|
||
|
|
#1 (permalink) |
|
Senior Member
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007
Mekan: ne önemi var bu dünyada misafiriz
|
Kim bu Silahlı Zorba
Kampusta olay
Akdeniz Üniversitesi’nde 3 hafta önce başlayan gerginlik tırmandı. Silahların patladığı kavgada 7 kişi yaralandı. 34 kişi gözaltına alındı Akdeniz Üniversitesi öğrenci yurdunda, karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada silahlar konuştu. Olaylarda, 7 öğrenci yaralandı, 34 kişi gözaltına alındı. Bir hafta önce Fatih Polis Merkezi’ne giden sol görüşlü öğrenci grubu, “Sağ görüşlü öğrenciler bize saldıracak. Bize yardımcı olun” diyerek şikâyette bulunmuştu. Kampustaki Kredi ve Yurtlar Kurumu’na ait yurtta dün saat 16.30’da, karşıt görüşlü öğrenciler arasında kavga çıktı. Sivil polisler 150’şer kişiden oluşan iki grubun kavgasını ayırmakta güçlük çekince çevik kuvvet devreye girdi. Panzerlerle müdahale edilen olaylarda 7 öğrenci yaralandı. İki kişi ateş açtı 80 kişilik sol görüşlü grup ile sağ görüşlü 60 öğrenci, kampus içinde karşılaşınca yeniden kavgaya tutuştu. Kavga sırasında iki kişi tabancayla öğrencilere 8-10 el ateş açtı. Polis yetkilileri, öğrenci olmadığı anlaşılan kişilerden Ömer U.’nun daha önce de benzeri olaylara karıştığı yönünde bilgiler bulunduğunu söyledi. MHP Antalya il binasını basan polis gençleri sorguladı. MHP İl Başkanı Mustafa Akar, “Ateş açan kişinin partiye girip çıktığı doğru. Fakat kendisinin yönetimimizle alakası yoktur” dedi. Rektör Prof. Dr. Mustafa Akaydın da “Öğrenci olmayan bir grup, olaylara müdahil olmuştur. Onlar tarafından silah kullanılmıştır. Yaralanmalar bıçak ve kesici alet yarasıdır” diye konuştu.
|
| Faydalı Linkler |
|
|
#5 (permalink) |
|
Senior Member
![]() Giriş Tarihi: Dec 2007
|
İlgi: Kim bu Silahlı Zorba
memleketi yıllardır bu tür oyunlarla oyalıyorlar.üniversitelere girmek zaten zor girenlerde bu olaylara karışıyor sonrada memlekette neden bilim adamı yetişmiyor diye veryansın ediyoruz yazık bize
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Co Administrators
![]() Giriş Tarihi: Jun 2005
|
Ben okurken bu tür olaylar yoktu.
demek artık oranında istanbul üniversitesinden bir farkı kalmamış. o zamanlar çek senet işleri ile ugraşıyorlardı.ya işler azaldı yada bu işleride yapmaya başladılar. benim zamanımdada kız ögrenci yurduna kamyonla duvarları yıkarak girmişlerdi. demekki o zaman yıkılan duvarlar hala yenilenmemiş elini kolunu sallayan içeri girebiliyor. biz o zamanlar sevgilimizi içeriden almak için binbir oyun yapardık. Benim gördügüm kadarıyla 80 öncesi cok uzakta degil.yaralar tekrar kaşınıyor. Ülke tekrar bataklıga çekilmeye çalışılıyor ALLAH SONUMUZU hayır etsin.
TEK BİR İMZA YETER ![]() Son Düzenleme kızıltılkı tarafından 07-04-2008 01:37 PM de yapıldı.. |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Co Administrators
![]() Giriş Tarihi: Oct 2005
|
Aynen öyle dostlar ülkemizin üstünde tekrardan başladı oyunlar, hadi hayırlısı başörtüyü bahane ettiler üniversitedeki gençleri birbirleriyle çatıştırdılar, yazık..
Bu resimdeki dallamayıda bir kaç gün içinde bulup bütün olayları bu elemanın üstüne atıp kapatırlar... |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Moderator
![]() Giriş Tarihi: May 2005
Mekan: Samsun
|
Maalesef ülkemiz üzerine oynanan çirkin oyunların sonu gelmiyor, gelmeyecek.
