Geri Git   Number 1 Forum Group > MOTOR & MODİFİYE DÜNYASI > Araç Listesi > Porsche

LinkBack Konu araçları
Eski 08-08-2006, 01:35 AM   #1 (permalink)
Mertans
Senior Member

Mertans'ın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2005
22 ayar Porsche Boxster

Bu Porsche 22 ayar altından

Almanya'dakuyumcu Bernd Hoeger, mağazasında sergilenecek Porsche Boxster'ı baştan aşağı 22 ayar altınla kapladı. Bunun için 3 bin adet altın plaka kullanıldı.

22 ayar Porsche Boxster

Almanya'daki bir kuyumcu Porsche Boxster'ı 22 ayar altınla kapladı. Otomobilin jantları, kapı kolları ve vites topuzu da altın kaplama.

Değerli taşlarya da altın gibi değerli madenlerle otomobillerin sanat eseri gibi süslendiğini görmüştüm. Ancak, bir otomobilin baştan aşağı altınla kaplandığını duymamıştım. Almanya'nın Pforzheim kentinde bulunan bir kuyumcu Porsche Boxster'ı 22 ayar altınla kapladı. Kentte bulunan Schmuckwelten adlı mücevher mağazasında sergilenmek için baştan aşağı altınla kaplanan Porche Boxster, dünyanın ilk altın kaplamalı Porsche'si unvanına da sahip oldu. Kuyumcu Bernd Hoeger, 50 saatlik yoğun bir çalışma sonucunda Porsche Boxster'ı altınla kapladı. Bunun için 8x8 santimetre boyutlarında 3 bin adet altın plaka kullanıldı. Altın plakalar özel bir yapışkanla tek tek aracın üzerine yapıştırıldı. Kapı kolları, jantlar, vites topuzu ve aracın iç aksamı da altınla kaplandı. 22 ayar Porsche, gösteri amacıyla hazırlandığı için satış fiyatı yok. Ancak, bir maliyet hesabı yapılırsa; kullanılan altından daha çok, el işçiliğinin fiyatı daha fazla etkilediği belirtiliyor.
Mertans Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı Yaparak Cevapla
Faydalı Linkler
Eski 08-08-2006, 01:38 AM   #2 (permalink)
OKURT
Senior Member

OKURT'ın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2006
Mekan: usta34
geçende gördüm ama nerede hatırlıyamadım.teşekkürler.
OKURT Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı Yaparak Cevapla

Konu araçları

Gönderi Kuralları
Kendi yeni konularını düzeltemezsin
Kendi mesaj cevap yazamazsın
Kendi mesaj eklentilerini düzeltemezsin
Kendi mesajlarını düzeltemezsin

BB Kod Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık