|
||
|
|
#1 (permalink) |
|
Co Administrators
![]() Giriş Tarihi: Oct 2005
|
Diş macunu ile çizik CD kurtarma Garip ama gerçek : Diş macunu ve buzlukla CD kurtarma Çizik CD leri ve DVD leri kurtarmak için değişik yöntemler mevcut. Garip gelsede diş macunuyla amatör bir şekilde veya cila makinasıyla profesyonel bir şekilde çizik Cd leri tekrar okunabilir hale getirmek mümkün. Diş macunu ve yumuşak bir bezle çiziklerin üzerini (CD / DVD nin ortasından başlayarak dışa doğru) cilalayın ve daha sonra CD ' yi ılık suyla yıkayıp durulayın. bu yöntem çoğu durumda işe yarayacaktır. Dondurma Yöntemi : Bir başka yöntem. Çizik CD leri bir buz torbasına koyun ve iki saatliğine buzlukta dondurun. Bazı kullanıcılar aynı yöntemi sabit disklerinde de veri kurtarmak için kullanıyorlar. Yöntem her zaman işe yaramıyor ancak disk lerede her hangi bir zarar vermiyor. __________________ |
|
|
|
| Faydalı Linkler |
|
|
#2 (permalink) |
|
Senior Member
![]() Giriş Tarihi: Nov 2005
Mekan: İSTANBUL...Yada heran bir vatan köşesinde..ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ
|
Sağolasın kardeşim..Ellerine sağlık...
Ama ben size diğer bi yöntemide öğreteyim....Her zaman işe yaramıştır.... Camsil ve Pamuk...Yöntem aynı...camsili CD nin üzerine sıkın bir sigara içimi bekletin içten dışa doğru pamukla silin ve yine pamukla kurulayın....Her zaman işe yaramıştır...Ben şahsen Kedi tırmığı gibi çizikli, Cd leri bile böyle çalıştırıyorum...Acaip işe yarıyor...
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Senior Member
![]() Giriş Tarihi: Jun 2006
Mekan: tekirdağ
|
araba boyası çiziklerini pasta-cila çekerek kapatmaya çalışmak gibi bir şey olacak her halde.. deneyelim bakalım ..sonuçta kaybedecek fazla bir şey yok..hoş,cd lerimiz devlet sırrı içermiyor ya.. paylaşıım için teşekkürler..
|
|
|
|
![]() |
| Konu araçları | |
|
|
| Desteklediklerimiz | |
| Atabb Forum, TVPano Forum, Xyeni | |