Geri Git   Number 1 Forum Group > GENEL KONULAR & SOHBET > Genel Sohbet Muhabbet > Sağlık

LinkBack Konu araçları
Eski 21-07-2006, 12:24 AM   #1 (permalink)
TOROMAN
Senior Member

TOROMAN'ın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2005
Mekan: İSTANBUL...Yada heran bir vatan köşesinde..ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ
Question 12 Kiloluk kist...

12 Kiloluk kist... Denizli’de 17 yaşındaki bir genç kızın yumurtalığından tam 12 kiloluk kist çıktı.

Denizli Devlet Hastanesinde gerçekleştirilen ameliyatla 17 yaşındaki genç kızın yumurtalığından 12 kiloluk kist alındı. Denizli Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Uğur Kulalı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çağla Öz'ün (17) 2 ay önce hastaneye geldiğini, yapılan muayene ve tetkiklerde, karından akciğer bölgesine kadar uzanan büyük bir kistin tespit edildiğini söyledi. Kistin başarılı bir ameliyatla alındığını ve hastanın 4 gün kontrol altında tutulduktan sonra taburcu edildiğini bildiren Kulalı, şu bilgileri verdi:

''Çağla'da rastlanan kist, çok büyük ve tehlikeli olmasına rağmen, başarılı bir ameliyatla alınmıştır. Bu kitle daha küçükken fark edilip çok daha rahat alınabilirdi. İhmal sonucu bu kadar büyüklüğe ulaşmış ve sağlık açısından risk haline gelmiştir.'' Ailelere bu tür vakalara karşı duyarlı olmaları uyarısında bulunan Kulalı, her hastanın Çağla Öz kadar şanslı olmayabileceğini, bu nedenle ailelerin çocuklarında herhangi bir şişlik ve ağrı hissettiklerinde uzman doktora götürmeleri gerektiğini belirtti. Sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan genç kız ise şunları söyledi: ''Yaklaşık 3 yıldır bu sorunu yaşıyordum. Uykusuzluk ve yeme şikayetimden dolayı hastaneye geldik. Uzmanlar tarafından bazı tetkikler istendi. Sonrasında ise kist olduğu ve ameliyatla alınması gerektiği söylendi. Ancak bu kadar büyük olduğunu düşünememiştim. Çok şaşırdım, hatta şok oldum.''

ALINTIDIR
Atmaz olsun.
Ses ol..ışık ol..yumruk ol...
TOROMAN Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı Yaparak Cevapla
Faydalı Linkler

Konu araçları

Gönderi Kuralları
Kendi yeni konularını düzeltemezsin
Kendi mesaj cevap yazamazsın
Kendi mesaj eklentilerini düzeltemezsin
Kendi mesajlarını düzeltemezsin

BB Kod Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık