|
||
|
|
#101 (permalink) |
|
Super Moderator
![]() Giriş Tarihi: May 2005
|
Kırklar Semahı
Kırklar girdi meydana İllallahsın dediler Ondan iki cihana Ali Şah'tır dediler Gitti Cebrail nere Gül açtı sevenlere Şu aleme Muhammed Padişahtır dediler Sanma ki gülü koydu Birinden kırkı duydu Sorupta Muhammedi Peşinde Ali duydu Kapıya bir can geldi Mürşidiniz kim dedi Kirvem boynunu eğdi Bir birini gösterdi Şu dediğin Pir Ahmet Şah'lar sahi Muhammed Birlikte bir bey oldu Geldi Allah'ı Salman Kör olmuş kul Mahzuni Görmemiş erenleri Kiblegah eylemişim Serini verenleri |
|
|
|
| Faydalı Linkler |
|
|
#102 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Kırma Beni (Aziz Dostum)
Aziz dostum mektup ile Arayıp da sorma beni Artık böyle bile bile Hatırımdan kırma beni Dinlemem bin söz etsen de Anlamam kaş göz etsen de Kılıç vurup düz etsen de Bir kefene sarma beni Muhabbetin sana kalsın Benim için kuru dalsın Yüzlerine lanet olsun Yeter artık yorma beni Mahzuninin dertleri var Umurumda değil yalvar Dünyadan ahrete kadar Sen sen ol da sorma beni |
|
|
|
|
|
#103 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Kırma Beni (Aziz Dostum)
Aziz dostum mektup ile Arayıp da sorma beni Artık böyle bile bile Hatırımdan kırma beni Dinlemem bin söz etsen de Anlamam kaş göz etsen de Kılıç vurup düz etsen de Bir kefene sarma beni Muhabbetin sana kalsın Benim için kuru dalsın Yüzlerine lanet olsun Yeter artık yorma beni Mahzuninin dertleri var Umurumda değil yalvar Dünyadan ahrete kadar Sen sen ol da sorma beni |
|
|
|
|
|
#104 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Kıydık Ondandır (Bize Layık Bize)
Bize layik bize her türlü bela Biz bize kıyana uyduk ondandır Hırsızı koruduk azgını sevdik Nerde yiğit varsa kıydık ondandır Kırk yaşlımız bilmem dedi huylaştı Bebekler huylandı kötü toylaştı Yerdeki toprağı aldı paylaştı Şükür dedik hatır saydık ondandır Mahzuni Şerif'im paylaşmak güzel Söylerim sözümü çalmam hiç gazel Korku kalkar birleşirse bir çok el Ayrı gayrı dedik baktık ondandır |
|
|
|
|
|
#105 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Kirvem
Kirvem bu yıl bu dağlarda aman Sensiz yazın tadı mı olur aman Selamın niye kesildi aman aman aman Bir selamın adı mı olur aman Kirvem aman ne de çabuk geçti zaman aman aman oy Bir selamın adı mı olur aman kirvem aman Ne çabuk tükendi zaman aman aman oy Can içinde can içinde aman Can erir zaman içinde aman Böyle kader olmaz olsun aman aman aman Hüseyinim kan içinde aman Kirvem aman ne de çabuk geçti zaman aman aman oy Hüseyinim kan içinde aman kirvem aman ne çabuk tükendi zaman aman aman oy Varsam gitsem Erzincan'a aman Hüseyinim gelmiş mi ola aman Der Mahsuni bu dağlarda aman aman aman Böyle yiğit ölmüş mü ola aman kirvem aman Ne de çabuk geçti zaman aman aman oy Böyle yiğit ölmüş mü ola aman kirvem aman Ne çabuk tükendi zaman aman aman oy Aman aman oy |
|
|
|
|
|
#106 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Kolum Nerden Aldın
Ademden mi geldin Nuhtan mı kaldın Kolum nerden aldın sen bu zinciri Bende bir adamdım kahpe dünyada Kolum nerden aldın sen bu zinciri Kimler yazdı bu yazıyı yazanı Gönül arzetmiyor böyle düzeni Dövülür mü memleketin ozanı Kolum nerden aldın sen bu zenciri Körpe yaşta layık oldum ölüme Gücüm yetmez zalim oğlu zalime Uyansa Atatürk Ağlar halime Kolum nerden aldın sen bu zinciri Ben bir ceylan idim dostluk dağında Ben bir sümbül idim bizlik bağında Gavur'un Merihe gitme çağında Kolum nerden aldın sen bu zinciri Mahzuni Şerifim başım belada Benim gözüm yoktur cennet-i alada Bunun için m'öldük Çanakkale de Kolum nerden aldın sen bu zinciri |
|
|
|
|
|
#107 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Köyüm Köyüm Yiğit Köyüm
Ne uzaktır su Maraş'a Aman köyüm dertli köyüm Yol bitmiyor koşa koşa Aman köyüm yiğit köyüm Ocakları tezek dolu Gözlerime gider külü Çamurdan çıkılmaz yolu Eyvah köyüm yiğit köyüm Avukat yer parasını Muhtar eker merasını Kimse sarmaz yarasını Aman köyüm dertli köyüm Savaş gelince köy köydür Seçim gelince köy köydür Ondan başka hiç bir şeydir Aman köyüm yiğit köyüm Aslan yoktur kürkü yoktur Suyu yoktur parkı yoktur Bir esirden farkı yoktur Aman köyüm yiğit köyüm İstanbul'un soşesi var Gizli gizli köşesi var Şehirlerin neşesi var Eyvah köyüm canım köyüm Üç candarma bir karakol Yumurtası tavuğu bol Ne okulu var ne düzgün yol Eyvah köyüm yiğit köyüm Hocaları takke bilir Şam'ı mekke bilir Doktor bilmez tekke bilir Köyüm köyüm nazlı köyüm Sırtına abalar giyer Haklarını başkası yer Tarhanaya şekerdir der Köyüm köyüm yiğit köyüm Mahzuni köye giderim Kör oldu ağlar pederim Elbet bir gün Allah kerim Üzülme sen benim köyüm Köyüm köyüm aslan köyüm Üzülme sen yiğit köyüm |
|
|
|
|
|
#108 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Köyün Çobanı (Kaybetti Sürüyü)
Kaybetti sürüyü dağda uyurken Derde düştü bizim köyün çobanı Bu dağlar ovalar bizimdir derken Derde düştü bizim köyün çobanı Koç geldi tosladı vurdu devirdi Kurt daldı sürüye büktü kıvırdı Beş parmakla keçesini çevirdi Derde düştü bizim köyün çobanı Çoban uyandi ki sürü dağılmış Mor koyunlar gizli gizli sağılmış Sürü'nün köpeği suda boğulmuş Derde düştü bizim köyün çobanı Niyeti yok dönüp köye gitmeye Yüzü tutmaz dağda nara atmaya Yemin ettim diyor davar gütmeye Derde düştü bizim köyün çobanı Mahzuni der yazık oldu sürüye Bizim çoban dönmez oldu geriye Olan oldu akşam geldi beriye Hapı yuttu bizim köyün çobanı |
|
|
|
|
|
#109 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Kurban Olduğum
Gittim Akarçay'ı seyran eyledim Kuru topraklarına kurban olduğum Tokat'ın yaylası Almus'un özü Yeşil yaprağına kurban olduğum Cennetten sızarak bir göl serilmiş Etrafına bin güzellik verilmiş Sanki Kul Himmet'im kalkmış dirilmiş Ala şafağına kurban olduğum Düğün olur pehlivanlar derilir Elele güzeller halay kurulur Yeşil düzlüğünde çapa vurulur Bostanı bağına kurban olduğum Der Mahzuni şerif tokat diyarı Toprağı bal olmuş insanı arı Bir daha göreydim akar çayları Taşına dağına kurban olduğum |
|
|
|
|
|
#110 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Madenciler (Kara Kuyular Derindir)
Kara kuyular derindir Burda kalır madenciler Ücreti bir aferindir Zehir solur madenciler Bir de kara yüzleri var Yaşamdan hayli uzak Kömür gibi kadere bak Bilmem n'olur madenciler Grizu gelir uykuda Nice canlar yuta yuta Biz cennet'te, o uykuda Toptan ölür madenciler Dile kolay kuyu dibi Salınır gezer sağ gibi Bin senelik maden gibi Fosil olur madenciler Yeryüzünde sevda güzel Derinlerden selam eder Bu dünyadan kömür gider Duman gelir madenciler Der Mahzuni kuyu dardır Bize kolay o'na zordur Bir onurlu teri vardır Bunu bilir madenciler |
|
|
|
|
|
#111 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Mamudo Kurban Niye Doğdun
Madem dünyaya dargınsın Mamudo kurban niye doğdun Kader yolunda yorgunsun Mamudo kurban niye doğdun Kurban gelir payın yoktur Haftan yoktur ayın yoktur Ankara'da dayın yoktur Mamudo kurban niye doğdun Kim okuyup yazar seni Rüzgar değse bozar seni Ölsen kovar mezar seni Mamudo kurban niye doğdun Adam olmasaydın neydin Gelir miydin hiç bilseydin Keşke doğmadan ölseydin Mamudo kurban niye doğdun Akar yaşın şakır şakır Tahta döşek takır takır Ölüler senden rahattır Mamudo kurban niye doğdun Mahzuni işin doğrusu Öter zalimin borusu Dayımın öksüz yavrusu Mamudo kurban niye doğdun |
|
|
|
|
|
#112 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Maraş Halkı (Canana Doğru)
Maraş halkı da yana yana ön olur Her sineği de bir alıcı kurt olur Ben gidersem yüreğine dert olur Gardaş kalk gidelim sılaya doğru Anama doğru babama doğru Yoldaş kalk gidelim canana doğru Maraş halkı da yana yana ön olsun Her sineği bir alıcı kurt olsun Böyle memlekete düşmanım varsın Sıla da bir gurbet el de bir bana Yavru bir bana gardaş bir bana Anam tüfeğini de direğe asar Bacım tabancanı da bağrına basar Anaya bacıya gardaş mı küser Kalk gardaş gidelim sılaya doğru Anama doğru Sunama doğru Kalk gardaş gidelim de canana doğru Gardaş o dağlarda dağların mı var Ah çekip ardından ağların mı var Sanki mor çubuklu bağların mı var Sıla da bir gurbet el de bir bana Gardaş bir bana canım bir bana Sıla da bir gurbet el de bir bana |
|
|
|
|
|
#113 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Meclis (Bir Meclise Mihman Oldum)
Bir meclise mihman oldum Rastlamadım bir yarana Ne acayip döndüm kaldım Taş atarlar yalvarana Meclisin yapısı güzel Koltuğu kapısı güzel Dışarda hepsi güzel İçerde kıran kırana Sandım ki bir savaş yeri Adam çatlar diri diri Deki bana hey serseri Niye girdin bu borana Kimi kimine bağırır Biri kaçar beşi vurur Kızan bir tekme savurur Yanda uyuyup durana Görülmemiş böyle uçar Dokunulmaz zehir saçar Hak'kı inkar eder kaçar Döner el basar Kuran'a Der Mahzuni çıkamadım Bu cümbüşten bıkamadım Kaşı çatık bakmadım Kapıda kimlik sorana |
|
|