|
||
|
|
#26 (permalink) |
|
Super Moderator
![]() Giriş Tarihi: May 2005
|
Daim Kış Olmaz
Daim kış olmaz ya devri alemdir Hazer kıl sevdiğim yaz var ucunda Elbet ayrı düşen bir gün kavuşur İkrarımız kavi söz var ucunda Yaralarım göz göz oldu elleme Siyah zülfü gül yüzüne telleme Bu gurbetin ardı gelmez belleme Bir sebep halkolur az var ucunda Yavruyu sorarsan hilal kaşlıdır Eşinden ayrılmış gözü yaşlıdır Muhabbet dediğin iki başlıdır Tahammül olunmaz göz var ucunda Bu sırrımız her adama denilmez Böyle ömür geldi geçti sayılmaz Hey Ruhsati bu dünyaya doyulmaz Ve lakin on arşın bez var ucunda |
|
|
|
| Faydalı Linkler |
|
|
#27 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Dedim Dilber Seni Sevmek Niyetim
Dedim dilber seni sevmek niyetim Dedi ki acırım ben sana vah vah Dedim neremdedir söyle kusurum Dedi demedim mi dün sana vah vah Dedim yanağında bir gül dalı var Dedi ahmak mısın işte alıver Dedim dudağından bir şeftali ver Dedi kaynamadı kan sana vah vah Dedim bir ikrarlık dudu dilinden Dedi boşa alıkalma yolundan Dedim mecnun oldum senin elinden Dedi tesella ver sen sana vah vah Dedim mah yüzünü elbet açarım Dedi zehir ise ben de içerim Dedim vallah seni alır kaçarım Dedi zulüm eder Han sana vah vah Dedim geçenlerde kaş etmedin mi Dedi sırlarımı faş etmedin mi Dedim Ruhsati'yen eşitmedin mi Dedi kurban olsun can sana vah vah |
|
|
|
|
|
#28 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Dereye Aşağı Gelir
Dereye aşağı gelir Çil horoza selam verir Tavuğun canını alır Safa geldin tilki paşa Emirlere sail idim Ben bu işe mail idim Beş tavuğa kail idim Kökünü kesmeğe gelmiş Haşeri tilki haşeri Yedin üçeri beşeri Postu ver de çık dışarı Safa geldin tilki paşa Geldin eşini eşini Dolandın dağlar başını Nettin feriğin eşini Safa geldin tilki paşa Narpuzun kırağı taşlık Gel hele gel kardaşlık Arkasında iki beşlik Pazarlık görmeye gelmiş Narpuzun kırağı dere Bilmiyorum yerin nere Şu çarşıyı yara yara Tilki bey gezmeğe gelmiş Şükür seni burda gördüm Habınla hatırın sordum Bir tavuk ta kurban verdim Safa geldin tilki paşa Ruhsatı kaptı küreği Koptu tilkinin yüreği Dolandı beş on direği Postu verdi tilki paşa |
|
|
|
|
|
#29 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Eğer Aşık İsen Gözümün Nuru
Eğer aşık isen gözümün nuru Sakın mecmuamı yarana verme Hattım kemdir amma sözüm mücevher Bir kıymet bilmedik hayvana verme Vezinden düşürür ebyatlarımı Okuyup seçemez bu hatlarımı Atar bir köşeye sanatlarımı Pahıla hasede şeytana verme Verirsen verdiğin ehli dil olsun Tanzim eyledikçe hem bülbül olsun İlmi tarikatte dili bal olsun Sözünü bilmedik insana verme Ruhsati'yim ateş düştü özüme Gidemezsin sakın düşme izime Getir iki sille vur da yüzüme Kürd'e Kuvara'ya Türkmen'e verme |
|
|
|
|
|
#30 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Eğer Sorarlarsa Müslüman Mısın
