|
||
|
|
#1 (permalink) |
|
Special Member
![]() Giriş Tarihi: Oct 2005
Mekan: İZMİR/KSK
|
Boyun ağrısı
Ağır olan başınızı taşıyan boynun işi zordur.. Bilgisayara doğru öne eğilmek veya masanızın üzerine abanmak bu işi daha da zor hale getirir.
Kötü vücut duruşu da kesinlikle boyun ağrısına katkıda bulunur. Ancak boynu baştan savunmasız hale getiren şey tasarımıdır. Boynunuza inanılmaz hareket alanını kazandıran, iç içe geçmiş olan tüm yapılar, arteritin yarattığı aşınma ve yıpranma hasarı ile araba çarpışmasında kafanın ileri geri sarsılmasından ileri gelen, aşırı uzama yaralanmalarına maruz kalır. Baş ağrısı ve ateşin eşlik ettiği boyun ağrısı, beyninizi saran zarlarda meydana gelen bir enfeksiyon olan menenjitin semptomu olabilir. Eğer boynunuz, çenenizi göğsünüze değdiremeyeceğiniz kadar tutulmuşsa, anında tıbbi yardım almak için başvurmanız gerekir.
Yağmurlu bir günde görmüştüm seni Üstünde çubuklu formalar vardı Bir anda tutuldum aşık oldum ben Hayatın anlamı siyah-beyazdı Ölümle yaşamı ayıran çizgi Siyahla beyazı ayıramaz ki Her yolun sonunda ölüm olsa da Sevenleri kimse ayıramaz ki
|
|
|
|
| Faydalı Linkler |
|
|
#2 (permalink) |
|
Special Member
|
Bulgu ve Belirtiler
Boynunuz, her biri yaralanabilecek olan kemikler, eklemler, bağlar, kirişler, kaslar ve sinirler içerir. Boyun ağrısı, çenenin yakınlarında bulunan, çene, baş ve omuzlar gibi bölgelerden de ileri gelebilir. Başka bir deyişle, boynunuzdaki sorunlar vücudunuzun, sırtın üst kısmı, omuzlar ya da kollar gibi diğer kısımlarının da ağrımasına neden olabilir. Eğer sinirleriniz de boyun ağrısına dahilse, kollarınızda ve bacaklarınızda uyuşukluk, karıncalanma veya zayıflık yaşayabilirsiniz. TEŞHİS VE TEDAVİ İÇİN DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ!
Yağmurlu bir günde görmüştüm seni Üstünde çubuklu formalar vardı Bir anda tutuldum aşık oldum ben Hayatın anlamı siyah-beyazdı Ölümle yaşamı ayıran çizgi Siyahla beyazı ayıramaz ki Her yolun sonunda ölüm olsa da Sevenleri kimse ayıramaz ki
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Special Member
|
Sebepleri • Kas zorlanmaları. Kasların aşırı kullanılması, örneğin direksiyon üzerine saatler boyu abanmak, çoğu zaman kas zorlanmalarını tetikler. Boyun kasları, özellikle de boynunuzun arkasında bulunanlar, bitkin hale gelir ve nihai olarak zorlanır. Boyun kaslarınızı tekrar tekrar aşırı düzeyde kullanırsanız, kronik ağrılar meydana gelebilir. Yatakta kitap okumak veya diş gıcırdatmak gibi küçük şeyler bile boyun kaslarını zorlayabilir. • Arterit (Kireçlenme). Vücudunuzdaki tüm diğer eklemler gibi, boyun eklemleriniz de yaşla birlikte genellikle kötüleşir. Eğer araba çarpışmasında boynunuzda yaralanma oldu ise, sonunda boynunuzda arterit görülmesi olasılığı altı kat daha fazladır. • Disk bozuklukları. Yaşınız ilerledikçe, omurlarınız arasındaki destekleyici diskler kuruyarak, omurilik içerisinde sinirlerin çıktığı alanların daralmasına neden olur. Boynunuzdaki disklerde de fıtık oluşabilir. Dolayısıyla, diskin içindeki jelatinli madde diskin sert kılıfından dışarı taşar. Yakındaki sinirler bundan etkilenebilir. Başka dokular ve kemik büyümeleri de omurilikten çıkarken sinirleriniz üzerinde baskı yaratarak, ağrıya neden olabilir. Yaralanma. Arkadan çarpışma sonucu olan kazalar çoğu zaman, başın ileri geri sarsılmasıyla, boynun yumuşak dokularının sınırları ötesinde gerilmesine neden olan boyun yaralanmalarında meydana gelir.
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Special Member
|
Önlem
Çoğu boyun ağrısı kötü beden duruşu ile ilintilidir. Amaç, başınızı omurga üzerinde tam ortada tutmaktır, bu sayede yerçekimi boynunuza karşı değil, onun yanında işler. Günlük rutinde küçük bazı değişiklikler işe yarayabilir. • Uzun mesafelerde araç kullanıyor ya da saatler boyu bilgisayarda çalışıyorsanız sık sık mola verin. Boyundaki zorlanmayı azaltmak için başınızı geride, omurganızın üzerinde tutun. Dişlerinizi gıcırdatmaktan kaçınmaya çalışın. • Masanızı, sandalyenizi ve bilgisayarınızı, ekran göz seviyesinde olacak şekilde ayarlayın. Dizlerin kalçalardan biraz daha aşağıda olması gereklidir. Sandalyelerin kol dayanaklarını kullanın. • Yürürken telefonu kulağınız ile omzunuz arasına sıkıştırmaktan kaçının. Eğer telefonu çok fazla kullanıyorsanız, kulaklık alın. • Masada çalışıyorsanız sık sık gerinin. Omuzlarınızı yukarı ve aşağı silkin. Omuzlarınızdaki kürek kemiklerini kaldırın, daha sonra salın. Başınızı her iki yana yaslarken omuzlarınızı kaldırarak boyun kaslarınızı esnetin. • Tabanınızı dengeleyin. Ön göğüs duvarı kaslarının esnetilmesi ve omuzdaki kürek kemiği ile omzun arka kısmı çevresindeki kasların güçlendirilmesi, boyun için daha dengeli bir destek tabanı sağlayabilir. • Mideniz üzerine yatarak uyumaktan uzak durun. Bu konum boynunuz üzerinde baskı yaratır. Boynunuzun doğal kıvrımını destekleyen bir yastık seçin.
|
|
|
|
![]() |
| Konu araçları | |
|
|
| Desteklediklerimiz | |
| Atabb Forum, TVPano Forum, Xyeni | |