|
||
|
|
#1 (permalink) |
|
Co Administrators
![]() Giriş Tarihi: Jun 2005
|
Astımınız İçin Siz ve Aileniz Neler Yapabilirsiniz
Astımınız İçin Siz ve Aileniz Neler Yapabilirsiniz
Astımlı hastalar ve ailelerine yönelik eğitim kitapçığı ![]() Astımı tamamen iyileştiremezsiniz,fakat kontrol altında tutabilirsiniz.Kişiler astımlarını kontrol etmeyi öğrendiklerinde normal ve aktif bir hayat sürdürebilirler. Çalışabilirler, oyun oynayabilirler ve okula gidebilirler. Geceleri rahat bir şekilde uyuyabilirler.Astım utanılacak bir durum değildir.Tüm dünyada astımı olan bir çok insan vardır.Astım ataklarının başlamasını nasıl önleyeceksiniz:1. Astım ataklarını başlatacak şeylerden uzak durun.
|
| Faydalı Linkler |
|
|
#2 (permalink) |
|
Co Administrators
|
İlgi: Astımınız İçin Siz ve Aileniz Neler Yapabilirsiniz
Uzun yıllar astımı ile birlikte yaşayan birçok insan vardır.
Astımlı kişilerde nefes alma zorluğu olabilir. Gelip geçici astım atakları yaşanabilir. Şunlar astım atağı belirtileridir:
Bazı astım atakları hafiftir. Bazı astım atakları ise çok ciddi bir hale gelebilir. Hatta insanlar kötü bir astım atağından ölebilir.Astım akciğerlerdeki hava yollarının bir hastalığıdır.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Co Administrators
|
Birçok şey astım atağını başlatabilir.
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Co Administrators
|
Yatak takımlarının sade olmasına özengösterin.
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Co Administrators
|
Astımlı kişilerin bir çoğunda iki ayrı çeşitastım ilacı gereklidir.
Doktorunuz bu kitapçıktaki planı kullanabilir.Tedavi planınızda olması gereken yanıtlar şunlardır:
Yıllarca kullansanız bile koruyucu ilaçlar bağımlılık veya alışkanlık yapmaz.Koruyucu ilaçlar akciğerlerdeki hava yollarındaki şişkinliği azaltırlar. ![]() Doktorunuz, şu durumlarda koruyucu ilaçlarıhergün almanızı söyleyebilir:
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Co Administrators
|
Astım İlaçları ile ilgili herhangi birprobleminiz olursa doktorunuza danışın.
Doktorunuz astım ilacınızı veya günlük miktarını değiştirebilir. Yine sorun çözülmezse bir çok astımilacı vardır. Astım ilaçlarının yeterli olup olmadığını değerlendirebilmesi için, yılda 2-3 kez doktorunuzakontrole gidin. Astım yıllar içinde daha iyiye veya daha kötüye doğru gidebilir. Doktorunuzun astım ilaçlarınıdeğiştirmesi gerekebilir. Astım ilaçları birçok yoldan alınabilir. Astım ilacı nefesle içeri çekildiğinde ilaç akciğerlere, yani ihtiyaç olan yere gider. Astımda kullanılan ‘İnhaler’ ilaçlar bir çok şekilde olabilir. ![]() Hap yada şurup şeklinde de astım ilaçları vardır. ![]() İhtiyatlı olun.Her zaman elinizin altında ilacınız olsun.
Bir sprey inhaler nasıl kullanılır. Yavaş yavaş nefes almayı unutmayın. 1. Kapağı açın. İnhaleri iyice çalkalayın. 2. Ayağa kalkın. Nefesinizi dışarı verin.
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Co Administrators
|
Sprey inhalerin kullanılmasınıkolaylaştırmak için yardımcı bazı cihazlar kullanılabilir.1. Cihazın içine astım spreyinizi bir kez sıkın.
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Co Administrators
|
Lütfen Dikkat! Ataklar için çabuk açıcı ilaçlardan çok fazla kullanmak size zarar verebilir. Klinik Bilgi:
|