|
||
|
|
#26 (permalink) |
|
Super Moderator
![]() Giriş Tarihi: May 2005
|
Ben Bir Ulu Şehirim
Ben bir ulu şehirim Sevenlerim gezer beni Okuyun ulu kitabı Adem diye yazar beni Ali can can Ali can can Hünkar Bektaş Veli can can Şeytanın gücü kar etmez Hakka giden boşa gitmez Büyü tutmaz nazar tutmaz Deviremez nazar beni Ali can can Ali can can Hünkar Bektaş Veli can can Vücudum şehri bir alem Mallarım var kalem kalem Dükkanımda durur mevlam Gezin pazar pazar beni Ali can can Ali can can Hünkar Bektaş Veli can can Dostu sevmekten yorulmam Kolay küsmem hiç darılmam Feleğe kızmam kırılmam Tek Mahzuni üzer beni Ali can can Ali can can Hünkar Bektaş Veli can can |
|
|
|
| Faydalı Linkler |
|
|
#27 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Ben De Bir İnsanoğluyum
Ben de bir insanoğluyum Bırak beni konuşayım Bir başım bir beynim vardır Bırak beni konuşayım Ve insanca danışayım Senin dilin benim dilim Yakışmaz insana zulüm İnsanım hayvan değilim Bırak beni konuşayım Ve insanca danışayım Düşünen cahil olamaz Cahil kendini bilemez Can ölür fikir ölemez Bırak beni konuşayım Ve insanca danışayım Mahzuni halk (hak) için ölsün Ben giderim dostlar kalsın Koltuk saray sizin olsun Bırak beni konuşayım Ve insanca danışayım |
|
|
|
|
|
#28 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Biri Daha (Avcı Sakın)
Avcı sakın vurdum sanma onu Diri daha diri daha - vallahi Dert başımdan gider gelir Diri daha diri daha - vallahi Yarem derin ellemeyesin Tabibleri yollamayasın Sen bizi kör bellemeyesin Beri bak ha beri bak ha - vallahi Göz yaşım Ceyhan'a dönmüş Derin aha derin aha - vallahi Alır seni sele boğar Yürüme ha yürüme ha - billahi Sürdü köyün merasını Kurmak için binasını Yola gömdü anasını Kerim ağa kerim ağa - vallahi Bir gün kırarlar dişini Ürüme ha ürüme ha - vallahi Keserler o kel başını Yarı şaka yarı maka - billahi Der Mahzuni tatli canım Sen mi yarattın aslanım Yaklaşma yanıma benim Geri daha geri daha - vallahi |
|
|
|
|
|
#29 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Bitmez Telaşım
Aramıza dağlar mı girdi gelemedin Selamına bir canım verdim bilemedin Sinemize kan düştü canım bilemedin (Bağlantı) Bu benim başım Bitmez telaşım Hey can yoldaşım Bilemedin bilemedin Bilemedin yar Derelere kan doldu canım gözümden Kederimi kimler silecek yüzümden Hele hele ben dönmüş müyüm sözümden Bağlantı Buralar yaramaz bize Mahzuni Derman sağlamaz bize Mahzuni Gönlünü bağlamaz bize Mahzuni Bağlantı |
|
|
|
|
|
#30 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Bizden Geriler (Gam Kasavet)
Gam kasavet çöktü gene garip başıma Gönül yaylasından gitmiş bizim sürüler Bir mektup gönderem dedim can yoldaşıma Yakın iken şimdi uzak oldu dediler (Bağlantı) Gel hey benim canım Haydar Canımda cananım Haydar Cümle canın ezelisin Mektebim irfanım Haydar Kör yolcu Bağdat'a gider ama varamaz Hakkı inkar eden kişi hakka yaramaz Aşkın yarasına hoca muska saramaz Sevdadan ne anlar gökte cinler periler Bağlantı Mahzuni Şerif'im böyle deli mi bazen Enginlere yaman düşen yüksekte gezen Aklım ermez benim ya da bozuldu düzen Akıl verir oldu bize bizden geriler Bağlantı |
|
|
|
|
|
#31 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Bizimdir (Soyulmadık Bir Derimiz)
Soyulmadık bir derimiz kalmıştı Soyun babo soyun meydan sizindir Hiç bir canlı kardeşine kıyamaz Yiyin babo yiyin meydan sizindir Şimdi sizin ama sonra bizimdir Barış bizimdir kardeşlik bizimdir Toprağa karışmış fakirin teri Ağlamak bilir mi beylerin dili Size beyefendi bize serseri Deyin babo deyin meydan sizindir Meydan sizin ama insanlik bizimdir Dünya bizimdir Evren bizimdir Gıyas edilir mi çul ile halı Kimler yapmış size böyle bir yolu Yemekle biter mi milletin malı Yiyin babo yiyin meydan sizindir Köşkler saraylar hanlar sizin ama Onu yapan eller emekler bizimdir Mahzuni bizimdir sevgi bizimdir |
