Geri Git   Number 1 Forum Group > PC -INTERNET - PROGRAMLAR & WEB TASARIMI > Bilgisayar ve Teknolojileri > Office Uygulamaları

LinkBack Konu araçları
Eski 02-02-2006, 12:36 PM   #1 (permalink)
doktor2008
Junior Member

Giriş Tarihi: Oct 2005
excell de formül şifreleme nasıl yapılıyor?

arkadaşlar excell de formül yazılı hücreyi şifrelemenin bir yolunu bilen yada bunu yapan bir makro sahibi varsa bir yardımcı olsun.

uğraşmaktan kafam şişti. şimdiden teşekkürler.
doktor2008 Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı Yaparak Cevapla
Faydalı Linkler
Eski 02-02-2006, 03:39 PM   #2 (permalink)
SABIRLI
Senior Member

SABIRLI'ın Avatarı

belge içinde istediğiniz hücreyi mi şifrelemek istiyorusunuz....

yoksa belge genel olarak mı şifrelencek...

ben yine de bildiğimi aktarayım...

belgeyi okunur halde olacak ama değişiklik yapılamayacak şekilde şifrelemek istiyorsanız şunu uygulayabilirsiniz

> Menüden > Tools(araçlar) - Protection(koruma) - Protect Sheet(sayfayı koru) i seçerseniz sizden şifre isteyecek şifrenizi girereniz dosya şifrlenmiş olur...Yani biri dosyayı açabilir ama şifreyi bilmiyorsa değişiklik yapamaz...

Dosyayı şifrelem konusu ayrı bir durum...Gerekirse onu da anlatırım...

İyi Çalışmalar...
SABIRLI Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 02-02-2006, 06:00 PM   #3 (permalink)
doktor2008
Junior Member

baba verdiğin bilgiler için teşekkürler. ancak derdim sayfayı şifrtelemek değil. örnek istatistik formu hazırladım diyelim. günlük veriler girilsin ama istatistik hesabı yapan hücrelere verdiğim formülleri kimse değiştiremesin istiyorum. verdiğin bilgiyi ve araçlar menüsündeki aklıma gelem tüm kombinasyonları denedim ama mafiş olmadı. seninde dediğin gibi belge içinde tek bir hücreyi şifrelemek istiyorum. belgenin geri kalanını diğer kullanıcılar rahatça kullanabilmeli.

saygılar.
doktor2008 Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 02-02-2006, 10:59 PM   #4 (permalink)
SABIRLI
Senior Member

SABIRLI'ın Avatarı

Buyrun işte tam istediğinizi buldum...Aşağıdakiler uyguladım ve istediğiniz oldu...Anlamadığınız bir yer varsa açıkça izah edebilirim...

1.Adım-) Tümünü Seç düğmesini tıklatarak (satır 1'in hemen üzerinde ve A sütununun hemen solundaki gri dikdörtgen) tüm çalışma sayfasını seçin.

2.Adım-) Biçim menüsünde Hücreler seçeneğini tıklatın ve Koruma sekmesini tıklatın ve Kilitli onay kutusunu temizleyin. Çalışma sayfasındaki tüm hücrelerin kilidi açılır

Not : Hücreler komutu kullanılamıyorsa, çalışma sayfasının bazı bölümleri zaten kilitli olabilir. Araçlar menüsünde Koruma seçeneğinin üzerine gelin ve Sayfa Korumasını Kaldır'ı tıklatın.

3.Adım-) Yalnızca kilitlemek istediğiniz hücreleri seçin ve 2 numaralı adımı yineleyin, ancak bu kez Kilitli onay kutusunu seçin.

4.Adım-) Araçlar menüsünde Koruma seçeneğinin üzerine gelin, Sayfayı Koru'yu tıklatın ve sonra Tamam'ı tıklatın.
SABIRLI Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-02-2006, 11:52 AM   #5 (permalink)
doktor2008
Junior Member

hemen deneyecem. teşşekkürler.
doktor2008 Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-02-2006, 11:54 AM   #6 (permalink)
doktor2008
Junior Member

harika çalıştı. çok teşekkürler.
doktor2008 Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla

Konu araçları

Gönderi Kuralları
Kendi yeni konularını düzeltemezsin
Kendi mesaj cevap yazamazsın
Kendi mesaj eklentilerini düzeltemezsin
Kendi mesajlarını düzeltemezsin

BB Kod Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık