Geri Git   Number 1 Forum Group > SERBEST KÜRSÜ > Tartışma Grupları > Örf ve Adetler

LinkBack Konu araçları
Eski 19-03-2007, 03:26 PM   #1 (permalink)
KADIKÖY
Senior Member

KADIKÖY'ın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Mekan: İSTANBUL/Ş.SARAÇOĞLU STD.BİRGÜN HERKES FB.Lİ OLMASIN OMUTLULUK BİZDE KALSIN
Red face IŞiĞi Yanan Evler.....İnanin Harİka Bİr Yazi

IŞIĞI YANAN EVLER...
(Müthiş bir anı; okumanız ve neden bugünlerde huzursuz bir toplum olduğumuzun anlaşılması dileğiyle.. ..)

Tıp fakültesini yeni bitirmiş, pratisyen hekim olarak ilk görev yaptığım yere, Konya'ya bağlı bir beldenin sağlık ocağına gitmiştim. Gençtim, bekârdım. Küçük bir beldeydi gittiğim yer.

İlk gece bir eve misafir olmuştum. Tren istasyonunun hemen yanında bir evdi. Akşam yemeğinden sonra çaylarımız gelmiş, sohbetler edilmişti. üzerimde yol yorgunluğu, geldiğim yeni yerin yabancılığı vardı. Saatler ilerliyor, ağır bir uyku beni içine çekiyordu. Ev sahibine bir şey de
diyemiyordum. Bir müddet daha geçti; yine bir hareket yoktu. Evin büyüğü olan Hacı anneye
sıkılarak: "Anneciğim, sizin buralarda kaçta yatılıyor?" dedim.

Hacı anne:"Evlâdım treni bekliyoruz. Az sonra tren gelecek, onu bekliyoruz" dedi. Merak ettim, tekrar sordum: "Trenden sizin bir yakınınız mı inecek ?"

Hacı anne: "Hayır evlâdım, beklediğimiz trende bir tanıdığımız yok. Ancak burası uzak bir yer. Trenden buraların yabancısı birileri inebilir. Bu saatte, yakınlarda, ışığı yanan bir ev bulmazsa, sokakta kalır. Buraların yabancısı biri geldiğinde, "ışığı yanan bir ev" bulsun diye bekliyoruz."

Konya Ovası'nda, yada bir başka yerinde Türkiye'nin, trenden inen yabancılar için "Işığı yanan evler" yerinde hâlâ duruyor mudur? Yabancılar, yorgun bedenlerini yün yataklarda dinlendirmeye devam ediyorlar mı? Aç bir köpeğin önüne bir kap yemek bırakan kadınlar yaşıyorlar mı? Kuşlara yuva yapan mimarlar sahi şimdi neredeler? Bu güzel insanlar, atlarına binip gitmişler. Bizler, atlarına binip giden güzel insanlara sahip bir medeniyetin yetimleriyiz. çekip gidenlerin doldurulmamış boşluklarında savrulup duran yoksullarız.

Kaynak: Prof. Dr. Saffet Solak'ın bir hatırası
"Türk parasının sahte olup olmadığını anlamak için, ışığa tutarız... Eğer içinde Atatürk varsa, o para gerçektir. İçinde Atatürk yoksa, sahtedir. Ne mal olduğunu anlamak için, insanları da ışığa tutun... İçlerinde Atatürk yoksa, sahtedir... İçinden Atatürk geçmeyen insanlara paye vermeyin, iltifat etmeyin."
"Vatanlarını yaşanmaz bulanlar,
vatanlarını 'yaşanmaz'laştı ranlardır. "

LANET OLSUN İÇİMDEKİ BU PROGRAM SEVGİSİNE
KADIKÖY Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı Yaparak Cevapla
Faydalı Linkler
Eski 19-03-2007, 03:42 PM   #2 (permalink)
kızıltılkı
Co Administrators

kızıltılkı'ın Avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2005
artık zor bee
kaldıklarını zannetmiyorum.
şehir merkezlerinde zaten hiç olmamıştı
kızıltılkı Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 19-03-2007, 04:48 PM   #3 (permalink)
TRessam
Moderator

TRessam'ın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2005
Mekan: Samsun
Maalesef çok az kalmıştır. Yok denecek kadar az...
Ama hala kalmıştır birkaç tane.
Zaten bu ülke onların hürmetine hala yıkılmadan ayakta duruyor.
TRessam Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 19-03-2007, 06:08 PM   #4 (permalink)
best54™
Co Administrators

best54™'ın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Mekan: Hendek-Beyazsaray
Kıyıda kösede mutlaka vardır bu milletin mayasında vardır.
best54™ Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 19-03-2007, 06:37 PM   #5 (permalink)
kutludağ
Member

kutludağ'ın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2005
Mekan: Gönen/Balıkesir
O iyi insanlar hala var...
Işıkları biraz sönük.
Çünkü "Ampülleri patladı"
Ancak kandillede olsa,tren bekleyen iyi insanlar her zaman var...

Güzel yazı için teşekkürler...
kutludağ Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 19-03-2007, 08:57 PM   #6 (permalink)
OKURT
Senior Member

OKURT'ın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2006
Mekan: usta34
Güzel yazı için teşekkürler...
OKURT Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla

Konu araçları

Gönderi Kuralları
Kendi yeni konularını düzeltemezsin
Kendi mesaj cevap yazamazsın
Kendi mesaj eklentilerini düzeltemezsin
Kendi mesajlarını düzeltemezsin

BB Kod Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık