|
||
|
|
#76 (permalink) |
|
Super Moderator
![]() Giriş Tarihi: May 2005
|
Gövdeli (Çıksam Baksam)
Çıksam baksam gövdeli'nin başına Acep bizim eller görünmez m'ola Dediler yarını eller alıyor O'nu alan zalim sürünmez mi ola Gövdeli gövdeli de yöre gövdeli Her yanına baykuş gire gövdeli O zalım yari bıraktım sende gövdeli Aman yıkılası da pire gövdeli Gövdeli'nin başı dumanlı kurttan Geçemem efendim ben güzel yurttan Dediler yarını eller alıyor Şu belalı başım da kurtulmaz dertten Gövdeli gövdeli öte gövdeli Boz buluta yağmur sala gövdeli Oturup da devranımı sürmedim Sağ yanında baykuş öte gövdeli Gövdeli gövdeli yatan gövdeli Derdime bin dert katan gövdeli Ömrümün sonuna lanet ederim Mahzuniyi ele satan gövdeli |
|
|
|
| Faydalı Linkler |
|
|
#77 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Gözlerin (Ceyhan Suyu)
Ceyhan suyu gibi bahar ayında Niye dolu dolu akar gözlerin İniler gezersin bahar ayında Yavru ceylan gibi bakar Gözlerin yar yar Gözlerin dost dost Gözlerin yar yar gözlerin yar Beri gel beri gel ömrümün varı Seni sevenlerin candır zararı Bakışların almış idam kararı Boynuma zülfünü takar Gözlerin dost dost Gözlerin yar yar Gözlerin dost dost gözlerin dost Mahzuni' yim dolaştım da deli oldum Muhabbet bağında bir bülbül oldum Bir kenardan bakışına kül oldum Anladım cihanı yakar Gözlerin yar yar Gözlerin dost dost Gözlerin yar yar |
|
|
|
|
|
#78 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Gücenme Ey Sofu Baba
Sofu Baba (Gücenme Ey Sofu Baba) Gücenme ey sofu baba Biz aşığız kör değiliz Ver bir selam al merhaba İkiliğe yar değiliz Hudey hudey pir aşkına Yol verin gitsin şaşkına Adaletsiz padişahın Canavar girsin köşküne Adem olan adem sever Adalete boyun eğer Kul hakkı dünyayı değer Biz cana kıyar değiliz O o o o o o meyhaneci Şarab'ın bugün çok acı İnsanlar konar göçerler Kimi hoca kimi hacı Gider Kul Mahzuni gider Gider dostu tavaf eder Benim bildiğim bu kadar Biz cahile uyar değiliz Hudey hudey hür aşkına Biz içeriz pir aşkına Adaletsiz Hükümdarın Ateşler düşsün köşküne O o o o o o meyhaneci Bugün şarab'ın çok acı İnsanlar kabe misali Gelen derviş giden hacı. . Mahzuni Şerif |
|
|
|
|
|
#79 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Gül Yüzlü Cananım
Gül yüzlü cananım senin elinden Gizli gizli yaşım dökülmektedir Dile destan oldum zalim dilinden Akar gözyaşlarım dökülmektedir Gönül bir sevdanın düştü peşine Merhamet et n'olur gözüm yaşına Yandım mah yüzüne kara kaşına Düşündükçe ömrüm sökülmektedir Mahzuni Şerif'im ben bir deliyim Göster cemalini seyran eyleyim Yandım bittim işte daha ne deyim Neden o dost benden çekilmektedir |
|
|
|
|
|
#80 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Güzel Dostum Aramızda Senlik
Güzel dostum aramızda senlik benlik olur mu Neden gönlüm sarayını tarumar ettin böyle Bilirsin ki viranede hanedanlık olur mu Bir nefes alayım derken, bin zarar ettim böyle Aman aman aman güzel efendim İkrarım sana bağlıdır efendim Mevsim gitti sonbahara ulaştı Seller suskun bağlar gazel efendim Her baharda boz bulanıp, coşup coşup çağladın Geçemedim sellerinden yollarımı bağladın Diyarı gurbete saldın, ardım sıra ağladın Figanı figana katıp, ahuzar ettin böyle Aman aman aman güzel efendim İkrarim sana bağlıdır efendim Mevsim gitti sonbahara ulaştı Seller suskun bağlar gazel efendim Hey Mahzuni sevdiğimin sözünü ferman gördüm Kuru çöllerde dolaştım, susuz değirmen gördüm Ayaklarına yüz sürdüm, elinden derman gördüm Kaldırıp vurdun sineme, zülfükar ettin böyle Aman aman aman güzel efendim İkrarim sana çok özel efendim Mevsim gitti sonbahara ulaştı Seller suskun bağlar gazel efendim |
|
|
|
|
|
#81 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Hacı Bektaş (Bütün Evren Semah)
Bütün evren semah döner Hü hü Hacı Bektaş dost Gökyüzünde delil yanar Hü hü Hacı Bektaş dost Biz acıyı bal eyleriz Hakkımız helal eyleriz Bize Bektaşi Can derler Gidersek Hakka gideriz dost Gökyüzünde uçan turna Hü hü Hacı Bektaş dost Feryadı Şahlar Şahına Hü hü Hacı Bektaş dost Hor olanı hoşlarız biz Hak diyerek başlarız biz Şeytan yaklaşamaz bize İkiliği taşlarız biz dost İlimsiz yol karanlıktır Hü hü Hacı Bektaş dost Bizde küsmek yaranlıktır Hü hü Hacı Bektaş dost Mahzuni ünümüz bizim Bulunmaz kinimiz bizim Cahil bize dinsiz demiş Sevgidir dinimiz bizim dost |
|
|
|
|
|
#82 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Hacı Bektaş Veli Dost
Sensiz dünyanın tadı olur mu Adı güzel Hacı Bektaş Veli dost Seni bilmeyenler hakkı bilir mi Adı güzel Hacı Bektaş Veli dost Ulu dost Canım dost Elimi bilmezdim eli bildirdin Yalan söylemeyen dili bilirdin Harama çözülmez beli bilirdin Adı güzel Hacı Bektaş Veli dost Ulu dost Canım dost Yunus'a yar ettin Taptuk Emre'ye Kırk yıl dağda gezdi gönül vermeye Her can layik değil seni sevmeye Adı güzel Hacı Bektas Veli dost Ulu dost Canım dost Der Mahzuni eşiğini bulayım Yüzlerimi tozlarına dolayım Kul eyle kapında kurban olayım Adı güzel Hacı Bektaş Veli dost Ulu dost Canım dost |
|
|
|
|
|
#83 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Hacı Bektaş Yolu
Hacı Bektaş yolu ulu bir yoldur Çamura basarak toz etmesinler Hak'ka gidenlerin hepsi kuldur Bizi bu Dergah'tan yoz etmesinler Olmaz cahillerde İkrar'a durak Özünü sel almış dışından kurak Can'ları üzerek gönül kırarak Oniki İmamı koz etmesinler Evladı Ali'ye etmişiz biat Nedemek efendi insana cihat Cumhuriyet bize ecdat'tan ırat Münafıklar bundan söz etmesinler Şu ülkede sonu gelmez yalanlar Bu kadar mazlumun hakkın alanlar Kendi kör nefsine secde kılanlar Yanmış yüreğimi köz etmesinler Der Mahzuni ey sevdiğim bak bana Hak fitneyi emretmedi Kur'an a Aşk'a taptı Hacı Bektaş Mevlana Alimler gerçekten naz etmesinler |
|
|
|
|
|
#84 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Hak Bana Bir Ömür Vermiş
Hak bana bir ömür vermiş Boşu boşuna boşu boşuna Vücuduma bir can girmiş Boşu boşuna boşu boşuna İsa Meryeme mi kanmış Musa asadan ne bulmuş Süleyman bir Sultan olmuş Boşu boşuna boşu boşuna Gahi gittim gahi geldim Aradım kendimi buldum Bir Mahzuni Şerif oldum Boşu boşuna boşu boşuna |
|
|
|
|
|
#85 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Halim Yaman Böyle
Hele Bak Saçlarıma Kar Yağdı Kar Yağdı Kar Yağdı da Kalkmıyor Felekten Boğazıma El Değdi, El Değdi El Değdi Bırakmıyor Dağlar Duman Böyle Geçti Zaman Böyle Yar Benden Umut Kesmiş Halim Yaman Böyle Bana İnanmıyorsan Elleme Elleme Bari Beni Kime Şikayet Edem Ey Zalim Ey Hain Vefasız Seni Seni Dağlar Duman Böyle Geçti Zaman Böyle Yar Benden Umut Kesmiş Halim Yaman Böyle Mahzuni Bu Dünyada Ölüm Var Ölüm Var Ölümlüdür Canlılar Öldüğüne Üzülmez Ağlamaz Sızlamaz Yar Seven İrfanlılar Dağlar Duman Böyle Geçti Zaman Böyle Yar Benden Umut Kesmiş Halim Yaman Böyle |
|
|
|
|
|
#86 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Han Sarhoş Hancı Sarhoş
Karlı dağlar kara bulut içinde Yaylası hüzünlü yöresi bir hoş Sevdalı yolcular umut içinde Hayalın düğünü töresi bir hoş Han sarhoş hancı sarhoş Yolda yabancı sarhoş El çek tabip kalbimden İçimdeki sancı sarhoş Mahzuni yıldızım aylar içinde Bağlamışım zülfü yaylar içinde Yüzemez yunuslar çaylar içinde Deniz vurgununun yaresi bir hoş Han sarhoş hancı sarhoş Yolda yabancı sarhoş El çek tabip kalbimden İçimdeki sancı sarhoş |
|
|
|
|
|
#87 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Haydarı (İtini Bağla Bari)
Kör olası kel Ömer Nerelere verdin Haydar'ı Geceleri yaktın canımı Nerelere sürdün Haydar'ı Itini bağla bari Bir ineğim vardı yedin Faiz cahizdir dedin Enini sonunu bilmedin Yaralara boğdun Haydar'ı İtini bağla bari Söyle Haydar'ın suçun Yakasını yırttın niçin Muhtar olduğun için Kanına da girdin Haydar'ın İtini bağla bari Haydar yedi kuşunu Mahzuni gördü O'nu Kel Ömer unutma bunu Hatırında yıktın Haydar'ın İtini bağla bari |
|
|
|
|
|
#88 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Hurman Vadisi (Gider)
Gene mi şahlandı Hurman Vadisi Akar boz bulanık durulur gider Fermanımı verdi Osman Kadısı Hakk'ın adaleti kurulur gider Tecelli edince mülke Süleyman Vay neye benzedi bak tatlı zaman Yakışmaz bu dağa bu kara duman Bozulur buludu yorulur gider Mahzuni boş vermez dünya haline Güzel söz yakışır tatlı diline Dokun vur inlesin sazın teline Her şeyin ahengi kurulur gider |
|
|