|
||
|
|
#51 (permalink) |
|
Super Moderator
![]() Giriş Tarihi: May 2005
|
Hallakı Alemin İrfanı Çoktur
Hallakı alemin irfanı çoktur İflah olacağımız güman bu sene Suç kimsenin değil benim eksanım Yazı göreceğimiz güman bu sene Koyun da kalmadı kırıldı kuzu Fırtına doldurdu dereyi düzü Ne yaman dar oldu insanın gözü Çoğu ter***ledi iman bu sene İcayet kalmadı dağda ovada Bereket kalmadı tasta tavada Rağbet kalmadı atta devede Yaş görünüyor saman bu sene Unut deli gönül kaymağı unut Yoğurda selam ver peyniri kurut Çirinen pekmezde kaldı bir umut Göklere çekildi ayran bu sene Ruhsat'im kusurun görmez kör oldu Dünya muhannete fazla dar oldu Tarih geldi işte (91) oldu Ne acayip oldu cihan bu sene |
|
|
|
| Faydalı Linkler |
|
|
#52 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Hani Hadis Kuran Kimin Aklında
Bire gönül vazgel bu hülyalardan Kani ahret iman kimin aklında Eller kurt olmuşlar koyun ararlar Hani hadis Kuran kimin aklında Arşa çıkar zulumatın yalını Bağladılar doğruların dilini Kapadılar şeriatın yolunu Hani hadis Kuran kimin aklında Birbiri üstüne inmekte zulüm Attıkça aksine düşüyor falım Kimsenin aklına düşmüyor ölüm Kani sırat mizan kimin aklında Bir meniden halkolunma temelin Kibirlenme elde var mı amelin Gayretin gör belki yakın zevalin Beratını yazan kimin aklında Daha neler gelir bu garip başa Sırrı hikmetine karışmam haşa Ruhsati sen beni çalma gel taşa O terazi mizan kimin aklında |
|
|
|
|
|
#53 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Hasret İdim Mah Yüzüne
Hasret idim mah yüzüne Geldi yeke tellim geldi Selam verdi bin naz ile Geldi dudu dillim geldi Sürmelenmiş süsü güzel Dili bülbül sesi güzel Ayağında mesi güzel Geldi lebi ballım geldi Kaşları benzer kaleme Şevki düşmüştür aleme Çiçekler durdu selama Geldi ağa yollum geldi Ruhsati olmuştu derban Şükür zuhur etti kervan İy oldu keselim kurban Geldi benim allım geldi |
|
|
|
|
|
#55 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Hele Bir Düşün Ki
Hele bir düşün ki gözümün nuru Bu kadar parayı sana kim verdi Bazı fukaraya bulma kusuru Mesti kundurayı sana kim verdi Anadan doğunca kürkün var mıydı Üryan gelmedin mi börkün var mıydı Torba torba mecidiye var mıydı Tükenmez parayı sana kim verdi Kuş tüyü döşekte yattın uzandın Haftada bir çeşit geydin özendin Aferin aklına sen mi kazandın Şu tompu tarlayı sana kim verdi Dinle Ruhsati'yi ne diyom sana İyi bir öğüttür sanma ki çene Çalışmayla verse verirdi bana Bu köşkü sarayı sana kim verdi |
|
|
|
|
|
#56 (permalink) |
|
Super Moderator
|
İnşallah Eylemez İmana Muhtaç
İnşallah eylemez imana muhtaç Eğer bir kişide irfan oldukça Beş vaktına devam edüp kış ve yaz Dilinde zikr ile Kur'an oldukça Bihamdillah geçinirim az ile Düşerim babına bin niyaz ile Yanaşmam cehenneme söz ile Muhammed Mustafa sultan oldukça Ümidim muhkemdir beş ile dörde Ne havfim dünyada ne de mezarda Mizanda sıratta korkulu yerde Ebubekir Ömer Osman oldukça Sofunun hayını huyunu bilmem Gafur ismi elde ummana dalmam İnşallah mahşerde susuz da kalmam Aliyülmurtaza aslan oldukça Allah Muhammedi mahzun göndermez Ümmetinin hatırını sındırmaz Cehennemde hicap edüp yandırmaz İmam Hüseyin'le Hasan oldukça Ruhsatı yetmez mi bu kadar ahın Rahmetinden fazla mıdır günahın Aşıkıyım Hakkın Resulullahın Kaçan ceset ile bu can oldukça |
|
|
|
|
|
#57 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Kara Gün Kararıp Kalmaz
Kara gün kararıp kalmaz Hemen Allah de Allah de Hangi akşam sabah olmaz Aman Allah de Allah de Sahibimiz çok nazlıdır Yanında geçer sözlüdür Hemen kalbinde gizlidir İman Allah de Allah de Var amma yetmiş bin perde Ne göktedir ne de yerde Karıncasın komaz darda İnan Allah de Allah de Sen seni çalma gel taşa Niyaz eyle gitmez boşa Kulu gibi değil haşa Uyan Allah de Allah de Ne derdin var ise söyle Kalbini müberra eyle Bu da geçer kalmaz böyle Dayan Allah de Allah de Ruhsati olma divane Günde beş yol dur divana Sıdkile düş asitane Uzan Allah de Allah de |
