|
||
|
|
#151 (permalink) |
|
Super Moderator
![]() Giriş Tarihi: May 2005
|
Uyan Halkım Uyan
Bir uykudan böyle bir ses Duy uyan etme uyan Uyku bir can olsa bile Kıy uyan gardaş uyan Uyku tembel niyetidir Aç gözünü hayat nedir Gittiğin yol çok kötüdür Cay uyan halkım uyan Ates düşmüş döşeğine Sen gene uyursun gene Elini vicdan üstüne Koy uyan nolur uyan Kazanmadan yemek ayıp İnsan hakkı olur kayıp Tek benim sırtımdan soyup Doy uyan yapma uyan Uyuyanın kazancı olmaz İnsana bir vefa vermez Bir daha Mahzuni gelmez Say uyan dostum uyan Yeter artık uyuduğun Sen de ögren sen de uyan |
|
|
|
| Faydalı Linkler |
|
|
#152 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Üç Adamın İşi Zor
Şu dünyada üç adamın işi zor Biri korkak biri tembel biri mert Benim yüreğime üç mesele kor Biri hasret biri vuslat biri dert Ağlayarak doğdu bunca gülenler Dirilerek geldi bunca bunca ölenler Üç ihtiyaç duydu hasta olanlar Biri kaldır biri yatır biri ört Bak neler halketmiş yaradan bize Sınır koymuş gece ile gündüze Üç eşya dünyada çok batar göze Biri sıvı biri yumşak biri sert Üç derdin geçilmez oldu önüne Yalnız bugün kefil yarına düne Ömür çıkar gider üç merdivene Biri çocuk biri gençlik biri kart Adem olan üç hal ile bilinir Elden dilden belden mesul olunur Her varlığın üç ciheti bulunur Biri öndür biri yandır biri art Üç kanaldan gelir benim kudretim Doğru sözü söyler iken ifritim Hayatımda üç mahluka nefretim Biri aslan biri yılan biri kurt Gökyüzünde üç ışık var dolaşır Ay güneşten güneş aydan bölüşür İnsan oğlu üç amaca çalışır Biri servet biri kudret biri yurt Nedir bilmem sevenlerin muradı Acıdır tatlıdır dünyanın tadı Yalnızca Mahzuni Şerif'in adı Kim Türk der kimi gavur kimi kürt |
|
|
|
|
|
#153 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Vah Bu Halim Ne Olacak
Gene bugün başım duman Kara düzen vermez aman El mi yaman bey mi yaman Vah bu halim ne olacak Dert başımda kucak kucak Bu devran kime kalacak Doğru söze gel de kandır Gönlüm yara beynim sancır Elim zincir dilim zincir Vah bu halim ne olacak Dert başımda kucak kucak Bu dünya kime kalacak Şu bizim dağlar ovalar Başı karlı Binboğa'lar Felek peşimden kovalar Vay bu halim ne olacak Dert başımda kucak kucak Bu dünya kime kalacak Mahzuni'yim başım darda İnilerim orda burda Ata binen Üsküdar'da Vay bu halim ne olacak Dert başımda kucak kucak Bu dünya kime kalacak |
|
|
|
|
|
#154 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Vallahi Billahi (Avcı Vurdu)
Avcı vurdu sanma onu Diri daha diri daha (Vallahi billahi) Dert başımda grup grup Biri daha biri daha Yaram çoktur ellemeyesin Tabipleri yollamayasın Sen bizi kör bellemeyesin (Hey dost hey can) Beri bak ha beri bak ha (Vallahi billahi) Sürdü köyün merasını Kurmak için binasını Yola gömdü anasını (Hey can hey can) Kerim Ağa Kerim Ağa (Vallahi billahi) Mahzuni döker yaşını Bilir yaren yoldaşını Birgün kırarlar başını (Hey can hey can) Yarı şaka yarı maka |
|
|
|
|
|
#155 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Vay Göresim Geldi (Dumanlı)
Vay göresim geldi Berçenek seni Dumanlı dumanlı oy bizim eller Aktı gözüm yaşı oldu bir çanak Dumanlı dumanlı oy bizim eller (Otursam ağlasam delidir derler) Bizim elin yiğitleri bol olur Çalar davulları dizgin dol'olur Ölüm bizim için tozlu yol olur Dumanlı dumanlı oy bizim eller (Otursam ağlasam delidir derler) Mahzuni Şerif'im oy beni beni Hanı ya ikrarsız ikrarın hani Oy göresim geldi suna boylum seni Dumanlı dumanlı oy bizim eller (Otursam ağlasam delidir derler) |
|
|
|
|
|
#156 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Veli Hoca (Çok Şükür Ki)
Çok şükür ki bir insanım Mezhep gibi pirim yoktur Dört kitaba saygılıyım Birinden haberim yoktur Veli hoca Veli hoca Benim hakka bağlı özüm Kıblem dört taraftır gözüm Hoca kılmasın namazım Ahirette yerim yoktur Veli hoca Veli hoca Can bir güvercindir gelir Gider geldiğini bulur Beni veren geri alır Benim bunda karım yoktur Veli hoca Veli hoca Mahzuni şerif kör idi Adı yolcuydu yürüdü Zaten kemiğim çürüdü Yüzülecek derim yoktur Veli hoca Veli hoca |