Ama ne yaparlarsa yapsınlar bu devleti yıkmaya güçleri yetmeyecek. Tabii toplum olarak birliğimizi korudukça...! |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Technical Admin
![]() Giriş Tarihi: Nov 2005
Mekan: Hayal Gözlüm
|
![]() Provokatörün sabıka kaydı kabarık Akdeniz Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında yaşanan kavgada silah kullanan kişi hakkında daha önceden, darp, tehdit, Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet ve uyuşturucu madde bulundurma suçlarından hakkında işlem yapıldığı bildirildi. FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ... Akdeniz Üniversitesi yerleşkesinde dün yaşanan olaylar sırasında silah kullanan kişinin Ömer U. (34) olduğu belirtildi. Ömer U. hakkında, önceden darp, tehdit, Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet ve uyuşturucu madde bulundurma suçlarından işlem yapıldığı kaydedildi. Öte yandan, olayların ardından gözaltına alınan 40 kişiden 25'inin yurtta kalan öğrenci olduğu, 4'ünün öğrenci olmadığı, 2'sinin de 18 yaşından küçük olduğu ifade edildi. 18 yaşından küçük olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan gençlerden birinin lise öğrencisi olduğu, diğerinin ise üniversiteye hazırlık için dershaneye gittiği belirlendi.Gözaltındaki kişilerin sorgulamalarının sürdüğü, 18 yaşından küçük olan iki kişinin Çocuk Şube ekiplerine teslim edildiği bildirildi. ÜNİVERSİTEDE DURUM NORMALE DÖNDÜ Akdeniz Üniversitesi, dün akşam saatlerinde iki karşıt görüşlü öğrenci grubu arasında çıkan kavganın ardından bugün sabah normale döndü. Giriş ve çıkışlardaki güvenlik önlemeleri artırıldı. Öğrenciler, kimlik kontrolü yapıldıktan sonra içeri alındı. Akdeniz Üniversitesi'nde dün yaşanan olaylardan sonra giriş ve çıkışlardaki güvenlik önlemleri artırıldı. Karşıt görüşlü öğrencilerin yanısıra, dışarıdan gelen öğrenci olmayan sivil insanların karıştığı olaylarda 7 kişi yaralanmış, 34 kişi gözaltına alınmıştı. Yaşanan olayların ardından Antalya Emniyeti Çevik Kuvvet ekipleri tarafından yatıştırılan olay sonucunda, yurtta kalan öğrencilerin büyük çoğunluğu yurdu terk emişti. Bu sabah Üniversiteye giren öğrenciler, kimlik ve araçlarda gerekli güvenlik kontrolü yapıldıktan sonra içeri alındı. Gözaltına alınan şahısların sorgulanmasının sürdüğü belirtildi. Dün üniversitede meydana gelen olaylarda, dışardan gelerek silah kullanan şahsın ocak ayının 7'sinde meydana gelen başka bir kavga olayına da karıştığı, burada da polislerle kavga ettiği tespit edildi. Polis, olayla ilgili çalışmasını geniş çaplı olarak sürdürüyor. REKTÖRDEN UYARILAR Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın, ''Akdeniz Üniversitesi Rektörü olarak herkesi uyarıyorum; Herkesin, gerek siyaset adamlarının, gerek emniyet güçlerinin son derece duyarlı davranması lazım'' dedi. Akaydın, dün üniversitedeki olaylarla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, son haftalarda Türk üniversitelerinin bir çoğunda gerilim yaşandığını, son olarak da dün Akdeniz Üniversitesi'nde olaylar meydana geldiğini hatırlattı. Bu gerilimin arkasındaki odakları bilmediğini ve bunun neden yapıldığını anlamadığını belirten Akaydın, bu konuda yorum yapmayı da doğru bulmadığını ifade etti. Akaydın, şöyle konuştu:''Bu, emniyet ve istihbarat güçlerimizin görevi ama bu bir realite. Bunu hepinizin gözleri önüne sereceğim. Akdeniz Üniversitesi bugüne kadar Türk üniversiteleri içinde mutlu bir eğitim ve araştırma ortamı olan bir kurum olarak