|
|
|
|
|
#58 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Kerem Et Sevdiğim
Kerem et sevdiğim bozma peymanı Gider de gelirim sunam gözleme Kaldır kalbindeki eski gümanı Soldurma elinde kınan gözleme Ebrular mah yüzde katar diyorlar Kirpikler hançeri atar diyorlar Ölümden ayrılık beter diyorlar Belki Kerem gibi yananı gözleme Zalim düşman iş bozmaya çalışır Rakipler de kol kol olup yılışır Elbet ayrı düşen bir gün kavuşur Bir bade vir içip kanam gözleme Gurbette dolaşup bir gün gelirsem Düşmanlardan intikamı alırsam Kalbimdeki muradımı bulursam Ruhsati'yim geri dönem gözleme |
|
|
|
|
|
#59 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Kibirliye Olma Yakın
Kibirliye olma yakın Yüzün dola yüzünden kaç Anın mayası bozuktur Selam verüp sözünden kaç Hicap eylemez insandan Utanmaz gani rahmandan Berbattır mekri şeytandan Basma sakın izinden kaç Düşmandır okur yazara Tez günde gitsin mezara Seni oğradır nazara Görünme hiç gözünden kaç Kibrin aslı piç olur Yumşamaz bağrı tunç olur Selam virmesi güç olur Alma sakın kızından kaç Gel güzelim sana yazıktır Yanaşma südünü bozuktur Sana altın bileziktir (Ruhsat) almayandan kaç |
|
|
|
|
|
#60 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Kime Yanayım (Kadar)
Hey ağalar derdim kime yanayım Gönül yoldaşını bulana kadar Kişi sevdiğinden ayrı düşeli Yanar ateşine ölene kadar Gözyaşımla mektup yazdım almadı Hasretiyle yandım soran olmadı Seher yeli dedi çilem dolmadı Ara izlerini bulana kadar Gözyaşımı o ummana getirir Vefalı güzeller derman yetirir Sevdiğim karşımda küsmüş oturur Ağlarım saçımı yolana kadar Ruhsati nerede kaldı vatanım Kesildi takatim bitti dermanım Geldi kederimden ağzıma canım Ölmem yar yanıma gelene kadar |
|
|
|
|
|
#61 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Münacat Etsem Allaha
Münacat etsem Allaha Seni bana yazar mola Karşılaşsam su yolunda Kaşın gözün süzer mola Sevmedim böyle merdane Eşi gelmemiş bir tane Siyah zülfün ak gerdana Bölük bölük düzer mola Sanki huriden seçilmiş Alhına hülle biçilmiş Yanağında gül açılmış Sam dokunup bozar mola Ruhsat sözde durmak ister Elifine parmak ister Gönlüm yari sarmak ister Acep kimse sezer mola |
|
|
|
|
|
#62 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Nazar Kıl Arzuhalime
Efendim nazar kıl arzuhalime Açlıktan madde bir diyeceğim yok İane buyurmuş devletli beyim Akşamdan sabaha yiyeceğim yok Derdi olan elbet gelir sızılar Lokman deyu geldim beyler gaziler Herle deyu ağlaşıyor kuzular Kazana bir avuç koyacağım yok Ben her zaman huzuruna gelemem Ne havada gezdiğimi bilemem Yol üstünde durup kervan alamam Efendimden baska soyacağım yok Başımda kalmadı zerrece akıl Ağnıya komşular oldular dahil Paşamdan isterim beş kile tahıl Üç ile dört ile doyacağım yok Kimini ne güzel sevmiş kayırmış Kimini ne güzel vermiş doyurmuş Kimini ne guzel vermiş buyurmuş İmanım muhkemdir sayacağım yok Murat kapusunda bir tül-i emel Yazılmaz mahfuza bozulmaz ezel Günde nida eder cellad-ı ecel Kapanmış kulağım duyacağım yok Biraz ahvalimden yazdım varaka Verirsen Ruhsati atmaz ırağa Bir top bez isterim biraz nafaka Ölürsem mezarda giyeceğim yok |
|
|
|
|
|
#63 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Ne Bağım Var Ne Bostanım
Ne bağım var ne bostanım Ne malım ya Resulullah Ne kolum var ne kanadım Ne dilim ya Resulullah Ne bir köşkü seyranım var Ne bir bağı gülşenim var Ne demim ne devranım var Ne halim ya Resulullah Ne bir mülkü timar sevdim Ne bir şemsü kamer sevdim Ne senden gayri yar sevdim Ne bilem ya Resulullah Ne demler sürdüm gül gibi Ne gül sevdim bülbül gibi Boynun eğip sümbül gibi Melulum ya Resulullah Ne yare Ruhsat almışam Ne aşka firkat almışam Ne pirden şerbet almışam Ne lalım ya Resulullah |
|
|
|