|
||
|
|
#1 (permalink) |
|
Senior Member
![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
|
![]() Bu yazımda PHP’yi yeni öğrenmek isteyen hevesi olanlar için PHP derslerini ve nasıl kullanacaklarını anlatmaya çalışacağım… Php bir scripting dilidir yani programlama dili değildir,php ile PHP programını kullanarak scriptler ortaya çıkartırsınız.Eğer herhangi bir programlama dilini biliyorsanız PHP’yi öğrenmek sizin için çok kolay olacaktır.Eğer yeni başlıyorum diyorsanız birkaç döküman karıştırma, hazır scriptlerle oynama ve bol pratikle iyi bir yere gelebilirsiniz. Tükçe yararlı olabilecek döküman,kitap,ders örnekleri sunacağım sizlere; 1. olarak Türkiye’de PHP konusunda en büyük script barındıma sitesi olan; http://php.arsivimiz.com/ Türkiye’nin en büyük arşivi olan sitede kendinizi geliştirebileceğiniz küçüklü büyüklü açık kaynak scriptler mevcutdur. http://php.arsivimiz.com/goster/164 Yeni başlayanlar için çok güzel bir kaynaktıır. 2. olarak Türkiye PHP dünyasına büyük katkılar sağlamış PeHePe.OrG ‘u size tavsiye edebilirim.Güzel örnekleri, piyasaya sürdüğü açık kaynak scriptleriyle PHP işine yeni girmiş biri için güzel bir kaynak sitesi. 3.Olarakta Web Dersleri konusunda kendini kanıtlamış WebHocam.Com var.Sitede yazılı derslerden görüntülü derslere ve paylaşım&destek forumlarına kadar birçok şeyi bulabilirsiniz. 4. Olarakda kendi derlediğim,değerli hocalar tarafından yazılmış dersleri topladığım dosyayı öneriyorum.Ben güzel şeyler buldum ve öğrendim. indirmek için buraya tıklayın. PHP öğrenmek göreceli bir kavramdır.Php’yi en iyi öğrenmek ve kullanabilmek için C vs. gibi programlama dillerini iyi bilmeniz gerekir.Ama onları bilmesenizde yine Php de kendinizi çok geliştirip iyi ürünler ortaya koyabilirsiniz.Eğer siteleriniz varsa,tasarım yapıp kodlamada sorunlar yaşıyorsanız hazır script kullanmak için bile belli bir seviyede PHP bilmek sizin için çok yararlı olacaktır. Php kitapları ve dökümanları ilk başta çok karmaşık gelecektir onun için işe script karıştırarak başlamanızı öneririm not:bu konuyu VeNoMouS adlı üyemiz paylaşıma açmıştır.verdiği link çalışmadığı için ben güncelledim biraz bilgi ve bir kaç site ile güncelledim yani yeniledim... |
|
|
|
| Faydalı Linkler |
![]() |
| Konu araçları | |
|
|
| Desteklediklerimiz | |
| Atabb Forum, TVPano Forum, Xyeni | |