Geri Git   Number 1 Forum Group > GENEL KONULAR & SOHBET > Genel Sohbet Muhabbet > Pratik Bilgiler

LinkBack Konu araçları
Eski 22-07-2006, 06:20 PM   #1 (permalink)
TRessam
Co Administrators

TRessam'ın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2005
Mekan: Samsun
Denize girerken lütfen dikkat.

Denize girerken lütfen dikkat.

"Karadeniz sahil kesiminde deniz epeyce can aldı."
Haberlerde bir aşiretin de denizden boğulan birini bulma çabalarını izliyorsunuzdur.
Bunların tek nedeni RİP Akıntısı.
Özetle dalgalı denizde kıyıda yığılan suyun bir yer bulup bir anda açığa doğru akması ve kendini dengeye getirmesi. Yakalandınız mı iş çok geç. Panik mutlak ölüm demek oluyor ve bu akıntı ta kıyıdan başlıyor ve ayaklarınızın altından kumu da alıp aniden açığa taşıyor. Ben iyi yüzücüyüm, kuvvetliyim, kaslarım maslarım hepsi geçersiz. Kapıldınız mı, götürür.
Nasıl hissedersiniz sorusu ise ancak denizden biraz yüksekte olunca olabilir bu nedenle cankurtaranlar oturdukları yerlerden bunu hemen hisseder veya görür.

En önemli ipucu, deniz dalgalı ise ve kıyıya dik geliyorsa KORKUN.

Denize girmeyin, hele çocuğunuzu asla sokmayın, veya bir saniye dahi gözünüzden kaçırmayın dedim ya iş ta kıyıdan başlıyor ve aldımı sonrası arada bul misali.
En kolay algılama şekli gelen dalgalar düzgün kırılırken bir yerde kırılma olmaz, işte o yer potansiyel rip akınıtısı yeri, ve her 200 -400 metrede bir de olma olasılığı çok yüksek.
Hızı normal ölçeklerde saniyede 30-60 cm olabilen bu akıntıların kuvvetlilerinin hızı 10-20 metre saniyeye dahi ulaşabilmekte. Böyle bir akıntıya kapılırsanız belki kurtulma ihtimali var ama panik her şeyi bir anda unutturur ve sonuç bu hafta Şile de şu kadar can kaybı olur.
Lütfen dikkat, denizde dalga varsa ya denize girmeyin, ya da sadece can kurtaran olan yerlerde girin, denizin şakası olmaz, deniz şakaya gelmez.

Alıntıdır.

Birleşmek başlangıçtır,
Birliği sürdürmek gelişmedir,

Birlikte çalışmak başarıdır.

TRessam şuan çevrimiçi  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı Yaparak Cevapla
Faydalı Linkler
Eski 04-09-2006, 12:10 AM   #2 (permalink)
TRessam
Co Administrators

TRessam'ın Avatarı

Bu bilgiyi bulmam ve foruma vermem, sanki bir hafta sonra olacakları hissetmem demekmiş ama o günlerde bunu bilemezdim.

Bu bilgiyi foruma verdiğim tarih 22/07/2006 Cumartesi, Tam bir hafta sonra 29/07/2006 da bizim evde sabah kahvaltısında, misafir gelen yeğenimede aynı bilgiyi bizzat söyledim.

Sanki yarın olacaklar içime doğmuştu.

Ertesi gün 30/07/2006 öğleden sonra saat 17:15 sularında yeğenim ve çok sevdiği arkadaşı bu RİP akıntısına kapılarak boğuldular.

Yeğenimin cesedini iki gün sonra boğulduğu yerden 8 km. uzakta bulduk.

Allah insanlara bazı olacaklar için küçük ip uçları gönderiyor ama bizler hiç kendi üstümüze alınmıyoruz, yada bu ip uçlarının farkına bile varmıyoruz.

Şimdi bu konuyu yeniden görünce bunu çok daha iyi idrak edebiliyorum.

Ruhları şad, mekanları cennet olsun.

Birleşmek başlangıçtır,
Birliği sürdürmek gelişmedir,

Birlikte çalışmak başarıdır.

TRessam şuan çevrimiçi  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-09-2006, 12:12 AM   #3 (permalink)
yusufdal
Senior Member

yusufdal'ın Avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2006
Mekan: tekirdağ
Allah sabırlar versin..
yusufdal Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-09-2006, 12:17 AM   #4 (permalink)
OKURT
Senior Member

OKURT'ın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2006
Mekan: usta34
Alıntı:
Orjinal Gönderi : TRessam
Bu bilgiyi bulmam ve foruma vermem, sanki bir hafta sonra olacakları hissetmem demekmiş ama o günlerde bunu bilemezdim.

Bu bilgiyi foruma verdiğim tarih 22/07/2006 Cumartesi, Tam bir hafta sonra 29/07/2006 da bizim evde sabah kahvaltısında, misafir gelen yeğenimede aynı bilgiyi bizzat söyledim.

Ertesi gün 30/07/2006 öğleden sonra saat 17:15 sularında yeğenim ve çok sevdiği arkadaşı bu RİP akıntısına kapılarak boğuldular.

Allah insanlara bazı olacaklar için küçük ip uçları gönderiyor ama bizler hiç kendi üstümüze alınmıyoruz, yada bu ip uçlarının farkına bile varmıyoruz.

başınız sağolsun.ALLAH rahmet eylesin.
OKURT Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-09-2006, 12:19 AM   #5 (permalink)
TRessam
Co Administrators

TRessam'ın Avatarı

Sağolun dostlarım, Allah sizlerden de razı olsun.
TRessam şuan çevrimiçi  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-09-2006, 12:22 AM   #6 (permalink)
Mertans
Senior Member

Mertans'ın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2005
Alıntı:
Orjinal Gönderi : TRessam

başınız sağolsun allah sabırlar versin allah rahmet eylesin
Mertans Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla

Konu araçları

Gönderi Kuralları
Kendi yeni konularını düzeltemezsin
Kendi mesaj cevap yazamazsın
Kendi mesaj eklentilerini düzeltemezsin
Kendi mesajlarını düzeltemezsin

BB Kod Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık