Geri Git   Number 1 Forum Group > GENEL KONULAR & SOHBET > Hayvanlar Alemi > Akvaryum Dünyası & Balıkçılık > Oltalar

LinkBack Konu araçları
Eski 20-08-2005, 03:15 PM   #1 (permalink)
bal650
Super Moderator

bal650'ın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2005
serpme ağ

geleneksel avlanma türlerinden olan serpme ağ hakkında bildiklerimi
paylaşmak istiyorum.
iki türlü serpme ağ vardır.
1.mezgit serpmesi:180 ve 200 çiftten başlanır ve 1800-2000 göz olur genellikle
2.ırmak serpmesi:9 ve 6 numara ipten olur eğer 9 numara ipten örülmüşse,18 veya 20 gr lık kurşunla donatılır.
eğer 6 numara ipten örülmüşse 16 veya 14 gr lık kurşunla donatılır.
3.kefal serpmesi :3 veya 4 numara ipten örülür,ben 3 numara ip kullanıyorum.
3 numara ipten örülen,8 veya 10 gr lık kurşunla donatılır.
not:serpme ipinin atarken kördüğüm olmaması için,ipin ucuna fırdöndü takmakta yarar vardır.
eğer 4 numara ipten örülmüşse 12 veya 11,13 grlık kurşunlarla donatılması daha uygundur.
saygılarımla.
bal650 Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı Yaparak Cevapla
Faydalı Linkler
Eski 20-08-2005, 04:19 PM   #2 (permalink)
TVTracker©
Special Member

TVTracker©'ın Avatarı

Mekan: EveryWhere
Teşekkürler Arkadaşım,,
Paylaşımınızın devamını bekleriz..
Sevgi ve Saygılar,,
TVTracker© Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 20-08-2005, 06:43 PM   #3 (permalink)
bal650
Super Moderator

bal650'ın Avatarı

sağol tv Tracker.elimden gelen yardımı yapacağım.saygılar selamlar.
bal650 Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 28-01-2006, 10:42 PM   #4 (permalink)
black eagle
Junior Member

Giriş Tarihi: Jan 2006
Yeni uyum yasalarına göre yayınlanan Su ürünleri kanunun Sportif(amatör) balıkçılık sirkülerine göre iç sularda serpme ile balık avcılığı yasaklanmıştır.Yalnızca; denizlerde sirkülerde belirtilen göz açıklığı ve ağırlığa sahip serpmelerle avlanılabileceği belirtilmektedir.Bu da işin yasal kısmı. Saygılar.
black eagle Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 29-12-2007, 10:36 AM   #5 (permalink)
ozgurx1
Junior Member

Giriş Tarihi: Dec 2007
İlgi: serpme ağ

serpme ağı örmek istiyorum ama nasıl yapıldığını bilmiyorum
internette araştırdım ama önemli bir bilgi bulamadım
nasıl başlamam gerek hangi düğümü kullanmam gerek
artırmayı nasıl yapmalıyım
bide düz ağ gibi örüp kenarlarını dikmen gerek dediler
yardımcı olurmusun
teşekkür ederim
ozgurx1 Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 02-01-2008, 08:02 PM   #6 (permalink)
bal650
Super Moderator

bal650'ın Avatarı

Elbette yardım ederim.ama görüntülü yardım daha faydalı olur.
bal650 Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-01-2008, 02:50 PM   #7 (permalink)
ozgurx1
Junior Member

Giriş Tarihi: Dec 2007

görüntülü yardım nasıl olacak bilmiyorum
yani fotoğraf çekip koyabilirsin veya kısa bir video çekip linkte verebilirsin
görüntülü ders yapmayı ben bilmiyorum
ben seni msn ye ekledim ordan da yardımcı olabilirsin
mesajın için sağol kolay gelsin
ozgurx1 Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-01-2008, 02:59 PM   #8 (permalink)
ayhan53
Senior Member

ayhan53'ın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2007
Mekan: ne önemi var bu dünyada misafiriz

herkese rep
ayhan53 şuan çevrimiçi  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 19-02-2008, 11:44 PM   #9 (permalink)
Tugrul
Junior Member

Giriş Tarihi: Feb 2008

Alıntı:
Orjinal Gönderi : bal650 Mesajı Görüntüle
geleneksel avlanma türlerinden olan serpme ağ hakkında bildiklerimi
paylaşmak istiyorum.
iki türlü serpme ağ vardır.
1.mezgit serpmesi:180 ve 200 çiftten başlanır ve 1800-2000 göz olur genellikle
2.ırmak serpmesi:9 ve 6 numara ipten olur eğer 9 numara ipten örülmüşse,18 veya 20 gr lık kurşunla donatılır.
eğer 6 numara ipten örülmüşse 16 veya 14 gr lık kurşunla donatılır.
3.kefal serpmesi :3 veya 4 numara ipten örülür,ben 3 numara ip kullanıyorum.
3 numara ipten örülen,8 veya 10 gr lık kurşunla donatılır.
not:serpme ipinin atarken kördüğüm olmaması için,ipin ucuna fırdöndü takmakta yarar vardır.
eğer 4 numara ipten örülmüşse 12 veya 11,13 grlık kurşunlarla donatılması daha uygundur.
saygılarımla.
Sevgili Bal650,