Eğer sorarlarsa müslüman mısın Bihamdillah müslümanım ey hoca Elhamdülillahın manası nedir Allah bir Resul hak imanım hoca Eğer sorarlarsa kimin kulusun Kuluyum Allahın peygamberim hak Sorarlarsa peygamberin adı ne Muhammed Mustafa cananım hoca Sorsalar Allahı nerde bilirsin Mekandan münezzeh kalbte gizlidir Ne yerde ne gökte ne sağda solda Çağırdığın yerde bil anı hoca Derse birliğine var mı dedilin Delilim ihlastır «Küfüven ahed» Sorarlarsa aklen delilin var mı Nice yüzbin yerde be canım hoca Eğer sorarlarsa otuz üç farzı On ikisi namazdadır kılana Eğer sorarlarsa altısı nerde İymandadır gani gumanım hoca Mümin ister nasihati işite Zindanda kalmıya yerin ısıda Savum salat hac ve zekat peşinde Eda eden var mı aslanım hoca Dördü de abdeste payı sor heman Üçü de gusulde farzoldu inan İki darp bir niyet teyemmüm ayan İşte böyle gülü reyhanım hoca Adem baba Ruhsati'nin atası Var ise affeyle sözüm hatası Dahi çoktur bu sualin ötesi Benden ala bilüp inanın hoca |
|
|
|
|
|
#31 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Ela Gözlerine Kurban Olduğum
Ela gözlerine kurban olduğum Aman eski ifadenden dönme ha Şimdi havalanup gökte uçarsın Benim ilden başka ile konma ha Sana söylüyorum canımın canı Elimden aldırdım sevdiğim seni Eski ifadenle güvendir beni Beni ısrarımdan döner sanma ha Şimdi seni sıkı teşvik ederler Düşürürler dilden dile yederler Seni soğutmıya gelip giderler Yalan yanlış her bir söze kanma ha Servi gibi uzun o yarin boyu Gayet metin yerden hem cinsi soyu Vefasızlık etme bırak bu huyu Ellerin sözüne sakın kanma ha Yok iken sevdiğim bu işde suçun Eski ifadenden döndün sen niçün Ruhsat senden ayrı düştüğü içün Tez ölürse onun için yanma ha |
|
|
|
|
|
#32 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Elde Sermayen Heman
Elde sermayen heman Aman Allahım aman Tevbe estağfurullah Tevbe estağfurullah Tasarruf iymanıma Nefsi salma yanıma Dayanırım süphanıma Tevbe estağfurullah Arayup da bulduğum Şeytan izin aldığım Daha yoktur bildiğim Tevbe estağfurullah Nakşiden giydim tacım Zikrü teşbihtir ilacım Rahmetine muhtacım Tevbe estağfurullah Irak etme iymandan Niyazım budur senden Yarabbi sıdku candan Tevbe estağfurullah Vardım tevhid sayesine Düştüm dostun sevdasına Koğu gaybet gayyasına Tevbe estağfurullah Çile çektim kışladım Emmareyi taşladım Bilir bilmez işledim Tevbe estağfurullah İsterim rahmetini Bilirim kıymetini Ağlatma Ruhsat'ını Tevbe estağfurullah |
|
|
|
|
|
#33 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Elif Eğlen Bile Ben De Gideyim
Elif eğlen bile ben de gideyim Be benim derdimden bil kerem eyle Te temam derdimin hesabı yoktur Se sabit göz yaşım sil kerem eyle Cim cemalin gitmez benim özümden Ha hukukun çıkmaz iki gözümden Hı hayrat gördün mü benim yüzümden Dal dilber ver bana dil kerem eyle Rı Rahmeylersin bilirim seni Ze zülalin yakar nice bin canı Zel zelil eyledi bu aşkın beni Sin selamın her gün sal selam eyle Şın şükür görmüşüm düşünür bugün Sad sıdık tuttum peşini bugün Dad zapta saram döşünü bugün Ti tabib derdimi al kerem eyle Zı ziya vermemiş küsnün kemali Ayın alem verir malı melali Gayın gayret ettim görem cemali Fe ferah karşımda kal kerem eyle Kaf kurban etmişim yoluna canı Kaf kerem et güzel aşıkın tanı Lam lütfet sevdiğim unutma beni Mim merhamet eline dal kerem eyle Nun nolur koynuna girsem bir gece Vav vallahi haffim kalmaz zerrece He hele sevd!ğm gezek böylece Lamelif la deme gel kerem eyle Ye yar Ruhsat seni yemez sevdiğim Sırrını kimseye demez sevdiğim Ak göğsün üstünde namaz sevdiğim Sen de benim gibi kıl kerem eyle |
