|
||
|
|
#1 (permalink)
|
|
Senior Member
![]() Giriş Tarihi: Dec 2007
|
şerefsizler yakınlarını ziyaret ediyor
DTP milletvekilleri PKK'lı taziyesinde
DTP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Siirt Milletvekili Osman Özçelik ve Batman Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan, Şırnak'ın İdil İlçesi'ne bağlı Yarbaşı Köyü Cehennem Deresi bölgesinde 4 Kasım 2007 tarihinde çıkan çatışmada ölen ve cenazesi Batman'a getirilerek toprağa verilen ‘Çekdar' kod adlı PKK'lı terörist Mehmet Selim Kurt için taziye ziyareti yaptı. Batman'da, Hakkari ve Van'da yaşanan olayları protesto etmek amacıyla DTP'liler il binasının önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına, DTP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Siirt Milletvekili Osman Özçelik ve Batman Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan da katıldı. Parti önündeki basın açıklamasının ardından, DTP'liler toplu halde Şırnak'ın İdil İlçesi'ne bağlı Yarbaşı Köyü Cehennem Deresi bölgesinde 4 Kasım 2007 tarihinde çıkan çatışmada ölen ve cenazesi Batman'a getirilerek defnedilen PKK'lı terörist Mehmet Selim Kurt'un İpragaz Mahallesi'ndeki taziyesine gtti. Polis, burada toplu halde slogan atan grubu sık sık, “Yürüyüşünüz yasal değil. Lütfen dağılın” uyarısı yaptı. DTP'liler bu uyarıya uymadı. Taziye ziyaretinde ölen PKK'lı Mehmet Selim Kurt'un annesi Nefiye Kurt'un elini öpen DTP Siirt Milletvekili Osman Özçelik, “Ananın halini görüyorsunuz. ‘İntikam' demiyor, ‘Daha çok insan ölsün' demiyor. ‘Barış' diyor, ‘Benim evladım gitti, başkasının gitmesin' diyor. Bu ananın vakarı ve duruşu bütün analara örnek olmalı. Barış böyle sağlanabilir. Savaşı kışkırtarak, ‘Üç oğlum daha gitsin herkes ölsün' çığlıkları, barış getirmiyor. Ana; ‘Benim evladım gitti, benim canım yandı başkasının canı yanmasın' diyerek, barış talep ediyor. Bunları doğru yazmak lazım ve kamuoyunu öyle oluşturmak lazım. Kamuoyunu savaşa değil, barışa yöneltmek lazım. Basının bu konudaki tavırları çok önemli. Basının yazacakları çok önemli, barışa davet etmeli herkesi. Bu ananın çağrısı budur” diye konuştu. Nefiye Kurt ise, “Ne asker, ne de gerillanın ölmesini istemiyorum. Barış istiyoruz. Kimsenin canı yanmasını istemiyorum” dedi. Taziye çadırı önünde toplanan DTP'liler bölücübaşı Abdullah Öcalan lehine sloganlar attı. Taziye çadırı içinde çatışmada ölen PKK'lı 2 teröristin fotoğraflarının konulduğu bir köşe yapıldığı göze çarptı.
|
|
| Faydalı Linkler |
|
|
#4 (permalink) |
|
Senior Member
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
Mekan: İSTANBUL/Ş.SARAÇOĞLU STD.BİRGÜN HERKES FB.Lİ OLMASIN OMUTLULUK BİZDE KALSIN
|
İlgi: şerefsizler yakınlarını ziyaret ediyor
fAZLA LAFA GEREK YOK SEVGİLİ USTALARIM...İnsanlar nasıl yaşıyorsa öylede ölürler...Bunlarında ALLAH(C.C.) belalarını verecektir
|
|
|
|
![]() |
| Konu araçları | |
|
|
LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://www.number1forum.com/forum/politika/140617-serefsizler-yakinlarini-ziyaret-ediyor.html
|
||||
| Tarafıdan gönderildi | For | Type | Tarih | |
| Selim Kurt - Personen / Infos zu Name Selim Kurt - Personen-Suchmaschine yasni | This thread | Refback | 20-07-2008 01:24 AM | |
| Desteklediklerimiz | |
| Atabb Forum, TVPano Forum, Xyeni | |