Inanin bana; sermeler ile ilgili olarak internetde sizin verdiginiz kadar degerli baska bir bilgi simdiye kadar bulamadim. Yillar once babamla sermeye giderdik. Onun sepetciligini yaptim yillarca. Yavas yavas bende ogrendim ve attim. Ama araya yillar girdi ve tamamen koptum. Simdi kendi oglumun bana sepetcilik yapma zamani geldigini dusunuyorum. :-)

Ancak simdi zaman biraz degisti saniyorum. Benim zamanimda tek tip, standart serpmeler vardi. Simdi yeni bir serpmeye ihtiyacim var ve tam olarak ne almam gerektigini bilemiyorum.

Sizin verdiginiz listede 3 tip mevcut :

1. Mezgit Serpmesi
2. Irmak Serpmesi
3. Kefal Serpmesi

Deniz kiyisinda bir ilcede oturuyoruz ve ben sahilden veya belime kadar suya girerek atmayi dusunuyorum. Bunlarin hangisini tavsiye edersiniz? Ve bu detaylari vererek serpmemi nereden satin alabilirim / nerede yaptirabilirim? Internetteki av malzemecilerinde tek tip serpme mevcut ve tam olarak emin olmadan almak istemiyorum.

Ozgurx1 isimli arkadasimiz sizi MSN'e eklediginden bahsetmis ama sizin MSN bilginizi bulamadim. Bu konulari gorusmek icin beni eklerseniz sevinirim. MSN adresim sitenize kaydolurken kullandigim adresimdir.

Yardimlariniz icin simdiden tesekkur ediyorum.

Saygilarimla,
Tugrul Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 19-02-2008, 11:57 PM   #10 (permalink)
kaya22
Technical Admin

kaya22'ın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2005
Mekan: Hayal Gözlüm

evet hocam size yardımcı olacaktır gerekirse kendide bu işleri yapıyor örüyor diye biliyorum.
kaya22 şuan çevrimiçi  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 21-02-2008, 12:38 AM   #11 (permalink)
bal650
Super Moderator

bal650'ın Avatarı

Arkadaşım ceryan yoktu.yeni girdim ve hemen cevapladım serpme konusunda doğru adrestesin.meraklanma.sen almaya karar ver ben örer kurşunlar yollarım.soruna gelince sana 3 numara ipten örülen ve 10 gr kurşunla donatılan serpme lazım.Bende belime hatta göğsüme kadar girip atıyorum denize.750 göz olur 3,5 kg ağırlığı olur .msn adresini ekledim.ordan diğer konuları hallederiz.selamlarımla.
bal650 Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 21-02-2008, 09:51 AM   #12 (permalink)
Tugrul
Junior Member

Giriş Tarihi: Feb 2008

Alıntı:
Orjinal Gönderi : bal650 Mesajı Görüntüle
Arkadaşım ceryan yoktu.yeni girdim ve hemen cevapladım serpme konusunda doğru adrestesin.meraklanma.sen almaya karar ver ben örer kurşunlar yollarım.soruna gelince sana 3 numara ipten örülen ve 10 gr kurşunla donatılan serpme lazım.Bende belime hatta göğsüme kadar girip atıyorum denize.750 göz olur 3,5 kg ağırlığı olur .msn adresini ekledim.ordan diğer konuları hallederiz.selamlarımla.
Tesekkurler, MSN'de farkettim eklediginizi.

Gorusuruz.
Tugrul Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 20-07-2008, 01:31 PM   #13 (permalink)
biraffan
Junior Member

Giriş Tarihi: Jul 2008

merhaba arkadaşlar bende amatör bir ağ kullanıcısıyım
abimden el örmesi bir ağ aldım ama bazı yerleri yırtıldı tamir ve bakımını yapmak ve kendimde bir ağ örmek istiyorum yardımcı olurmusunuz
şimdiden yardımlarınıza teşekkür ediyorum
biraffan Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 20-07-2008, 01:43 PM   #14 (permalink)
biraffan
Junior Member

Giriş Tarihi: Jul 2008

bal650 arkadaşımın yardımlarını istiyorum
biraffan Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 23-07-2008, 01:36 PM   #15 (permalink)
biraffan
Junior Member