|
|
|
|
|
#34 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Eşiğine Süre İdim Yüzümü
Eşiğine süre idim yüzümü Hediyem yok candan gayri Muhammed Senden başka kime edem nazımı Bildiğim yok senden gayri Muhammed Beni sana ulaştırmaz bu kemal Aman ey yüzü ay lebleri zülal Eğer ümmetim demezsen nola hal Yaş dö***im kandan gayri Muhammed Gehi akıllıyım gah mecnun deli Gehi harı sevdim gahi de gülü Ebubekir Ömer Osman ve Ali Bildiğim yok bundan gayri Muhammed Binde bir nefsimin yoluna gelmem Münafık sözüne eğlenip kalmam Dünyayı bir pula verseler almam Sevdiğim yok dinden gayri Muhammed Herkes ikna oluyorlar suçunda Rücu eder kusurunun ucunda Ruhsat gibi ümmetinin içinde Sefil yoktur andan gayri Muhammed |
|
|
|
|
|
#35 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Eyledi (Bu Sevda Sinemde)
Taliim yönettim ilmi remmade Bu sevda sinemde ocak eyledi Bilmem ki bahtı siyahım mı kem Sevdiğim arayı uzak eyledi Su serperler yaktığınız çıraya İlaç olmaz yürekteki yaraya Soysuz iş bozanlar girdi araya Kesti aramızı tuzak eyledi Bulunmaz mı bu yaranın kolayı Başımıza satın aldık belayı Başkaldırdı düşmanların alayı Kuşanup silahın yarak eyledi Gam ile mihnettir mekanım yurdum Bir değil beş değil on değil derdim Derdi cennaneyi Ruhsat'a verdim Ruhsat bu davayı yasak eyledi |
|
|
|
|
|
#36 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Fikrimden Çıktı Dünya
Fikrimden çıktı dünya Gözümün yaşı gibi Dolanayım elimi Bari bektaşi gibi Dilimde Tanrım vardır Kalbimde nurım vardır Ne katı bağrım vardır Çakmağın taşı gibi Zikrimiz halkalanır Başımız kavgalanır Gönlümüz dalgalanır Yaz bahar çoşu gibi Ne ağyar var ne yarim Bütün hiçe sayarım Sığmaz bir yere serim Kerem'in başı gibi Arada vardır muzu Anlarsın yürü sözü Alemin azdı yüzü Zemheri kışı gibi Ruhsati öcalmadı Kimse halim bilmedi Tutacak yer kalmadı Birinin peşi gibi |
|
|
|
|
|
#37 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Gel Gidelim Uzaklara Sevdiğim
Gel gidelim uzaklara sevdiğim Bizi söylesinler ellere karsı Eğil bir yol bal dudaktan öpeyim Ağzından dökülen ballara karşı Kerem eyle beni tanı sevdiğim Uğruna koymuşum canı sevdiğim Bana verirler mi seni sevdiğim Alayım kaçayım ellere karşı Malım mülküm hep yoluna koymuşum Kaç yıl oldu seni böyle sevmişim Her ağızdan senin methin duymuşum Gel de sevişelim ellere karşı Dünya benim olur yari gördükçe Rahmeylemez bende zarı gördükçe Kışım bahar olur seni gördükçe Ruhsati sevinir ellere karşı |
|
|
|
|
|
#38 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Gel Gönül Dünyaya Eyleme
Gel gönül dünyaya eyleme ülfet Nice arifanîar gitti gelmedi Ter***le elinde var iken fırsat Nice hub zamanlar gitti gelmedi Hulusu kalb ile sev yaradanı Kün demekle halk eyledi cihanı Muhammed Mustafa canların canı O nuru süphanlar gitti gelmedi Hiç çıkmıyor derunumdan hayali İsmile müsemma buldu kemali Ebubekir Ömer Osman-u Ali O ehli Kur'anlar gitti gelmedi Cümle din kardeşi olmuştur razı Ederim ruzu şeb Hakka niyazı Hamza Ebamüslim Battal-ı Gazi O şanlı sultanlar gitti gelmedi Gördün mü dünyada eğlenip kalmış Saraylar yaptırıp bermurad olmuş Bir gün de derler ki Ruhsatı ölmüş Nice şairanlar gitti gelmedi |
|
|