|
||
|
|
#1 (permalink) |
|
Senior Member
![]() Giriş Tarihi: Nov 2005
Mekan: İSTANBUL...Yada heran bir vatan köşesinde..ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ
|
![]() Farklılığın biraz dikkatli bakınca ortaya çıktığı bir 'o' an. Yer Irak... Bağdat yakınlarında Dicle Nehri. Mekan Irak ama gündem farklı bir dinin töreni. Erkekler kadınları Dicle Nehri’nde vaftiz ediyor. Sabistler, peygamber olarak Adem'i kabul ediyor. Dinlerinde Adem'den sonra gelen isim, Vaftizci Yahya. Su, bu dini grup için herşey. Bu nedenle, vaftiz olmanın ve her yıl vaftiz tazelemenin yanısıra suda evleniyorlar ve ölenlerini son yolculuğuna Dicle Nehri kıyısında uğurluyorlar. Özellikle aşağı Mezopotamya'da yaşıyorlar ve sayıları 30-40 bini buluyor. Binlerce yıldır Irak'ta yaşayan bir topluluk olarak, farklı oldukları için farklılık içermeyen bir durumları da var. Saddam rejimi, bu insanlara da inançları uyarınca yaşama izni vermemiş. İnsan hakları kuruluşları binlerce Sabist’in Saddam döneminde katledildiğini savunuyor. (AP/Karim Kadim)
|
|
| Faydalı Linkler |
|
|
#2 (permalink) |
|
Senior Member
![]() Giriş Tarihi: Jun 2006
Mekan: tekirdağ
|
herkes kafasına göre takılıyor. islamiyetin emir ve yasakları zor gelen ya da işine gelmeyen toplumlar ya hurafe icad etmiş veya islamiyetin dışına çıkmış. tanımam-etmem bu insanları.. daha önce iran da sabaaileri duydum da bunları bilmiyordum..
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) | |
|
Senior Member
![]() Giriş Tarihi: Nov 2005
Mekan: İSTANBUL...Yada heran bir vatan köşesinde..ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ
|
Alıntı:
Bende önce şaşırdım ustam....Ama okuyunca bilgi hazneme bir çentik daha attım ![]() |
|
|
|
|
![]() |
| Konu araçları | |
|
|