|
||
|
|
#1 (permalink) |
|
Member
![]() Giriş Tarihi: Dec 2006
|
dünyanın en zengin petrol yatakları bizde
SONUNA KADAR LÜTFEN OKUYUN VE
> OKUTUNGAZETECI VEDAT > YENERER'IN YAZISI..... > Petrol yoksa çıkartma ruhsatı neden > vermiyorsunuz? > Değerli okurlar, geçenlerde > Türkiye-Suriye sınırında uydu verilerine göre petrol deniz i olduğu iddiasını > yazmıştım. Yazı sonrasında Silopi de madencilik yapan Beşir Yılmaz > aradı. Yazacaklarımı lütfen iyi okuyun!... > Beşir Yılmaz > telefonda. 'Vedat bey, gelin Silopi' de Cudi eteklerine sizi götüreyim de > petrolü kendi gözünüzle görün!..'diyerek feryat > ediyordu. > 'Nasıl yani!..' diye sorduğumda > anlatmaya başladı.. > 'Biz aileden madenciyiz.Irak sınırında > yaklaşık 300 km ya da bir başka deyişle yaklaşık 150 milyon ton asfaltit > madeni buldum.. Bu madeni bir süre resmi olarak işlettikten sonra devlet > 1978 yılında kamulaştırıyoruz' diyerek el koydu. Rezervin de 50 milyon ton > olduğu iddia edildi. Madem asfaltit rezervi az, neden el koyuyorsunuz. > Dünyanın neresine giderseniz gidin asfaltit maddesi bulunan her yerin > altında petrol vardır. Silopi'nin altı da petrol deniz idir. Yaz > aylarında etraftaki ocaklardan resmen petrol akar ve Hezil çayına > karışır. Gelin görün! Sadece petrol değil, burada çok zengin uranyum Ve > nikel madeni de > var' > - Nereden biliyorsunuz? > 'Türkiye'deki analizlere güvenmediğim için madenin her tarafından > örnekler alarak Almanya'ya bizzat götürdüm ve analiz yaptırdım. > Raporları gönderdim size ( Sonuçlar elimde Yatağan ve Tunç bilek'e göre iki > misli rakamlar var) > dünyanın en önemli uranyum madenlerinden > birisi buradadır ve aktif haldedir..' > Beşir Yılmaz'ın anlatacak o > kadar çok şeyi var ki makineli tüfek gibi art arda > sıralıyor. > Ben de zaman zaman araya girip soru > soruyorum. > -Petrol olduğunu nereden > biliyorsunuz? > 'Bu bölgede İngilizler 1967-87de petrol > aramışlar. Açılan kuyulardan gökyüzüne doğru 100 metre kadar petrol > fışkırmış. Ardından kapatmışlar ve betonlamışlar. Benim madenimin > yanında da bu kuyudan var ve vanasını gelin birlikte açalım eğer beton > ve cıva basıp tıkamadılarsa bakalım ne kadar petrol fışkıracak. > Dönemin köylüleri arasında hâlâ yaşayan görgü tanıkları var ve petrolün > 100 metre kadar fışkırdığını görenler var. > 'Beşir Yılmaz > konuştukça pür dikkat dinlemeye devam ediyorum..' > Vedat Bey, > asfaltit maddesi olan her yerde petrol vardır. Eğer petrol yoksa bana > neden petrol çıkartma ruhsatı vermiyorlar? Musul ve Kerkük' ün rakımı > 80- 100 metre civarındadır. Cudi > Dağı'ndaki petrolümüz resmen Irak'a doğru akıyor ve başta İngilizler ve > ABD bunu biliyor..' Beşir Yılmaz bugünlerde Silopi' ye bile zor gider > hale gelmiş. > Devlet kamulaştırılacak diye el > koyduğu madeni şimdi Turgay Ciner 'in sahibi > olduğu > Park Holding'e devretmiş. Durum böyle > olunca, Yılmaz da dava üstüne dava açmış ve yürütmeyi durdurma kararı > aldırmış. Eğer tekrar el konulursa AIHM' YE > başvuracakmış. > Kısacası madeninin peşini bırakmıyor ama > artık bölgedeki aşiret ağaları da onun peşini bırakmaz hale > getirilmiş..Bütün dava tutanakları elimde okudukça dehşete kapılıyorum. > Şimdi sıkı durun... > Beşir Yılmaz Başbakan Tayyib Erdoğan' a > bu durum üzerine başvurmuş ve dilekçe vermiş dilekçede aynen > şöyle yazıyor.. > 'Bürokrasi ve çeteler milletin hak ve > hukukunu aramaktan bezdirmiştir. Televizyonda ve basındaki > konuşmalarınızda 'hortumcu çetelerin ve bürokrasinin üstüne gidilecektir > diyorsunuz'. Millet buna çok seviniyor. 25 yıldır gasp edilen madenimiz > çete ve bürokratların, anayasa, kanunlar ve insan hakları hiçe sayılarak > ihale yolu ile peşkeş çekiliyor. Allah'a ve sizin yüksek adaletinize > sığınıyorum.' Beşir Yılmaz devlet tarafından el konulan mallarını ve bunun > karşılığında devletin verdiği parayı yazıya > eklemiş.. > 1- 35 km yol > yaptım. > 2- 500 bin ton hazır çıkarılmış kömürüm > var. > 3- 3,5 milyon metreküp hafriyat > yapılmış. > 4- Mazot > tankları. > 5- Dinamit > ambarı. > 6- Kantar ve kantar > binası. > Resmi olarak bana ait olan ve vergisini > ödediği madenimde Bugüne kadar yaptığım işler ve halen bulunan demirbaş > ve çıkarılmış maden içinde 5.800.800 TL. (Buna resmen gasp ve devlet > terörü denir!) > Beşir Yılmaz Başbakan Erdoğan'a yazdığı > dilekçede devam ediyor. > 'Bu para halen bankada duruyor. Buna > rağmen Türkiye Kömür İşletmeleri ihaleyi adamlarına ve hortumculara > peşkeş çekiyor' > Beşir Yılmaz' ın bu başvurusuna Başbakan > Erdoğan bugüne kadar cevap vermemiş. > Beşir Yılmaz'dan al ve ABD > bağlantılı şirketlere ver. Uranyum konusu da bir başka skandal. > Güneydoğu resmen petrol deniz i üzerinde ve Türkiye ABD Firmalarının > peşinde 'bize petrol bul' diye yalvarıyor... İddialar devam ediyor:6 > mühendisin kafaları kesildi. > TPIK diye Türkiye Petrolleri'nin kurduğu > bir kurum yurt dışına petrol arama işlerine giriyor ve bugüne kadar > milyar dolar zarar ediyor. > Beşir Yılmaz diyor ki: > 'Kimin hain kimin işbirlikçi olduğunu anlamak çok > kolay! > Eğer bölgede petrol yok ise neden bana > petrol çıkartma ruhsatı verilmiyor. Ruhsat verin 800 metreden petrolü > çıkartmazsam ben bu ül***i terk ederim. MTA yıllar önce sondaj > yaptı 480 metrede su bulundu ve ardından delici aletin ucu > kırıldığı için sondaja son verildi. Herkes bilir sudan sonra petrol gelir. Biz > yerli teknoloji ile 1200 metreye kadar sondaj yapabiliriz kimseye > ihtiyacımız yok. İzni versinler siz görün petrol nasıl > fışkıracak. > ' Bu görüşmemizden bir gün sonra Beşir > Yılmaz tekrar aradı ve Soma'da görevli bir mühendis ile görüşmemi > isteyerek telefon numarasını verdi. Adını burada yazmak istemiyor. > Mühendis ile görüşmemde daha da çarpıcı gerçekler çıktı > ortaya.. > Altı ay kadar önce Cudi dağları > eteklerinde bulanan 6 insan iskeletinin ne olduğunu bilip > bilmediğimi sordu. Ben de 'bilmiyorum' dedim. Mühendis > ekledi > 'Bu iskeletler 18 Yıl önce Cudi Dağı'nda > kaybolan 6 Türk petrol mühendisinin iskeletleri. Kafaları > kesilerek öldürülmüş..' Dondum kaldım. Ne diyeyim.Kendisi de mühendis > olduğu için yalan söylemiyordur diye düşündüm..Ardından devam > etti.. > 'Vedat Bey Türkiye maden bakımından > dünyanın en zengin ülkesi. Siz Ödemiş yakınlarındaki Bozdağ'ın dünyanın > en büyük altın rezervi olan dağlarından biri > olduğunu > biliyor musunuz? Ama bu madenleri kimse > çıkaramaz. Hatta bu konunun üzerine giden > gazeteciler > öldürüldü. Uğur Mumcu ve Çetin Emeç'in öldürülmeden kısa bir süre önce > bu madenler üzerine gittiğini biliyorsunuz her halde...' İlgiyle > dinledim. O kadar çarpıcı şeyler anlattı ki, yazmaya sayfalar yetmez. > İddiaların hepsinin belgeli olduğunu söyleyen bu mühendis, gazete ve > televizyon kanallarında hiçbir gazetecinin bu yönde bir haber > yapamadığını ve milletin resmen uyutulduğunu örneklerle anlattı. > Beşir Yılmaz'a son > sözüm ' Bana anlattıklarınızı > Genelkurmay''a anlatınız mı?' oldu. Aldığım cevap da aynen > şöyle. > ' Vedat Bey her şeyi belgeleriyle > birlikte bir kaç kez askeri büyüklerimize anlattım ama bugüne kadar bir > arpa boyu ilerleme kaydedemedik!'. Ne diyeyim, bu milleti > korumaya yemin etmiş olanlar utansın!.. Son sözüm: 'AB ve ABD, PKK''yı > boşu boşuna özellikle bu bölgede güçlendirip milletin başına bela > etmedi. Bölgeye gelecek barış ortamı Türkiye''yi ekonomik > olarak uçuracak gelişmelere gebedir!..' > İlgili olacağını > düşündüğünüz herkese yollayın...önemli!! > > VATANINI > MİLLETİNİ SEVEN BU YAZIYI HERKESE > GÖNDERSİN > > BİLGİ PAYLAŞILDIKÇA > BÜYÜR |
|
|
|
| Faydalı Linkler |
![]() |
| Konu araçları | |
|
|
| Desteklediklerimiz | |
| Atabb Forum, TVPano Forum, Xyeni | |