|
|
|
|
|
#32 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Boşlayın Beni (Ah Neyleyim)
Ah neyleyim düşkün oldum dünyada Ateşle tığ ile şişleyin beni Sevda dedikleri bir bela imiş Gelmeyin yanıma boşlayın beni Yiğit olan yiğit durur ahtında Çünkü bu dert gider bulur lehdinde Şeytana rey verdim Ali tahtında Lanet edin bana haşlayın beni Mahzuni Şerif'im hal beyan eder Müslüme düşmanım başında teber Bilmem ki bu yolum nereye gider Ben öldükten sonra işleyin beni |
|
|
|
|
|
#33 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Boşu Boşuna
Tanrım bana ömür vermiş Ömür vermiş boşu boşuna Boşu boşuna,boşu boşuna Vücuduma bir can girmiş Bir can girmiş boşu boşuna Boşu boşuna,boşu boşuna Su akar deryaya varır Deryadan mahi çıkarır Gökyüzünde yağmur olur Gökyüzünde yağmur olur Damlaları boşu boşuna Boşu boşuna,boşu boşuna Süleyman bir sultan olmuş Süleyman bir sultan olmuş Saltanatı boşu boşuna Boşu boşuna boşu boşuna |
|
|
|
|
|
#34 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Boşumuş (Ey Erenler)
Ey erenler bir kamile danıştım Er olana edep erkan hoşumuş Kalırsa dünyada insanlık kalır Kuru hayal fani dünya boşumuş Vefasız tabipten derman olur mu Ufacık pınardan Ceyhan olur mu Ta ezelden karga şahan olur mu Adem aslı asıllara başımış Dünyada delinin teki Mahzuni Yaktı seni içindeki Mahzuni Dile kolay bunca yükü Mahzuni Yıllar yılı taşımış da taşımış |
|
|
|
|
|
#35 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Bu Sene (Aha Gidiyorum Yine)
Aha gidiyorum yine gül yüzlüm Korktuğum başıma geldi bu sene Garip anam kırk yıl döndü dövündü Ağladı saçını yoldu bu sene bu sene Garip eller bu sene bu sene Yitik canlar bu sene bu sene Daracık başımda kıvrılan yollar Maraş'ta birleşip ayrılan kollar Ağlaya ağlaya yorulan kullar Katıla katıla güldü bu sene bu sene Canım eller bu sene bu sene Verimsiz oldu bu sene bu sene Çiçek diye soğan yedi Arı'lar Kovanları acı acı zarılar Bana benzemezse benim yavrular Desene Mahzuni öldü bu sene bu sene bu sene Güzel yavrum bu sene bu sene Canım eller bu sene bu sene |
|
|
|
|
|
#36 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Bu Yıl Benim Yeşil Bağım Kurudu
Bu yıl benim yeşil bağım kurudu Dolu vurdu yaprakları çürüdü Benim de saz tutan elim var idi Şimdi bir köşede yatar ağlarım Benim ile lokma yiyip içenler Gölgemin altında konup göçenler Sizi zalim dar günümde kaçanlar Ben kendi halime bakar ağlarım Çırpına çırpına bir yuva kurdum Bebeği görmedim kundağı gördüm Deryada boğuldum karaya vurdum Çamurdan çamura batar ağlarım Mahzuni Şerif'im budur ahvalim Zamane bozuldu insanlar zalim Kıyamete kadar gider bu halim Sabır eder matem tutar ağlarım |
|
|
|
|
|
#37 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Bugün Ben Şahımı Gördüm
Bugün ben şahımı gördüm vay vay Bir elinde zülfikar var vay vay Dane dane dökülüyor dillerinde kehribar var Aman aman aman aman Gel ey gönül yanlış gitme vay vay Gidip cananı incitme vay vay Bu yolda acele etme Acelede bin zarar var Aman aman aman aman Mahzuni geçeyim dedim vay vay Ecelden içeyim dedim vay vay Dünyadan göçeyim dedim Sevdiğimden intizar var Aman aman aman aman |
|
|
|
|
|
#38 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Bulduğu Zaman (Gökte Yıldız)
Gökte yıldız yerde ışık görülmez Güneş doğup gündüz olduğu zaman İnsanoğlu ara yerde sürünmez Baş koyacak yastık bulduğu zaman Çalışmadan yetim hakkını yeme O kül kafan ile bilirim deme Dağılır ordular kalkar mahkeme İnsanlık kavgasız kaldığı zaman Bak ne hale koydun garip başımı Zehir ettin ekmek ile aşımı Boşa süslemeyin mezar taşımı Mahzuni Şerif'im öldüğü zaman |
|
|
|