tanınıyordu. Neden bizde de bunlar yaşandı bilemiyorum ama sadece dün akşam değil, üç günden beri ciddi bir gerilim var. Gerilimin odak noktası kampüs alanı içinde yer alan Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait yurt. Bu yurtta karşıt görüşlü öğrenciler arasında gerilim var. Bu gerginlik cuma akşamı, cumartesi sabaha karşı bastırılmıştı. Ama dün tekrar bir hareketlenme oldu ve bu hareketlenme çok üzücüdür ki medyaya da yansıdığı kadarıyla üniversite dışından geldiği bilinen ve silahlı olduğu gözlenen gruplar tarafından kışkırtıldı. Tek sevindirici tarafı bu çatışmalarda hayati tehlike veya ciddi yaralanmayla sonuçlanan olay olmamasıdır. Sadece 3 öğrencimiz acil servise intikal etmiş ve tedavileri tamamlandıktan sonra taburcu edilmişlerdir. Ciddi bir sağlık sorunu yok. 36'sı üniversite öğrencimiz olmak üzere 40 civarında gözaltı var. Ama ben, dışarıdan gelen kişiler her kimse -bunlar artık sizler tarafından ekrana yansıtıldı- bunların yakalanmalarını, bunun hesabının sorulmasını, bunun arkasındaki odakların ve planların ortaya çıkarılmasını emniyet güçlerimizden bekliyorum.'' Akaydın, bir gazetecinin üç hafta önce bir öğrencinin bıçaklandığı yönünde iddialar olduğuna ilişkin sorusuna da bu olayın kendisine intikal etmediğini, sadece duyumu olduğunu belirterek, bu konuda yorum yapmayacağını söyledi. YURT SORUNLARI Akaydın, bir gazetecinin, yurt yönetiminin yaşanan olayları örtbas ettiği yönündeki iddiaları hatırlatması üzerine de şöyle konuştu: ''Bazı öğrencilerin yurt sorunları hakkında söylemi var. Bugün üç öğrenci temsilcisiyle de görüştüm. Üniversite yönetiminin taraflı davranması düşünülemez. Onlar bizim evladımız. Hangi görüşten olursa olsun. Bunu gençliğimizde yaşadık üniversite yıllarında. Bunun zararını sadece biz görmedik, bütün Türkiye gördü. Bizim taraflı olmamız düşünülemez. Ben emniyet güçlerinin de yurt sorumlularının da taraflı olduğunu düşünmek istemiyorum. Ama farklı görüşlerdeki öğrencilerimizin bu tip görüşleri var.''Yurt yönetiminin Milli Eğitim Bakanlığına ve Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı olduğunu kaydeden Prof. Dr. Akaydın, bu kuruma herhangi bir yaptırımlarının olamayacağını vurguladı. ÜNİVERSİTEDE KRİZ MASASI Akaydın, olaylarla ilgili dün akşam kriz masası topladıklarını, toplantıya Kredi Yurtlar Bölge Müdürü, Yurt Müdürü, Emniyet Müdür Yardımcısı ve üniversite üst düzey yöneticilerinin katıldığını ifade etti.Akaydın, bir gazetecinin, ''1980 yıllarındaki olayların yeniden yaşanması endişesi taşıyor musunuz?'' şeklindeki sorusuna da ''Taşıyorum. Herkesi Akdeniz Üniversitesi Rektörü olarak uyarıyorum; Herkesin, gerek siyaset adamlarının, gerek emniyet güçlerinin son derece duyarlı davranması lazım. Hepimize itidal görevi düşüyor. Panik yaşamamak ve buna katılması muhtemel öğrencilere sükunet tavsiye etmek'' yanıtını verdi. Prof. Dr. Akaydın, yurt binasına yasa dışı örgüt bayrağının asıldığı ve dört gün bu bayrağın indirilmediği şeklindeki iddialara ilişkin de şunları söyledi:''İlk defa sizden duyuyorum. Ama yasa dışı örgüt bağlantısı ve provokasyon olduğu, bu tür olaylarda her zaman söylenir. Bizde de ne ölçüde var bilemiyorum. Varsa dış kaynaklar veya iç kaynaklar, başka odaklar cümlesi içine giriyor. Ben PKK bayrağı asılı kaldı iddiasını duymadım.'' Gazetecilerin, Türk bayrağının yakıldığı iddiaları olduğunu da söylemeleri üzerine Rektör Akaydın, bu iddiayı da yeni duyduğunu söyledi. Bunun söylemini provokasyon olarak