|
|
|
|
|
#157 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Veysel Babam Uyan Bak
Veysel babam uyan bak şu halıma Giydirdigin hırka çabuk delindi Senden bir emanet almıştım ama Kara yüzlü hırsız giydi çalındı Söndü gözlerimden eski ışıklar Sırtımda bebeğim yedi beşikler Birbirine düşer oldu aşıklar Sazlar teller bölük bölük bölündü Emek verip diktirdiğim bağlara Daha koruk iken düştü bir sara Altun aramaya çıktım dağlara Salladım küreği tüfek bulundu Neyleyim gidermiş huylu huyunca Uzansam toprağa boylu boyunca Meyhanede imam gördüm deyince Mahzuni Şerif'im kafir bilindi |
|
|
|
|
|
#158 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Veysel'e Mektup
Sen bu bahçelerden çok gelip geçtin Dostlar seni unutur mu Veysel'im Arılarla çiçeklerde inleştin Dostlar seni unutur mu Veysel'im Ne haktan incindin ne de incittin Taş ile geleni gül ile ittin Koyunu kurdunan güderek gittin Dostlar seni unutur mu Veysel'im Hak nurunu insanlarda aradın Sabrı tarif ettin derde yaradın Gönüllerde kaldın gözden ıradın Dostlar seni unutur mu Veysel'im Dopdoluydun gezdim dedin beyhuda Bin göz vermiş sana Cenabi Hüda Sen dostları unutmadın dünyada Dostlar seni unutur mu Veysel'im Kuru laf etmedin Mahzuni gibi Gözünde berraktı deryanın dibi Mustafa Kemal'in gerçek talibi Dostlar seni unutur mu Veysel'im |
|
|
|
|
|
#159 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Yaralı Memo (Dön Dön)
Dön dön ne gezersin Bu dağlarda deli memo Yorulmuş kuşa benzersin Kanadı yaralı memo Bu düzen böyle kurulmuş Bu yola giden yorulmuş Doğduğu yere kırılmış Bilmem ki nereli Memo Saçları hareli Memo Uydu uydu kime uydu Havadan bir ses mi duydu Daha dün bizim köylüydü Şimdi de Koreli Memo Bu düzen böyle kurulmuş Bu yola giden yorulmuş Duydu göğsünden vurulmuş Ah nasıl yaralı Memo Vah bahtı karalı memo Der Mahzuni vara vara Vardık gördük dalavara Bey saraya sen davara Kırmızı bereli Memo Saçları hareli Memo Gönlünden yaralı Memo Dertleri sıralı Memo Kaderi karalı Memo Bu düzen böyle kurulmuş Bu yola giden yorulmuş Parmak izleri sorulmuş Günahi sıralı Memo Kaderi karalı Memo |
|
|
|
|
|
#160 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Yaralı Yar (Avcıydın Avladın)
Avcıydın avladın beni Yaralıyım yaralı yar Zülfüne bağladın beni Yaralıyım yaralı yar Meyil vereli canana Dayandım derdi hicrana Din iman yük oldu bana Yaralıyım yaralı yar İstemem kin ile gurur Aşıklar boynuna vurur Gelen giden bir taş vurur Yaralıyım yaralı yar Yalan dünyadan usandım Aşkın şarabına kandım Mahzuni Şerif'im yandım Yaralıyım yaralı yar |
|
|
|
|
|
#161 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Yaşamaya Geldim Ben De Dünyaya
Yaşamaya geldim ben de dünyaya Elimden kolumdan bağlama beni Komşular gidiyor yıldıza aya Dağların başında eyleme beni Körpecik aklını kandırma boşa İnsanlar benzemez beyinsiz kuşa Avareyim diye deme sen maşa Bir dilim ekmeğe dağlama beni Mahzuni nedendir geri kaldığın Kulların sırtından çalın aldığın Allah bilir kimin nasıl olduğun Hastayım götürün sağlama beni |
|
|
|
|
|
#162 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Yaylalar (Bahar Gelir)
Bahar gelir lale sümbül açınca Boz bulanır eğri söker yaylalar Bizim eller Binboğa'ya göçünce Bostan bellerine çöker yaylalar Bocer'in düzlüğü İncin ovası Hani Berçenek'in yiğit babası Başı melül melül tuzlu kayası Yiğidin kahrını çeker yaylalar Bizim yaylaların karı tükenmez Aş'retin aş'rete şeri tükenmez Koca Elbistan'ın eri tükenmez Haziranda çelik büker yaylalar Mahzuni Şerifim hey gibi lalem Mevlam nasip eyle yaylada ölem Cerit Dağlarından Maraş'a selam Mahzuni gözyaşın döker yaylalar |
|
|
|
|
|
#163 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Yazık Dünyaya (Her Yanı Barut)
Her yanı barut kokuyor Yazık oldu dünyamıza Suları zehir akıyor Yazık oldu dünyamıza Yazık yazık yazık dünyaya Şu dağları erittiler Denizleri çürüttüler Tüm yeşili kuruttular Yazık oldu dünyamıza Yazık yazık yazık dünyaya Mahzuni söyle sözünden Sınırsız dünya özünden Ayrı ayrı ırk yüzünden Yazık oldu dünyamıza Yazık yazık yazık dünyaya |
|
|