|
||
|
|
#1 (permalink) |
|
Member
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
|
Karayalçin: çağri Almadik
KARAYALÇIN: ÇAĞRI ALMADIK
![]() SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın,SHP’nin içinde olmadığı bir işbirliğinin anlamlı olamayacağını ileri sürdü. 07.05.2007 10:56 SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, CHP ve DSP’nin ittifak arayışlarında kendilerine çağrı yapılmamasını eleştirirken, “Çağrı almamış olsak da, içinde bulunmasak da bu gelişmeyi memnuniyetle karşılıyorum. Bu SHP’nin neredeyse kurulduğu tarihten bu yana gerçekleşmesini istediği bir gelişmeydi” dedi. Karayalçın, CHP ve DSP arasındaki ittifak görüşmelerinin olumlu sonuçlanmasını içtenlikle dilediğimi ifade etti. Henüz bir çağrı almadıklarını hatırlatan Karayalçın, “İçinde bulunmasak da bu gelişmeyi memnuniyetle karşılıyorum. Bu SHP’nin neredeyse kurulduğu tarihten bu yana gerçekleşmesini istediği bir gelişmeydi. Tam anlamıyla, tam istediğimiz şekilde olmayabilir ama çok önemli bir adım atılmaktadır. O nedenle memnuniyetimi ifade ediyorum” diye konuştu. SHP OLMADAN EKSİK OLUR SHP’nin içinde olmadığı bir birlikteliğin gerçek anlamda sol olmayacağını ileri süren Karayalçın, şöyle devam etti: “SHP’nin içinde olmadığı, yer almadığı bir birlikteliğin gerçek anlamda Cumhuriyetçi olduğunu da söylemek olanaklı değildir. SHP’nin mutlaka açık tutulması gereken tüzel kişiliği sol düşüncenin ve Atatürkçü düşüncenin, Atatürk ilke ve devrimlerinin eşzamanlılığının ve eş değerliğinin tek güvencesidir. Bunu iddiayla söylüyorum. Türkiye’de Atatürkçü düşünceyi ve sol düşünceyi eşzamanlı olarak ve eş değerde değerlendiren tek parti SHP’dir. SHP sol kimliği gereği kurumsal olarak da, yöneticileri itibariyle de özeleştiriye inanır, özeleştiri yapar ancak SHP asla sipariş üzerine özeleştiri yapmaz." Öte yandan, dün toplanan SHP Parti Meclisi, seçimlerde izlenecek politikalar konusunda Genel Başkan Murat Karayalçın’a tam yetki verdi. (ANKA)
|
|
| Faydalı Linkler |
![]() |
| Konu araçları | |
|
|
| Desteklediklerimiz | |
| Atabb Forum, TVPano Forum, Xyeni | |