|
||
|
|
#1 (permalink) |
|
Technical Admin
![]() Giriş Tarihi: Nov 2005
Mekan: Hayal Gözlüm
|
Kurtar bizi Anayasa Mahkemesi
Seçim olmadan asla... İlle de seçim... Tek yol seçim... Mümkün olan en kısa zamanda seçim... Zira:
Siyaset hamamının namusunu ancak seçim temizler. Seçimi "geciktirmek" ise... Siyasi havayı "daha da gerer." ![]() Neyse iyi ki Anayasa Mahkemesi var. Biz "bunları" söyleyince Tülay Tuğcu "öyle mi" diye güldü... Ve ekledi: - Sağolun. ![]() - Yarın (bugün) öğleden sonra görüşmeyi düşünüyoruz. - Ama salı günü Yüce Divan yok mu? - Dilekçe verdiler... Savunmayı 1 hafta sonra yapmak istiyorlar... (Cumhur Ersümer, Zeki Çakan davası) Bu bizim için de rahatlatıcı oldu. - Salı öğleden sonra ne olacak? - Müzakere... Raportör, raporunu okuyacak... Sonra üyeler konuşacak... Belki birbirimize sorular soracağız, cevaplar vereceğiz... Belki açıklama isteyeceğiz... Usul böyle. - Ne kadar çalışırsınız? - İş ne zaman biterse. - Gece yarısına kadar uzarsa? - Olabilir... Sosyal Güvenlik Yasası' nda öyle oldu... Konu bitene kadar müzakere. - Yani çarşambadan, 2'nci turdan önce mutlaka karar vereceksiniz. - Amaç öyle. - Sayın Başkan... Yüce Mahkeme ne yapacak? "367 aranır" veya "aranmaz" mı diyecek?.. Yoksa "siyaset tıkandı, öyleyse önünü ben açayım... Seçime gidilsin, gidilmesin" diye bir yorumda, öneride bulunacak mı? - Öyle bir öneride bulunmamız mümkün değil... Vereceğimiz kararların sonuçları ise belli. - Sayın Başkan, yorum çok... Herkes Anayasa hukukçusu oldu. - (Gülerek) Evet öyle, ne yapalım. - Kararınızda siyasetin gölgesi olabilir mi?.. Anayasa yargısı siyasetten hangi ölçüde etkilenir? - Siyaset ayrı şey... Bizimle ilgisi yok... Biz siyasetle ilgili değiliz... Bu konuya özellikle özen gösteriyoruz... Biz bir doğru çerçevesinde karar veririz. - Hangi doğru? - Anayasa' nın doğrusu... Anayasal doğrular. ![]() Kararı ne yönde olursa olsun "önünde saygı ile eğilelim." ![]() - Sayın Mehmet Ağar... Önce Tandoğan Meydanı sonra Çağlayan "birleşin" diye bağırdı. - Doğru... Haklılar... Ben bunu çok önce gördüm ve söyledim... 12 Eylül 1980'den sonra meydana gelen siyasi dağınıklığı gidermek şart. ![]() Baykal'ın söylemi: - Farkındayım, meydanların talebini yürekten destekliyorum. - Meydanlar "pazarlık" ya da "ittifak" demiyor... "Birleşin" diyor. - DYP ile Anavatan bunu gördü... Tek çatıda toplanmayı konuşuyorlar. - Halkın mesajı açık: Tek çatıda birleşin, yoksa sandıkta biz birleştiririz. ![]() Herkes "Anayasa Mahkemesi'ne kilitlenecek." Ve Türkiye "sorununu" Anayasal sistem içinde "darbesiz-dayatmasız" demokrasiyi işleterek çözecek. Bir kez daha "yaşasın demokrasi."
|
|
| Faydalı Linkler |
![]() |
| Konu araçları | |
|
|
| Desteklediklerimiz | |
| Atabb Forum, TVPano Forum, Xyeni | |