|
||
|
|
#1 (permalink) |
|
Senior Member
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
Mekan: Samsun/Kadife Kale
|
Sezen aksu şarkı sözleri (full)
1945
'BİN DOKUZYÜZ KIRKBEŞ Gel asırlardan uzanda tut ellerimi sım sıcak Yoksa bendeki cocukda boyle caresiz kalacak Öfke ile beslenen cocuklar yanlızdırlar Ve umitleri ciceklerden acıları tarihlerden Senin gibi benim gibi onlarda hep insandılar Ve sevgiye inandılar ve saygıya inandılar Senin gibi benim gibi Onlar biraz terkedilmis biraz kuskun cocuktular Sanki biraz once bilmis Sanki yetersiz sevilmis Sanki utandılar kavgadan ve sustular Öp incilenen goz yasları kurusun inanclarında Sene bin dokuzyuz kırkbes onlarda hep insandılar Ve sevgiye inandılar ve saygıya inandılar Senin gibi benim gibi... |
|
|
|
| Faydalı Linkler |
|
|
#2 (permalink) |
|
Senior Member
|
ada vapuru
ADA VARUPU YANDAN ÇARKLI BAYRAKLAR DONANMIŞ CAFCAFLI SİMİTÇİ KAHVECİ GAZOZCU ŞİNANAYDA YAVRUM ŞİNA ŞİNANAY ŞİNANAY ŞİNANAY HOPA ŞİNANAY ESDİRİR DE ADA YELİ ESDİRİR SENİ SEVİNDİRİR BENİ KÜSDÜRÜR LÜKÜS KAMARADA KİMLER OTURUR ŞİNANAY........... MÜSLÜMANI YAHUDİSİ URUMU İSPORCUSU İHTİYARI VEREMİ KİMİNİN SAÇI UÇAR KİMİNİN ETEĞİ ŞİNANAY........... |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Senior Member
|
adem olan anlar
Ben bu dünyaya bir türlü alışamadım Bu yüzden insan içine karışamadım Bana mı sordunuz adımı koyarken Bir küstüm bir daha barışamadım Uyumlu faniler bana uyumsuz derler Delirttiniz beni ey ehven-i şerler Uzlaşırsam namerdim ateşe verseler Garanti muhabbetlere yılışamadım Ha desem olmaz a ah desem olmaz Birine uysa öbürüne uymaz Yalelli yalelli yalelli o zaman Yalelli yalelli yalelli o zaman Yalelli yalelli yalelli o zaman Yalelli yalelli yalelli o zaman Sürüden ayrılanları kurtlar yer Arkanı sağlama al ey akıllı beşer Ben çatlarım kurallara uyarsam eğer Ruhumu şeytanla bölüşemedim Herkesin münasip bir dayısı var E insanoğlu bu iyisi, ayısı var Benim zarar bildiğim elaleme kar Adamını bulup da uyuşamadım Ha desem olmaz a ha desem olmaz Birine uysa öbürüne uymaz Yalelli yalelli yalelli o zaman Yalelli yalelli yalelli o zaman Yalelli yalelli yalelli o zaman Yalelli yalelli yalelli o zaman Ben seni de sevmedim adem Doğruyu duymak istiyorsun madem Alt tarafı bir elma yedik beraber Zehir-i zıkkım oldu bize bal badem Ha desem olmaz a ha desem olmaz Birine uysa öbürüne uymaz Yalelli yalelli yalelli o zaman Yalelli yalelli yalelli o zaman Yalelli yalelli yalelli o zaman Yalelli yalelli yalelli o zaman |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Senior Member
|
ağlamak güzeldir
Aglamak guzeldir Suzulurken yaslar gozunden SakIn utanma| Aglamak ofke delice nefret Doruklarda ask doyumsuz sevinc Kahreden keder kIsaca hayat Ve nefesindir ve nefesindir Aglamak su gecici dunyada Herseye ragmen varolmak demek Aglamak yasanan binlerce duygu insanca coskunun guzel bir seyidir Aglamak senin kara dunyada Hala sevdigin ve hissettigin Tum guzelligin ve cirkinliginle Var oldugundur var oldugundur |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Senior Member
|
adı bende saklı
Bölünür sancıyla uykular Sığınak değil en kuytular Gökte ay on dört ben dolunay Son hatıranı sinene say Bu kadarına razıyım yar Uzak diyarlarda evli barklı Mutluluk en çok onun hakkı Bu yorgun kırık dökük hikayede Adı bende saklı Dalda muhabbette kumrular Bana ayrılığı sordular Dedim afet,yangın dedim kar Dedim adet aşkı vururlar Uzak diyarlarda evli barklı Mutluluk en çok onun hakkı Bu yorgun kırık dökük hikayede Adı bende saklı |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Senior Member
|
ah mazi
Titresin bir mum alevinde o eski günler Bir gümüş çerçeveden seyret yine maziyi Bir nezaket bir ince söz belki O sararmış resmin hayat bulur yeniden Ah nerede hani ah nerede hani Bir şiir gibi narin ve sevdalıydı geçen o zaman Ah yanarım yanar ah yüreğim sızlar Bu bir vazgeçiş mi yoksa Bir hasret ki her sabah gün ağarırken ben Dilerim yeter ki gün eksilmesin penceremden Bir nezaket bir ince söz duvarda belki O sararmış resmin hayat bulur yeniden Kaldırımlara sümbüli bir yağmur inerdi |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Senior Member
|
ahdım olsun
Geçti yıllar ah geç aydım Anladım ki boşa gün saydım Bakakaldım giden güne Ben hep düne ait kaldım Çocukluğum kavruk Gençliğim savruk Yetişkinliğimden hiç hayır yok Hayat, kadere inat Seni sil baştan yaşayacağım Ahdım olsun Esip geçtim, yağıp geçtim Kaçırdım tez zamanları Pişmanlıklar, düşmanlıklar Bitmez dilimin amanları |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Senior Member
|
akasyalar açarken
Yar yolunu kolladım İpek mendil salladım Yar yolunu kolladım İpek mendil salladım Ona çiçek yolladım Akasyalar açarken Ona çiçek yolladım Akasyalar açarken Yarim gelir yanıma Kanı kaynar kanıma Yarim gelir yanıma Kanı kaynar kanıma Neşe katar canıma Akasyalar açarken Neşe katar canıma Akasyalar açarken Yarimle biz biz bize Otururuz diz dize Yarimle biz biz bize Otururuz diz dize Sevişiriz göz göze Akasyalar açarken Sevişiriz göz göze Akasyalar açarken |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Senior Member
|
Âlaturkâ
Gece inerken Söner perde perde Grubun rengi Derken başlar semada saltanat Ben ağlarım,gülerken Mehtap uyanmış, Seyr-ü sefada yıldızlar,siyaha yanmış Bende fasıl fasıl dert Ah o ne zalim bir yarmış Çalsın sazlar çalsın bu gece alaturka başlasın Vur usta tamburun tellerine hanendeler çağlasın Çalsın sazlar çalsın bu gece alaturka başlasın Vur usta tamburun tellerine hanendeler çağlasın Penceremden geçer sandallarla Sevdalılar hercai Çınlar gökkubbede Aşkın şahane saz semai Mehtap uyanmış, Seyr-ü sefada yıldızlar siyaha yanmış, Bende fasıl fasıl dert Ah o ne zalim bir yarmış Çalsın sazlar çalsın bu gece alaturka başlasın Vur usta tamburun tellerine hanendeler çağlasın Çalsın sazlar çalsın bu gece alaturka başlasın Vur usta tamburun tellerine hanendeler çağlasın Kader böyleymiş |
|
|
|
|
|
#11 (permalink) |
|
Senior Member
|
alev alev
Ellerin ne kadar sıcak Tıpkı ateş gibi Bakışların ne kadar yumuşak Tıpkı doğan güneş gibi Alev alev yanıyor Sevginle kalbimin her köşesi Yüreğim çırpınan bir kuş sanki Sanki bir aşk bestesi Fısıldıyor kulağıma Gözlerin ne kadar güzel Bak gözlerimin içine O en, en tatlı sesinle Bana güzel bir şey söyle Alev alev yanıyor Sevginle kalbimin her köşesi Yüreğim çırpınan bir kuş sanki Sanki bir aşk bestesi Fısıldıyor kulağıma Öyle, öyle mutluyum ki Ah delicesine Bir çölde yapayalnız kaybolmuş Koşuyorum sesine Alev alev yanıyor Sevginle kalbimin her köşesi Yüreğim çırpınan bir kuş sanki Sanki bir aşk bestesi Alev alev yanıyor Sevginle kalbimin her köşesi Yüreğim çırpınan bir kuş sanki Sanki bir aşk bestesi Alev alev yanıyor Sevginle kalbimin her köşesi Yüreğim çırpınan bir kuş sanki Sanki bir aşk bestesi Alev alev yanıyor Sevginle kalbimin her köşesi Yüreğim çırpınan bir kuş sanki Sanki bir aşk bestesi |
|
|
|
|
|
#12 (permalink) |
|
Senior Member
|
ali
Namluna dayanır yola dalarsın Durusun bakısın yaman be Ali Bosuna tetigi ne kurcalarsın Var daha atese zaman be Ali Yıllanmıs bir cınar pusuluk yerin Nerdeyse gelecek beklediklerin Var iki atlı can-ı kederin Desene isleri duman be Ali Onu sen buyutte sogut boyunca Kendini ellere versin o gonca Sozume kanmadın vurdu uyunca Koylundu gozunu yuman be Ali Geldiler beklenen ciftler ormana Duruyor iki genc ne hos yan yana Bir kursun kadına birde cobana inlesin orman be yıllarca Ali Gorunce uzanmıs yar kucagına Boynunu dolamıs zulfu bagına Kursunu kahpeye atacagına Kendine cevirdin aman be Ali |
|
|