|
||
|
|
#201 (permalink) |
|
Senior Member
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
Mekan: Samsun/Kadife Kale
|
yarası saklım
Bir kırık gençlik hikayesi Yok mudur sevdanın çaresi Hasretin kızıl haresi Çileli başıma gelip taç oldu Ah yine o gurbet bestesi Günün minesi soldu Yaralı kuşum,hazan güneşim Güz ayazında kor ateşim Bir sözün uçur,göğüm gül açsın Yadeller aldı bizi Haberini sal kara bahtlım Beni yanına al yarası saklım Üzerime hatıran yağıyor Bu yokluk yaktı bizi.... |
|
|
|
| Faydalı Linkler |
|
|
#202 (permalink) |
|
Senior Member
|
yaz
Yaz bitmeden gel Yapraklarım solmadan Narlar olmadan gel Gün devrilmeden Yeşil erik beyaz örtüye konmadan gel Doya doya seviş benimle hadi Açık saçık konuş benimle hadi Buram buram yaseminler tüterken Alev alev tutuş benimle hadi Yaşarız bu tende bu heves oldukça yarim Coşarız ayın şavkı aşka vurdukça yarim Aşığız sarıştık sarmaşıklar misali Gel gör ki geçti geçiyor bu yazlar ne hain Söz hiç incitmem ipek şal gibi akarım omuzlarından Sen uyurken ben bir sevinç olur geçerim rüyalarından |
|
|
|
|
|
#203 (permalink) |
|
Senior Member
|
yaz aşkım
Ayrılık geldi bir kez daha Kavuşmak olmaz bir yaz daha Sonunda her şey bitti yine Yüreğim kaldı boş bir ümitle Ne olur son kez göreyim yüzünü Ne olur kal deme bana Bilirsin her şeyin sonu var Bilirsin ayrılık geldi Bilirsin unuturum sevgini Üzmez beni yaz aşkım |
|
|
|
|
|
#204 (permalink) |
|
Senior Member
|
yaşanmamış yıllar
Ben beni kendi içimde Bilmem arasam bulur muyum Yaşanmamış genç yıllarımı Ve sebebini suskunluğumun Buluşsam orada kendimle Ve yaratsam ellerimle Küçük bir sırça köşk misali Dostlarımla benim evrenimde Boş yer değil yok inanmam Koşarım yine ardından Bulsam da olur bulmasam da Bu ümit beni bil yaşatan Boş yer değil yok inanmam Koşarım yine ardından Bulsam da olur bulmasam da Bu ümit beni bil, bil yaşatan Cesaretim olur o zaman Düşünmeye içtenlikle Açık seçik ve hiç korkmadan Sonuna dek dürüst ve sevgiyle Boş yer değil yok inanmam Koşarım yine ardından Bulsam da olur bulmasam da Bu ümit beni bil yaşatan Boş yer değil yok inanmam Koşarım yine ardından Bulsam da olur bulmasam da Bu ümit beni bil, bil yaşatan |
|
|
|
|
|
#205 (permalink) |
|
Senior Member
|
yeniliğe doğru
Her gün bir yerden Göçmek ne iyi Bulanmadan donmadan Akmak ne hoş Her gün bir yere Konmak ne güzel Bulanmadan donmadan Akmak ne hoş Dünle beraber Gitti cancağızım Şimdi yeni bir şeyler Söylemek lazım Ne kadar söz varsa Düne ait Şimdi yeni bir şeyler Söylemek lazım |
|
|
|
|
|
#206 (permalink) |
|
Senior Member
|
yine mi çiçek
Kur masayı Madam Despina Kirli beyaz muşamba örtüleri ser Çek sediri asmanın altına Yanında bir ince Müzeyyen abla Yine mi güzeliz, yine mi çiçek? Hamdolsun Taze mi bitti topik Canın sağolsun Amanın yine mi güzeliz, yine mi çiçek? Hamdolsun Altınbaş kadehe yağ gibi dolsun Gece çok genç, arzular şelale Haber etsek o yare Gelse Bomonti'den Şereflendirse bizi Olsak teyyare Yine mi güzeliz, yine mi çiçek? Hamdolsun Taze mi bitti topik Canın sağolsun Amanın yine mi güzeliz, yine mi çiçek? Hamdolsun Altınbaş kadehe yağ gibi dolsun Yine mi güzeliz, yine mi çiçek? Hamdolsun Taze mi bitti topik Canın sağolsun Amanın yine mi güzeliz, yine mi çiçek? Hamdolsun Altınbaş kadehe yağ gibi dolsun |
|
|
|
|
|
#207 (permalink) |
|
Senior Member
|
ünzile
Ünzile insan dölü On kardeş beşi ölü Büyüdükçe ufak Ve gelir de görücü İnci gibi dişi Görücü bilir işi Söüğüdüm ağlar gider Olur hatun kişi Varmadan sekizine Ergin oldu Ünzile Hem çocuk,hem de kadın Onikisinde ana Bir gül gibi al ve narin Bir su gibi saydam ve sakin Susar kadın ünzile Yağmuru kim döküyor Ünzile kaç koyun ediyor Dayaktan uslanalı hiçbirşey sormuyor Yağmuru kim döküyor Ünzile kaç koyun ediyor Dayaktan uslanalı hiçbirşey sormuyor Korkar durur gitmez Köyün en son çitine İnanır o sınırda dünyanın bittiğine Ünzile insan dölü Bilinmezlere gebe Sırların mihletini yüklenipte beline Varmadan sekizine Ergin oldu Ünzile Hem çocuk hem de kadın Onikisinde ana Bir gül gibi al ve narin Bir su gibi saydam ve sakin Susar kadın Ünzile Yağmuru kim döküyor Ünzile kaç koyun ediyor Dayaktan uslanalı hiçbirşey sormuyor Yağmuru kim döküyor Ünzile kaç koyun ediyor Dayaktan uslanalı hiçbirşey sormuyor. |
|
|
|
|
|
#208 (permalink) |
|
Senior Member
|
yola çıkmalı
Söylersem anlar mısınız Ben çıkamadım içinden İzlenip fişlenmeler Maksat kolaylık Arada ağlar mısınız Siz de yerli yersiz Gizlenip saklanmalar El mecburiyetten Ah kelimeler dünyası Züğürdün rüyası İçinizden hanginiz cesursa Öne çıksın hemen Ama bence kaçın düello bu Kaçın manasız Yarıştırılıp yarıştırılıp Yatıştırılırsınız Yola çıkmalı, yola çıkmalı Yola çıkmalı hemen, hemen Yola çıkmalı, yola çıkmalı Yola çıkmalı hemen, hemen Ne isem ne kadar isem kabullendim gitti Hani yetebilseydim değiştirirdim vitrini Azıcıkmışım anladım görüp hissettikçe Suyun, ağacın, toprağın bilgeliğini Ah kelimeler dünyası Züğürdün rüyası İçinizden hanginiz cesursa Öne çıksın hemen Ama bence kaçın düello bu Kaçın manasız Yarıştırılıp yarıştırılıp Yatıştırılırsınız Yola çıkmalı, yola çıkmalı Yola çıkmalı hemen, hemen Yola çıkmalı, yola çıkmalı Yola çıkmalı hemen, hemen Yola çıkmalı, yola çıkmalı Yola çıkmalı hemen, hemen Yola çıkmalı, yola çıkmalı Yola çıkmalı hemen, hemen |
|
|
|
|
|
#209 (permalink) |
|
Senior Member
|
zalim
Ten beyaz saç kızıl güller Kahkahasında bülbüller Kirpiği kapkara tüller Ben o afete vuruldum Göz değil nakış mübarek Bendeki aşk değil ibadet Elleri sevdi nihayet Ben ebedi saadetten kovuldum Gölgemi aldım yanıma Vurdum hasretin yoluna Benzedim bahtsız Mecnun'a Yüce Mevla'ya sığındım Seyret perişan halimi bende akşam olmakta Dostlar seyrelmiş beyhude lafla vakit dolmakta Avare oldum serseri oldum terk-i diyarda Zalim, senin Allah'ın yok mu Yarin gözü yüksekte benim bir kuru aşkım var Düşmanlarım nispette be hey kara vicdanlı yar Yağdı saçlarıma genç yaşımda lapa lapa kar Zalim, senin Allah'ın yok Göz değil nakış mübarek Bendeki aşk değil ibadet Elleri sevdi nihayet Ben ebedi saadetten kovuldum Gölgemi aldım yanıma Vurdum hasretin yoluna Benzedim bahtsız Mecnun'a Yüce Mevla'ya sığındım Seyret perişan halimi bende akşam olmakta Dostlar seyrelmiş beyhude lafla vakit dolmakta Avare oldum serseri oldum terk-i diyarda Zalim, senin Allah'ın yok mu Yarin gözü yüksekte benim bir kuru aşkım var Düşmanlarım nispette be hey kara vicdanlı yar Yağdı saçlarıma genç yaşımda lapa lapa kar Zalim... Seyret perişan halimi bende akşam olmakta Dostlar seyrelmiş beyhude lafla vakit dolmakta Avare oldum serseri oldum terk-i diyarda Zalim, senin Allah'ın yok mu Yarin gözü yüksekte benim bir kuru aşkım var Düşmanlarım nispette be hey kara vicdanlı yar Yağdı saçlarıma genç yaşımda lapa lapa kar Zalim |
|
|
|
|
|
#210 (permalink) |
|
Senior Member
|
şanıma inanma
Benden çekiniyormuşsun Bana göre değil hiç diyormuşsun Çok baskın çok iddialı Fazla popüler buluyormuşsun Peki benim de bir kalbim olduğunu Senin aşkınla dolduğunu Göz göze gelince mahvolduğunu Gerçekten mi görmüyorsun Sabredemiyorsun Fark edemiyorsun Hissedemiyorsun Garanticisin, korkuyorsun Gerçeği gözden kaçıran yarim Eğriyi doğruyu şaşıran yarim Aşkımla ruhunu şad ederken Sonunda sabrımı taşıran yarim Seni anlamıyor değilim inan ki Yaşamak değil esaret sanki Hadi benim kendi seçimim sonuçta Gülü seven dikenine dayanır yani Bu durumda kalbine danışacaksın Neye nereye kadar katlanacaksın O kadar aşkın varsa hemen gel Kalbimde karargâh kuracaksın Görünüşüme bakıp da sen beni sakın ha Cin fikirli sanma Hani yağmasan da gürle benim durumum Çalımıma aldanma Okurum, yazarım, konuşurum Kelimelerin efendisiyim ama Aşka gelince elikolu safım Sen şanıma inanma Söz-Müzik: Sezen Aksu |
|
|
|
|
|
#211 (permalink) |
|
Senior Member
|
şarkı söylemek lazım
Hayat zorlaşınca, çıkmaz sokaklarda soluksuz kalınca Azalınca manadan, seyyar sevdalarda parçalanınca Dil yetmeyince, göz görmeyince, gönül hissetmeyince Kırılınca camdan kalp, dönüp yalnızlığa kilitlenince O zaman şarkı söylemek lazım avaz avaz O zaman şarkı söylemeli çığlık çığlığa O zaman yüreğin yükü hafifler belki biraz O zaman şarkı söylemek lazım avaz avaz Dert bitmeyince, bildiğin çektiğine yetmeyince Düşmanında kendini yakalayınca, bi daha kin gütmeyince Dil yetmeyince, göz görmeyince, gönül hissetmeyince Kırılınca camdan kalp, dönüp yalnızlığa kilitlenince O zaman şarkı söylemek lazım avaz avaz O zaman şarkı söylemeli çığlık çığlığa O zaman yüreğin yükü hafifler belki biraz O zaman şarkı söylemek lazım avaz avaz |
|
|
|
|
|
#212 (permalink) |
|
Senior Member
|
şehrin ışıkları
Karşıda şehrin ışıkları Yanımda sen varsın aşkısı Sol yanımda yakamoz ve deniz Bir aşk başladı hiç habersiz Başın omzumda seyre daldık Küçük bir tepede kaldık Deniz ve mehtap hep bir olmuş Alnıma adın konulmuş Sarardık yapraklar gibi Bu zaman geçti su gibi Sonunda ayrılık geldi Yüreğim sana mühürlendi Senden ayrıldıktan sonra Şehrin ışıkları söndü Deniz hep bize ağlar Öksüz kaldı yakamozlar |