|
||
|
|
#1 (permalink) |
|
Super Moderator
![]() Giriş Tarihi: May 2005
|
Aşık Mahsuni Şerif
Dostum Dostum
İşten güçten dertten gamdan dolayı Allah bir deyişim yılda bir defa ey Ben düğün görmedim bilmem balayı Yırtık çul giyişim yılda bir defa Dostum dostum dostum Dostum dostum dostum Dostum gel hele... Yırtık çul giyişim yılda bir defa Dostum dostum dostum Dostum dostum dostum Dostum gel hele... Bir gün doyduğum an hacıyım hacı Böyle geldi gitti anaynan bacı Ekmek yemeğe yetmez soğan baş tacı Benim et yiyişim yılda bir defa Dostum dostum dostum Dostum dostum dostum Dostum gel hele... Hey dost... Hey dost Mahsuniyim ben cahile uymam yar Beynim neyi dinlesede duymam yar Vallah billah ben insana kıymam yar Hayvana kıyışım yılda bir defa Dostum dostum dostum Dostum dostum dostum Dostum gel hele... O da bayram olursa tabi... Dostum dostum dostum Dostum dostum dostum Dostum gel hele... |
|
|
|
| Faydalı Linkler |
|
|
#2 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Abur Cubur Adam
İçi yalan dışı yalan Her devirde dönek adam Gün boyanmış kara yılan Abur cubur Abdullah Etme dedim tutma dedim Dostluğu unutma dedim Sana verdiğim lokmayı Çabuk biter yutma dedim Abur cubur adam Ben seni nidem Daha kendini bilmezsin Kimdir yanındaki adam Bir elinde kamerası Sanırsın film anası Her dolapta numarası Abur cubur Abdullah Etme dedim tutma dedim Dostluğu unutma dedim Sana verdiğim lokmayı Çabuk biter yutma dedim Abur cubur adam Ben seni nidem Daha kendini bilmezsin Kimdir yanında ki adam Der Mahzuni tövbe olsun Böyle dost düşmana kalsın Şeytanlar namazın kılsın Abur cubur Abdullah Etme dedim tutma dedim Dostluğu unutma dedim Sana verdiğim lokmayı Çabuk biter yutma dedim Abur cubur adam Ben seni nidem Daha kendini bilmezsin Kimdir yanındaki adam |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Acı Doktor
Berçenek'ten yaya geldim Amman doktor bak bebeğe Beşiğini elden aldım Yandım doktor bak bebeğe Yıkık yuvam kara yasta Yalvarırım eşe dosta Annesi bebekten hasta Amman doktor bak bebeğe Kuru soğan yağsız aşım Yırtık bağrım açık başım Bir şey değil vatandaşım Amman doktor bak bebeğe Allah için bir merhem çal Öldürür beni bu vebal Param yok ceketimi al Amman doktor bak bebeğe Mahzuni Şerif çobandır Meskenim dumanlı dağdır Bebektir amma insandır Amman doktor bak bebeğe |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Acı Günlerim
Acı günlerim Şamatacı günlerim Güneş yüzü görmedi vay Hacı bacı günlerim Değirmenin çarkı yok Bu bahçenin parkı yok Ali gider veli gelir külhana vay Birbirinden farkı yok Acı acı günlerim Göz boyacı günlerim Ahı vahınan geçti gitti Hacı bacı günlerim Bir ipte iki cambaz Zor olur oynamaz Dili tatlı içi zehir güzelim vay Böyle kazan kaynamaz Böylekazan kaynamaz Acı acı günlerim Şamatacı günlerim Ahı vahınan geçti gitti Hacı bacı günlerim Mahzuni deli gönlüm Yine yollara düştü Hacı vurdu bacı durdu Acımadı aleme Kaygu kullara düştü Acı acı günlerim Şamatacı günlerim Ahı vahınan geçti gitti Hacı bacı günlerim |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Adem Miyim Hayvan Mıyım
Adem miyim, hayvan mıyım Dünya kainattan kopup gelirken Adem miyim hayvan mıyım Ben neyim Adem ile Havva vücut bulurken Cennet miyim Şeytan mıyım Ben neyim İdris Nebi biçer iken hülleyi Yüksekten geçerken insanlık payı Muhtacı aşarken ulu deryayı Gemi miyim Kaptan mıyım Ben neyim Döküldü gazelim çürüdü bağım Yıllar evvel göçmüş köyüm bucağım Bugün doğdum varım yarın da yoğum Aradaki yalanmıyım Ben neyim Kimler akıllanmış Kimler bunamış Eyüp derde düşmüş cahil kınamış Halil İsmail'i boşa sınamış Kasap mıyım Kurban mıyım Ben neyim Aramızda yatar eroğlu erler Erleri ne bilir köroğlu körler Bana bu ellerde Mahzuni derler Merdan mıyım Mervan mıyım Ben neyim Şaşkınım düşkünüm perişanım ne haldeyim Arıyorum soruyorum kendimi Ben kimim ben neyim |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Ağıt (Tanırlı Hüseyin)
