eserlerin her türlü yayın hakkı İlkadım Belediye Başkanlığına ait olacak.

Yarışma şartnamelerinin sıkı tutulduğu şiir yarışmasında adaylar bilgisayarda 12 punto ile yazılması gereken şiirlerini 4 nüsha olmak kaydıyla açık kimliğini, adresini ve 1 adet fotoğrafını, üzerinde yarışmacının adı soyadı ve okul adı yazılı bir zarfla İlkadım Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğü'ne 7 Mart 2008'e kadar teslim edecek.

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, tiyatrodan konsere, konferanstan şiir dinletilerine kadar gibi birçok kültür-sanat faaliyetleriyle Samsunlular'ın dolu dolu bir yıl geçirmesini sağlayarak şehrin kültür çıtasını yükselttiklerini söyledi. Tok, "Son dört yıldır büyük atılım içindeyiz ve şehrimizde kültür sanat faaliyeti deyince akla gelen ilk kurum biz olduk. İlkadım'da başlattığımız değişimin en önemli göstergesi kültür ve sanat faaliyetlerimizdeki zenginliktir. İlkadım Belediyesi artık Samsun'a 'İlkadım Kültürü' tabirini hediye etmiştir. Ortaya ********uz kültürel faaliyetlerimiz vatandaşlarımız tarafından büyük takdir toplamıştır.Yerel yönetimlerin amacı sadece rutin bir takım işleri yapmak değil, bunu yanı sıra kültüre, eğitime, sanata, hatta meslek edinmeye de katkıda bulunmasının gerekli şart olduğu inancındayız." diye konuştu
Yaşatmaz Beni ,
ÖLDÜRÜR SEVDAN
•ђд¥дŁ£T گђ Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı Yaparak Cevapla
Faydalı Linkler

Konu araçları

Gönderi Kuralları
Kendi yeni konularını düzeltemezsin
Kendi mesaj cevap yazamazsın
Kendi mesaj eklentilerini düzeltemezsin
Kendi mesajlarını düzeltemezsin

BB Kod Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık