|
||
|
|
#126 (permalink) |
|
Super Moderator
![]() Giriş Tarihi: May 2005
|
Öldürecek Zam Fakiri
Bu ne biçim adelettir Öldürecek zam fakiri Açlık en büyük lanettir Öldürecek zam fakiri Dert mi yesin fakir hamal Aman paşam bu nasıl hal Boynunuzdan gitmez vebal Öldürecek zam fakiri Fakir kimden alsın murat Karnı açtır asık surat Senin karnın toktur kır at Öldürecek zam fakiri Zam zengine dokunmaz ki Zerrece içi yanmaz ki Böyle millet uyanmaz ki Öldürecek zam fakiri Kimi duldur kimi yetim Öyle büyüktür milletim Taraf tutuyorsam itim Öldürecek zam fakiri Mahzuni bu dertler derin Aferin bey'ler aferin Vay haline vay köylerin Öldürecek zam fakiri |
|
|
|
| Faydalı Linkler |
|
|
#127 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Öyle Bir Zamana Geldik
Öyle bir zamana geldik Küfrün adı iman oldu Doğru dürüst gider iken Hakkın yolu duman oldu Koyun sesi kurdun sesi Bir çıkıyor neyin nesi Adamın adam sevmesi Geçti hayli zaman oldu Dost rüzgarı kesti hızı Okşadı gitti camızı Daha dünün suratsızı Şimdi kaşı keman oldu Irgat koşar ekmek zalım Ele geçmez de bakalım Der Mahzuni benim halim Korkuyorum yaman olur |
|
|
|
|
|
#128 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Rest (Bana Dönek Demiş)
Bana dönek demiş itin birisi Açığım neymiş sor hele hele Eli çatlamamış ayı irisi Gel bizim köylerde dur hele hele Bir yığın kitabı yığmış önüne Sinek konsa korkar tatlı canına Hipi yosmasını almış yanına Pehlivanlık yapar gör hele hele Köylüden yanadır toprak görmemiş Viskiden gayriye dudak sürmemiş Ömür boyu serçe bile vurmamış Ordu yıkacakmış ker hele hele Yiğittir ölüsü dağlarda kalan Yiğittir yiğidin öcünü alan Soytarıdan yiğit olur mu ulan Sen bizim dağlara gir hele hele Bu herifin önü sonu ayandır Anlayana benim sözüm beyandır Senden korkan hayvan oğlu hayvandır Gel de Mahzuni'yi vur hele hele |
|
|
|
|
|
#129 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Salman (Dostlar Böyle Kardaş)
Dostlar böyle kardaş düşman başına Babamın başına belasın Salman Tarlayı tapu'yu düşeşe verdin Kumar gecesinde ölesin Salman Yetmişlik anamın gırtlağın tuttun Beş kardeşin bütün hakkını yuttun Doğduğumda beni bir kıza sattın Bu dünya da evsiz kalasın Salman Babam'ın gözü kör yüzleri soldu Salman'ın elinde çilesi doldu Satmadık dört çocuk bir inek kaldı Yürü Allah'ından bulasın Salman Mahzuni Şerif' im yapanlar çeksin Ağlasın gözlerin yaşların aksın Zalimin elinden haklılar gelsin Sen de çok çileler bulasın Salman |
|
|
|
|
|
#130 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Sarhoş (Karlı Dağlar Kara Bulut)
Karlı dağlar kara bulut içinde Yaylası hüzünlü yöresi bir hoş Sevdalı yolcular umud içinde Hayalin düğünü töresi bir hoş Han sarhoş hancı sarhoş Yolda yabancı sarhoş El çek tabip gönlümden İçimdeki sancı sarhoş Bahar gelmiş Nurhak dağı otlanmış Bizim evde bayram günü kutlanmış Obalar dağılmış dostlar yadlanmış Eyvah! ayrılığın yaresi bir hoş Mahzuni yıldızım aylar içinde Bağlanmışım zülfü yaylar içinde Yüzemez yunuslar çaylar içinde Deniz vurgunun yaresi bir hoş |
|
|
|
|
|
#131 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Sarı Saçlım Mavi Gözlüm
Sana Hasret Sana Vurgun Gönlümüz Neredesin Mavi Gözlüm Nerde Nerde Nerdesin Dost Bu Gemi Bu Karadeniz Sarı Saçlım Mavi Gözlüm Nerde Nerde Nerdesin Dost Ararım İzini Dolmabahçeden Bir Daha Dönmezmi Bu Yola Giden İçimde Sen ,Gözümde Sensarı Saçlım Mavi Gözlüm Nerde Nerde Nerdesin Dost Kurban Olam Yürüdüğün Yollara Kara Peçe Yakışmıyor Kullara Uyan Bak Bizim Hallara Sarı Saçlım Mavi Gözlüm Nerde Nerde Nerdesin Dost Bulutlar Terinden, Dağlar Kokundan Sarhoştur Sevdiğim Mahsuni Bundan Bir Daha Gel, Gel Samsundan Sarı Saçlım Mavi Gözlüm Nerde Nerde Nerdesin Dost |
|
|
|
|
|
#132 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Satılıyor Berçenek
Duyun insanlar duyun Satılıyor Berçenek Berçenek benim köyüm Satılıyor Berçenek Aslanlar hep yiyor et Hangi derde diyem evet Bize baksın hükümet Satılıyor Berçenek Bizi korusun hükümet Satılıyor Berçenek Çoluk çocuk dağılacak Yoksullar boğulacak Bilmem ki halim ne olacak Satılıyor Berçenek Elbistanlı çıktı dağa Baktım bahçeye bağa Alır köyümü ağa Satılıyor Berçenek Yüreğim yaralıdır Bilmem ağam nerelidir Kul Mahzuni oralıdir Satılıyor Berçenek |
|
|
|
|
|
#133 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Savulsun Gitsin
Ambargo mambargo dinleme gardaş Gelin Amerika kovulsun gitsin Üsleri müsleri çıksın burdan Kendi toprağına savulsun gitsin Bu herifler senden alır haşhaşı Morfin eder sana açar savaşı Boşuna vurmadan gardaş gardaşı Bir bayram davulu çalınsın gitsin Elin gavurunu boşa çağırma Evdeki dövüşü ele duyurma Seni senden beni benden ayırma Böyle bir memleket öğünsün gitsin Bu topraklar bizimdir bizim olacak Amerika bela buldu bulacak Mahzuni bağımsız şehit kalacak Yeter ki Türkiye'm dev olsun gitsin |
|
|
|
|
|
#134 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Selim (Elli Yaşta Bu Ne Hal)
Elli yaşta bu ne hal Daha ne Selim Bir kız almışsın aptal Daha ne Selim Çiftliğinde kırk kahyalar Sana gelme mi yahya'lar Selim Selim Selim Selim Ceyhan suyu ters akmaz Daha ne selim Afşin ovasın yıkmaz Daha ne Selim Beş yıl daha geçince de Bu kız yüzüne bakmaz da Selim Selim Selim Selim Azraile gitmişsin Daha ne Selim Rüşvet teklif etmişsin Daha ne Selim Bir köyün merasını Malın diye satmışsın da Selim Selim Selim Selim Mahzuni der kim oldum Daha ne Selim Mevsim degişti de soldun Daha ne selim Bu işin en sonunda da Ahu dudu yedin belanı buldun Selim Selim Selim Selim |
|
|
|
|
|
#135 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Semah (Dem Dem Ali Dem)
Dem dem dem dem Ali dem'i Erenler sürüyor erkanı yolu Ya hızır ya hızır ya hızır Dem Ali dem dem Hey erenler bir gül açmış Hicaz'dan Yaprağı Muhammed Deha'sı Ali Gönül demden gezer aşk ile nazdan Menzili Muhammed Pervazı Ali Ya hızır ya hızır ya hızır Dem dem dem Ali dem Tadına doymadım yeşil donunun Vuran baglarının gonca gülünün Erenler yolunda Allah çölünün Mecnun'u Muhammed Leyla'sı Ali Ya hızır ya hızır Leyla'sı Ali Dem dem dem dem Ali dem dem Çark eyle çark eyle Semah erenlerindir Dogru görenlerindir Bu yola eğri girmez Hak'ka girenlerindir |
|
|
|
|
|
#136 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Sen Açtın Yarayı
Sen Açtın Yarayı Sen Saramazsın Uzatma Elini Derman Olsa da Bir Daha Sineme Ok Vuramazsın Sultan Süleymandan Dostum Ferman Olsa da Yıllardır İnandım Tatlı Diline Yılanlar Sarılsın İnce Beline Hiç Selamlar Koyma Sabah Yeline Almam Selamını Ey Dost Bir An Olsa da Çiçek Olsan Yaprağına Erişmem Irmak Olsan Pınar Olup Karışmam Yemin Ettim Senin İle Barışmam Seksen Bayram Doksan Doksan Kurban Olsa da Ben Bir Mahzuniyim Sen Bir Filansın İsterim ki Yolun Sarpa Dolansın Allah Bir Desen De Yine Yalansın İnanmam Ki Küfrü Küfrü İman Olsa da |
|
|
|
|
|
#137 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Seyyah Oldum Pazar Pazar
Seyyah oldum pazar pazar dolaştım Bir tüccara satamadım ben beni Koyun oldum kuzum ile meleştim Bir sürüye katamadım ben beni Ben beni kendimi canımı özümü Dostlar beni bir kazana kodular Kırk yıl yandım daha çiğdir dediler Ölçeğimi gram gram yediler Bir kantarda tartamadım ben beni Ben beni kendimi canımı özümü Deli gönlüm aktı gitti engine Çok boyandım çok çiçekler rengine Bir Mahzuni demiş oldum kendime Olmaz olsun atamadım ben beni Ben beni kendimi canımı özümü |
|
|
|
|
|
#138 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Sivas Dramı (Allah Allah Dost)
Allah Allah dost diyerek Koştuk Sivas ellerine Halk türküsü söyleyerek Coştuk Sivas ellerinde Dışarda tekbir sesliler İçerde kara yaslılar Tüm Sivas'ın suçu yoktur Ama yaktı Sivaslılar Madımak'ta şimsek çaktı Alevler göklere çıktı Kime kızdı, kimi yaktı Şaştık Sivas ellerinde Dışarda tekbir sesliler Eli sopalı fesliler Müslüman kanı helal mi Ama yaktı Sivaslılar Alev kapladı yanımız Hak'ka ulaştı canımız Ateşle yandı tenimiz Taştık Sivas ellerinde Dışarda tekbir sesliler Eli kanlı iffetsizler İnsan kıyar mı insana Yazık yaktı Sivaslılar Devlet baba, devlet baba Ne kötülük ettik sana Döne döne yana yana Piştik Sivas ellerinde Mahzuni tekbir sesliler İçerde yanıyor canlar Şeriatın içtiği kanlar Bileniyor tüm insanlar Tüm Sivas'ın suçu yoktur Ama yaktı Sivaslılar Sivastan göklere uçtuk Gönlümüz Hak'kı diler Alevlerle kucaklaştı Muhlis'ler Nesimi'ler Yıldız daği toz dumanlı Yollarımızı tutmayın Biz bu yolun son yolcusu Siz bizi unutmayın Bu yol çok yolcular gördü Gültekin'ler Gülsüm'ler Biz hak'kı severek öldük Sevmeyenler ne bilsinler Verdiğiniz bu duman Sanma ki bizi boğar Bir Pir Sultan kurban olur Yüzbin Mahzuni doğar Yüzbin Mahzuni doğar |
|
|