Bilmeden gelmiştim anam anam Bozyer köyüne Kara gün karşımda durmuş ağlıyor of Yürü yalan dünya doymadım sana Ömrün nihayete ermiş ağlıyor oy De deyim oy ne deyim oy kader Bozyerin etrafında anam anam Bağlar höyükler höyükler of Dilim dönmez anam diye sayıklar oy Toprağa mal oldu kaytan bıyıklar Kirpikler ümidin kırmış ağlıyor oy De deyim oy ne deyim oy kader El attım döşüme anam anam Vay anam noldu İki avcumada al kanım doldu Körpe yavrularım babasız kaldı Oturup boynunu burmuş ağlıyor oy (Hısım akrabayı dermiş ağlıyor) De deyim oy ne deyim oy kader Nazlı bir insandım anam anam Değildim efe Kurudu dillerim varmadı of"a Of of Haber gitmiş arkadaşım (Berçenekli) Şerif'e Sazını döşüne burmuş ağlıyor oy |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Ağlasam Mı (Mevlam Gül Diyerek)
Mevlam gül diyerek iki göz vermiş Bilmem ağlasam mı ağlamasam mı Dura dura bir sel oldum erenler Bilmem çağlasam mı çağlamasam mı Milletin sırtından doyan doyana Bunu gören yürek nasıl dayana Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana Bilmem söylesem mi söylemesem mi Mahzuni Şerif'im dindir acını Bazen acılardan al ilacını Pir Sultanlar gibi dar ağacını Bilmem boylasam mı boylamasam mı |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Ağrı Dağından Aştım
Ağrı dağından aştım, Çayır çimene düştüm. x2 Ne belâlı başım var, Vefasız yare düştüm. x2 Kışlanın önü pınar, Hep kuşlar ona konar. x2 Bugün yari görmedim, Yüreğim ona yanar. x2 Dağda hayladım kurdu, Atım terledi durdu. x2 Karşıdan gelen güzel Beni yürekten vurdu. x2 |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Ahmet Kaya'ya
Ağladıkça bahar oldu dağların Toprağına küsme Ahmet geri gel Gurbet eller burdan güzel değildir Yaban elden esme Ahmet geri gel Gelemez misin dönemez misin Gözüm nice üzgünsün gülemez misin Kolay değil gurbet elin yarası Yoktur bizim ile onun arası Bu memleket ata dede mirası Hemen ümit kesme Ahmet geri gel Gelemez misin dönemez misin Gözüm nice üzgünsün gülemez misin Mahzuni barışın yoluna kurban Ahmet mızrabına teline kurban Hangi dil bilirsen diline kurban Sen yeter ki susma Ahmet geri gel Gelemez misin dönemez misin Gözüm nice üzgünsün gülemez misin |
|
|
|
|
|
#11 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Al Birini Vur Birine
Yıkılası Bozuk Düzen Bıçak Kemiğe Dayandı Gayrı Bize Yazık Düzen Gönlümüz Kana Bulandı Al Birini Vur Birine Koydu Bizi Heç Yerine Vay Boyunuz Devrileydi İnandık Körü Körüne Ağar Kara Saçım Ağar Hıçkırık Sinemi Boğar Bu Yılda Böyle Giderse Başımıza Taşlar Yağar Al Birini Vur Birine Koydu Bizi Hiç Yerine Deli Miydik Serseri Mi İnandık Körü Körüne Gel Mahzuni Söyle Sözü Harap Ettik Yazı Güzü Daha Karanlık Basmadan Üsküdarı Geçti Dürzü Al Birini Vur Birine Koydu Bizi Hiç Yerine Gönlümün Gözü Çıkaydı İnandım Körü Körüne |
|
|
|
|
|
#12 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Aramadı Sormadılar Beni
Aramadı sormadılar beni Kendime vermediler beni Aha geldim gidiyorum ben Dünyada görmediler beni Bu diyar bizim diyar Diyarda sevdiğim var Toprak ana yandım yandım Dağlarda yok mudur kar Tırnağımla kapu yaptım Kapular beni boğar (Bağlantı) Gözümden Ceyhan aktı Özümden alev baktı Eski dostlar nerde nerde Gül gibi diken çıktı Aklım bana dargın oldu Deli diye bıraktı (Bağlantı) Gel Mahzuni dağlarım Neşesi yok bağlarım Yaprak dökmüş kalbi kalbi Benim eski bağlarım Bir sabah rüzgarı gibi Akıp giden çağlarım |
|
|
|
|
|
#13 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Ararlar Beni (Güvenme Dünyada)
Güvenme dünyada malım var diye Acep insan mıyım sorarlar beni Halimden anlamaz cahiller niye Her biri bir yandan yorarlar beni Hoşlar meclisine girdim hoşlandım Aşkın ateşine düştüm haşlandım Dallarımda meyve döktüm taşlandım Ya niçin gövdemden kırarlar beni Döndü gitti hak yolunu övenler Pişman olup dizlerini dövenler Bir lokmaya nice bana sövenler Ah Mahzuni diye ararlar beni |
|
|