|
||
|
|
#51 (permalink) |
|
Super Moderator
![]() Giriş Tarihi: May 2005
|
Divan (Azmile Bir Borç)
Azmile bir borç eyledim canların tüccarına Faizi erdi ödedim faizi cananımmış Erem dedim eremedim ademin esrarına Hali haktan ayrı kişi dil bilen hayvanımış Ben derdim ki sitem çekmek boş ömüre delildir Meğer sitem çekmek er kişiye delili buhranmış Bilmezdim ki şu dünyada herşey lütfü celildir Her nereye nazar kıldım mevcudu sübhanımış Ben güler dururdum neden çölün mecnunlarına Dad-ı leyla için çöller tahtı süleymanimiş Erem dedim eremedim ademin esrarına Kendini okuyan kişi bir "ümmül kur'an" ımış Ey Mahzuni kan kalesin yıkta tarümar eyle Tahammül bir zülfükardır kullanan merdanımış Eğer goncayı seversen durma ahuzar eyle Goncayı gonca eyliyen bülbül-ü efganımış |
|
|
|
| Faydalı Linkler |
|
|
#52 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Divane Ettin Aklımı
Divane ettin aklımı Taştan taşa vura vura Aradım can yoldaşımı Baştan başa sora sora Kimi yanar kimi söner Kimi iner kimi biner Saraylar virana döner Boştan boşa dura dura Gir Mahzuni dost bağına Kar yagmış dostluk bağına Gençliğim ömrüm çağına Baştan başa yara yara |
|
|
|
|
|
#53 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Dokunma ***fine Yalan Dünyanın
Dokunma ***fine yalan dünyanın İpini beline dolamış gider Gözlerimin yaşı bana gizlidir Dertliyi dertsizi sulamış gider Kimi hızlı gider uzun yol tutar Kimi altın satar kimi bal tutar Kimi soğan bulmaz kimi bal yutar Kimi parmağını yalamış gider Mahzuni bu nasıl yazı Mahzuni Bazı şerif olur bazı mahzuni Yurdunda anasız kızı mahzuni İnsanlık ardından melemiş gider |
|
|
|
|
|
#54 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Domdom Kurşunu
Kaşların arasından domdom kurşunu değdi Bir avcı beni vurdu bin avcı beni yedi (Bağlantı) Ah dedim ağladım Yaremi bağladım Eğdi yar boynum eğdi Mevlam kerimsin dedi Hançer yarası değil Domdom kurşunu değdi Gel gel gümle gel gel gel gümle gel Gel gel gümle gel böğrüme domdom kurşunu Bugünüm harap oldu dünden iyi midir ki Doktor hasta ben hasta benden iyi midir ki Bağlantı Mahzuni yar benim halımı anlasaydı Bütün dertliler gibi inleyip dinleseydi Bağlantı |
|
|
|
|
|
#55 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Döğüşmeyin Yiğitler
Boşa doğüşmeyin bizim yiğitler Sizi vurduranlar vurulmuyor ki Kim bilir nerde hangi koltukta Kömürde tarlada yorulmuyor ki Aynı baba dölü ölen öldüren Ölenle öldüren iti güldüren Yokmuyudu bunu size bildiren Vur diyenler burda görülmüyor ki İşçiyi işçiye düşüren zalim Boynumuzda boza pişiren zalim Bu kadar bardağı; taşıran zalim Gözümüz önüne serilmiyor ki Yeni adı çıkmış sağ ile sol'un Tarihte borcu yok kullara kulun İki yanı birdir yaptığın çulun Bilirsin ölenler dirilmiyor ki Mahzuni der nedir hak'kın davası İnsana benzer mi köpek mayası Ah tükenip bitsin sınıf kavgası Sınıfsız bir okul kurulmuyor ki |
|
|
|
|
|
#56 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Dönmek Zor (Üç Günlük Dünya)
Üç günlük dünyada bir demlik ömür Altın olsa kapısı zor olur Mazlumun kanını yiyip içenler Gün gelince sürünür de kör olur Birleşen arılar yılanı boğar Balın peteğinden akrebi kovar Bir yiğit anadan bir defa doğar Her yiğidin özü sözü bir olur Mahzuni bir şahin uçtu kolumdan Uçtu gitti Elbistan'ın solundan İnsan sevgisinden hakkın yolundan Bundan geri dönmek bana kir olur |
|
|
|
|
|
#57 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Duaz-ı İmam 2
Üryan Büryan Vardım Pir Dergahına Medet Ya Muhammet Ya Ali Diyerek Gönül Verdim Gönül Şahlar Şahına Hünkar Hacı Bektaş Veli Diyerek İmam� I Hasandır Hubların Başı Hüseyin Der Akar Gözümün Yaşı İmam Zeynel Sabredenin Yoldaşı Ağlasam Gülerler Deli Diyerek Feylim Gıblegahım Muhammet Bakır Kırkların Bağında Bülbüller Şakır Cafer-Ü Sadık�a Talibim Şükür İkrar Verdim İkrar Beli Diyerek Musa-İ Kazım Dır Mazlumlar Şahı Aliyyü Rıza Dır Şahın Ervahı Şahda Ki Nakiye Çekerim Ahı On İki İmamın Gülü Diyerek Hasan-Ül Asker� İ Ol Ali Aba Muhammet Mehciye Mest-Ü Merhaba Şirin Koymuş Serin Mahzuni Baba Yol Muhammet Ali Yolu Diyerek |