nitelendirdiğini belirten Rektör Akaydın, ''Antalya'nın göbeğinde bir öğrenci yurdunda PKK'nın bayrağı 4 gün asılı kalamaz. Bu mümkün değil bence. İnanmak istemiyorum. Bana da ilk defa intikal etti'' diye konuştu. Akaydın, olaylara karışan öğrencilerden bazılarının, yaşanan olayların ciddi bir kışkırtma olduğunu, kendilerine satır ve silahla saldırıldığını ve kendilerini korumak durumunda kaldıklarını ifade ettiklerini anlattı. Prof. Dr. Akaydın, üniversite yerleşkesini çok iyi korumanın mümkün olmadığını, yerleşkenin her taraftan girişinin çok rahat olduğunu vurguladı.''(Üniversitede olay çıkmasın) dediğimizde üniversiteyi tatil etmemiz lazım'' diyen Akaydın, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Burada üniversitenin güvenliğini açıkça, sorumlu olarak değerlendirmek istemiyorum. Kötü niyetli insanlar var ve kampüse girmek isterlerse, bu kampüse girmek kentin içinde herhangi bir yere girmek kadar kolay. Çünkü kentin içinde, kentle bütünleşmiş bir kampüs. 80 güvenlik görevlimiz var, onlar da gece gündüz çalışıyorlar ama onlara sorumluluk yüklemek istemiyorum.'' Akaydın 4 Nisan Cuma gecesi saat 22.00 itibariyle gerekli güvenlik önlemlerinin alındığını da hatırlatarak, ''Ama maalesef pazar günü öğle saatleri itibariyle yine kontrolden çıktı, güvenlik güçleri yetmedi. Takviye geldi ama o arada hepimizin yaşadığı istemediğimiz görüntüler hasıl oldu. Silahlı kişinin üniversiteye girmesi de son derece tuhaf. Üstelik basın mensupları tarafından yakından çekimi yapıldığı halde bu iki kişinin üniversiteyi terk etmesi ve henüz yakalanmamış olmasını da üzücü buluyorum'' diye konuştu. Rektör Akaydın, silah kullanan ikinci kişinin de öğrenci olmadığını düşündüğünü belirterek, olaylar sırasında satır kullanıldığını öğrendiğini de kaydetti. MHP'DEN ÜNİVERSİTE'DEKİ OLAYIN MHP İLE İLİŞKİLENDİRİLMESİNE TEPKİ MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici, Akdeniz Üniversitesi'nde öğrenciler arasında yaşanan çatışmada ateş açan kişinin MHP'yle ilişkilendirilmesine tepki gösterdi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici, Akdeniz Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan ve olaylar sırasında silahla ateş eden kişinin MHP'yle ilişkilendirilmesini ANKA'ya değerlendirdi. Olayın provokasyon olduğunu belirten Ekici, "Bu tür provokasyonlar MHP camiasını etkileyemeyecektir. MHP bu tür olaylarla kriz ortamının parçası haline getirilmek isteniyor. Kendi camiamızı da bu tür provokasyonlara karşı dikkatli olmaya çağırıyoruz ve uyarıyoruz" dedi. Bu tür olayların ve provokasyonların Türkiye'deki kriz ortamını daha da tırmandırmaya ve yeşertmeye yönelik olduğunu belirten Ekici, "Bu tür olaylarla, siyasi kriz sosyal kriz haline getirilmek isteniyor. Ancak hangi amaca hizmet ederse etsin bunlar Türkiye'nin, Türk milletinin geleceğine hizmet etmez" diye konuştu. AJANSLAR
|
|
|
|
#11 (permalink) |
|
Technical Admin
|
![]() İşlemediği suç kalmadı, en son üniversitede görüldü... Üniversitede ateş açan Ömer Ulusoy sabıkalı çıktı: Sarkıntılık, bıçaklı kavga, 5 kez gözaltı ve intihar girişimi. Ulusoy'un MHP'nin toplantılarına katıldığı da belirtiliyor.. Akdeniz Üniversitesi'nde önceki gün meydana gelen olayların gerginliği dün de sürdü. Kampusta yoğun güvenlik önlemi alınırken, olayların çıktığı yurdun yanında 2 adet panzer bulunduruldu, 300 Çevik Kuvvet polisi bekletildi. Üniversite giriş ve çıkışında polis, yaya giriş yapanlara hem kimlik hem de çanta araması yaptı. Otobüsle ve araçla giriş yapanlar aranmadı. BİR SİLAHLI YAKALANDI Kavgaya, dışarıdan gelen grupla birlikte katılan ve tabanca kullanan Ömer Ulusoy'un (34) "sarkıntılık" suçundan 6 ay hapis cezasına çarptırıldığı, cezanın paraya çevrildiği öğrenildi. 