|
|
|
|
|
#58 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Durduramadım (Vardım Gittim)
Vardım gittim gurbet eli dolaştım Gözümün yaşını durduramadım Öldüm bittim bir sevdaya bulaştım Divane gönlümü durduramadım Yıllardır sevdiğim el oldu gitti Tutuştu yüreğim kül oldu gitti Gözlerimin yaşı sel oldu gitti Zülfünden bir köprü kurduramadım Mahzuni bu dağlar yolum bağladı Gönlüm deli deli coştu çağladı Hergün hergün figan etti ağladı Kolunu boynuma sardıramadım |
|
|
|
|
|
#59 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Dünya Dedikleri Mezarlık İmiş
Dünya dedikleri mezarlık imiş Bilmem ki ne zaman güldürür beni Bir çiçeğim derdim dostun bağına Eser cahil rüzgarı soldurur beni Tükenmez dünyanın kara kedisi Onun için bitmez gönlümün yası Vız gelir cahilin dedikodusu Dostlar ne korkutur yıldırır beni Ayıptır Mahzuni kılıçla kama İnsan olan insan kıyar mı cana Cehennem kül etse korkmazdım ama Dostun acı sözü öldürür beni |
|
|
|
|
|
#60 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Elbistan Yeli
Şu bizim dağların ormanı güzel Gene sabah yeli eser mi bilmem Ayrılık hasretinin dermanı güzel Dost bizi bağrına basar mı bilmem Oy dağlar dağlar mor menevşeli Esiyor bağrıma Elbistan yeli Kıvrıla kıvrıla dağlar gidiyor Bulanmış deryalar buna ne diyor Sevdiğim yüksekten selam ediyor İn aşağı desem küser mi bilmem Mahzuni kalkıyor o dostun göçü Gel beri gel beri canımın içi Ömrüm fokurduyor bilmem ki niçin Yıllar önümüzü keser mi bilmem |
|
|
|
|
|
#61 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Erkek Yolcu Kadın Yoldur
Ey erenler şu dünyada Erkek yolcu kadın yoldur Nazenin bir bahçe imiş Erkek bülbül kadın güldür Güneş doğar sanma aşmaz Gerçekler yurdundan sapmaz Erkek boşuna çalışmaz Erkek arı kadın baldır Boşuna mı neler çektim Boşuna mı boyun büktüm Bir bahçeye fidan diktim Erkek fidan kadın daldır Ben nereden oldum aşık Neden işlerim dolaşık Kadın evde olur ışık Kadın lamba erkek pildir Mahzuni'yim halım harap Şu aleme olmuş turap Gel bizleri koru yarap Bilmem ki bu nasıl haldır |
|
|
|
|
|
#62 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Eseri Gördüm (Ben Ağlamam)
Ben ağlamam On Kasım'da O'nu, her gün diri gördüm Ölene dek göreceğim Doğalıdan beri gördüm Halka, vermişti canını Hak'tan almış ünvanını Atmış, Osmanlı şanını Samsun'da bir eri gördüm Matemin doyurmaz beni Minnetim kucaklar seni Bize cennet gibi yeni Verdiğin eseri gördüm Ulu Atam, inan buna Düşkünler hayrandır sana Mazlum Milletler adına Sendeki zaferi gördüm Ne hikmet, varidi sende Güneştin, doğdun cihanda Bin yılların ötesinde El bastığın, yeri gördüm Mahzuni yoluna düştüm Nice nice engel aştım On Kasım'da kaybetmiştim Daha şimdi geri gördüm |
|
|
|
|
|
#63 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Eşek Gibiyim (Sırtım Bozuk)
Sırtım bozuk yüküm ağır yol çamur Mevla'ya şükür ki eşek gibiyim İzzetim semerdir vur utanma vur Mevla'ya şükür ki eşek gibiyim Aklım softalarda inadım inat Dur demem ben doyasıya odun at Umurumda değil batsa kainat Mevla'ya şükür ki eşek gibiyim Torbama ne koyarsa yerim sahibim Ahır yasasına olmaz lam ü cim Eşekliğin tadı nedir bilen kim Mevla'ya şükür ki eşek gibiyim Benim için kucak açar kırlarım ***fim suyum,sıpam için zırlarım Yükümün şerefi diz çamuralrım Mevla'ya şükür ki eşek gibiyim Eşeğin tadı aslanda olsa Zulmüne küfreder semere gelse Of demem dünyaya bir nalım olsa Mevla'ya şükür ki eşek gibiyim Mahzuni diyorlar bir sahibim var Bazan sırtlar beni bazan yük atar Hep benim cinslerim gevişsiz yutar Mevla'ya şükür ki eşek gibiyim |
|
|