'Zülfikar" olarak bilinen alnındaki çift uçlu kılıç dövmeli Ulusoy'un, ayrıca darp, tehdit, sarkıntılık, Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet ve uyuşturucu madde bulundurma suçlarından gözaltına alınıp hakkında işlem yapıldığı ortaya çıktı. İşsiz ve kimsesiz olduğu ve daha önce intihara kalkıştığı belirtilen Ulusoy'un, 7 Ocak'ta bıçaklı bir kavgaya karıştığı öğrenildi. Ulusoy'un, bıçaklı kavganın ardından polislerin üzerine yürüdüğü ve "Devletsen git, oradakileri al" diye bağırdığı kamera görüntülerine yansıdı. Geceleri MHP İl Başkanlığı'nın Yener Ulusoy Bulvarı üzerindeki 7 katlı binasında kaldığı öne sürülen Ulusoy'un, partinin tüm basın toplantılarına katıldığı, bazen de çay servisi yaptığı öğrenildi. Konya doğumlu ve bekâr olduğu öğrenilen Ömer Ulusoy'un son olarak, 4 Nisan'da MHP İl Başkanlığı'nca Alparslan Türkeş'in ölüm yıldönümü nedeniyle düzenlenen anma törenine katılıp dualar okuduğu belirtildi. Kampusta 12 boş kovan bulunurken, tabancalardan birinin kurusıkı, diğerinin 9 mm. çapında olduğu belirlendi. Kavgada tabanca kullandığı gözlenen diğer kişinin Tahir Kara (19) olduğu tespit edildi. Polisin takibi sonucu Kara gözaltına alındı. Konya doğumlu Kara'nın, "Yerde kurusıkı bir tabanca buldum. Ateş ettim, sonra yere attım. Nerede olduğunu bilmiyorum" dediği öğrenildi. Lise mezunu Kara'nın üniversite sınavları için dershaneye gittiği bildirildi. 4'Ü DIŞARIDAN Polis, olaylar sırasında, yurt binasındaki 3 kişinin bıçakla, 18 kişinin de arbedede hafif yaralandığını bildirdi. Gözaltındaki 40 kişiden 34'ünün üniversite öğrencisi olduğu, bunlardan 25'inin yurtta kaldığı belirlendi. Gözaltındakilerden 4'ünün öğrenci olmadığı, 2'sinin 18 yaşından küçük olduğu saptandı. Birinin liseli, diğerinin üniversiteye hazırlık için dershaneye gittiği öğrenilen iki kişi, Çocuk Şubesi'ne gönderildi. Öte yandan, olaylarda bir grubun kaçarak kız öğrenci yurduna sığındığı, karşıt görüşlü öğrencilerin de yurda girip, hem kavgaya karışan öğrencileri darp ettiği, hem de bir kız öğrencinin kolunu kırdığı öğrenildi. Bu arada bazı fakülte ve yüksekokullarda olaylar nedeniyle sınavlar ertelendi. ÇİÇEK: HAİN ELLER Bakanlar Kurulu olayları, "provokasyon" olarak nitelendirdi. Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, toplantının ardından yaptığı açıklamada, "Şekli şemali belirsiz adamlar, bazen şahsi hesaplarını bile taşımak suretiyle üniversiteleri karıştırmaktadır. Geçmişte kavga ettik, geri döndük baktık ki kullanılmışız. Bu kavgalara hiç gerek yok. O hain eller de bu gençlerin üzerinden ellerini çekmelidirler" dedi.
|
|
|
|
#12 (permalink) |
|
Technical Admin
|
80 öncesi endişesi taşıyorum'
AKDENİZ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın, "80'li yıllardaki öğrenci olaylarının yeniden yaşanması endişesini taşıyorum. Akdeniz Üniversitesi Rektörü olarak herkesi uyarıyorum; Herkesin, gerek siyaset adamlarının, gerek emniyet güçlerinin son derece duyarlı davranması lazım'' diye konuştu. Olaylara karışan kişilerden 34'ünün öğrenci olduğunun belirlendiğini hatırlatan Akaydın, "Bunlar hakkında soruşturmamızı yapıp, gerekirse okuldan uzaklaştırmayla ilgili de gereğini yapacağız. Bundan çekinmeyeceğiz" dedi. ![]() Mustafa Akaydın
|