|
||
|
|
#76 (permalink) |
|
Super Moderator
![]() Giriş Tarihi: May 2005
|
Sana Öğüt Verip Aklın
Sana öğüt verip aklın Çalan bulur belasını Pederine kem söylerse Bulan bulur belasını Nefsine sarfedüp varın Cehennem edüp mezarın Validenin intizarın Alan bulur belasın Senin fırsatın güdenler Seni kem yola yedenler Helal kazancın edenler Her an bulur belasını Seni kimse kayırmıya Esrarım duyurmuya Seni benden ayırmıya Gelen bulur belasını Musibet düştü arama Em koyan yoktur yarama Benim şu bahtı karama Gülen bulur belasını Aklım yetmedi hileye Girdim bin çeşit çileye Ruhsati'yi bu belaya Salan bulur belasını |
|
|
|
| Faydalı Linkler |
|
|
#77 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Seher Yeli Dost Köyüne
Seher yeli dost köyüne uğrarsan Selam götür ellerine aman ha Muhtelif olmasın ahdı peymanım Dikkat eyle yollarına aman ha Dilber sana meyledenler sürüne Can feda eyledim payi serine Benden gayri meyil verip birine Saldırmasın bellerine aman ha Dayanılmaz sohbetine nazına aşık oldum kaşlarına gözüne İnanıp ta aduların sözüne Emdirmesin dillerini aman ha Birgün muradıma erdiğim zaman Ayrılık ateşi nasıl da yaman Sinesin sineme sardığım zaman Kınalasın ellerini aman ha Bazı bazı Ruhsatî'yi yoklasın Tuzak kursun yollarımı beklesin Cümle emanetim iyi saklasın Dağıtmasın mallarımı aman ha |
|
|
|
|
|
#78 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Seni Bir Ruhtan Yarattı
Seni bir ruhtan yarattı La ilahe illallah de Sen hak idin nevvaretti La ilahe illallah de Gözünü etti Azrail Yüzünü etti İsrafil Kulağın etti Mikail La ilahe illallah de Veçhine veçhln benzetti Kur'anda böyle methetti Ehli iman bin şükretti La ilahe illallah de Hele fikret bu ne devlet Nasıl olmıyasın ümmet Niçün terkedersin sünnet La ilahe illallah de Gerek yabanda yazıda Melekler senden haz ede Ağır gele terazide La ilahe illallah de Bundan ala sünnet olmaz Bundan ala dikkat olmaz Bundan ala devlet olmaz La ilahe illallah de Ruhsati çal serin taşa Akıt gözden yaşı yaşa Geçirme ömrünü boşa La ilahe illallah de |
|
|
|
|
|
#79 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Şu Benim İşime *** Vuranları
Şu benim işime *** vuranları Yarabbi cihanda derbeder eyle Bir nazar mushası yazdım sevdiğim Takup ak gerdana bir güzar eyle Her nereden baksam nazarıma gel Gam dükkanı açtım pazarıma gel Ölürsem ziyaret mezarıma gel Başıma bir çiçek yadigar eyle Gice gündüz düştüm aşkın virdine Dayanamam şu yosmanın derdine Ey saba gidersen dostun yurduna Yarin hasta deyu bir haber eyle Bülbüller acizdir tutu dilinden Arzum alamadım gonce gülünden Seversen Ruhsati azma yolundan Engelden sen seni gel hazer eyle |
|
|
|
|
|
#80 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Teselli Eyledim Deli Gönlüme
Teselli eyledim deli gönlüme Taktı boynumuza aşkın tuhdunu Rakibin elinden dolgundur çilem Zerrece imanı dini yok dini Muhabbet yolunda kuralım çarşı Ne yaman yüzlerin satıyor turşu Bir safa sürelim düşmana karşı Geçirmeden güzelliğin vaktini Biz de Mecnun olduk saçı Leylaya Halden bilen yok ki derdim söyleyem İntikamım saldım kadir Mevlaya Tarümar eylesin tacu tahtını Yana yana kara bağrım taş oldu Kan karıştı iki gözüm yaş oldu Geze geze bir soysuza duş oldu Gördünüz mü Ruhsati'nin bahtını |
|
|
|
|
|
#81 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Teşbihi Sallama Boşa
Teşbihi sallama boşa Utan Allah de Allah de Odebdir sallamak haşa Aman Allah de Allah de Keşf olur yetmiş bin perde Kulunu bırakmaz darda Uyuma vakti seherde Uyan Allah de Allah de Yakın olun huzuruna Hemi gılmanü huruna Sarıl ismi gafuruna Dayan Allah de Allah de Allah diyen mahrum olmaz Kör şeytan yanına gelmez Vallahi bir ziyan olmaz İnan Allah de Allah de Dayan ol bin bir adına Özür bağla küşadına Ruhsati aşkın oduna Gel yan Allah de Allah de |
|
|
|
|
|
#82 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Vah Vah (Sevdiğimden Bir Kem)
Sevdiğimden bir kem haber işittim Vay benim başıma yine mi vah vah İlahi rakibin gözü kör olsun Acep kim öğretti sunamı vah vah Güzellere benim gibi tacir yok Ne yaman mihnette kaldım fecir yok Bana benim gibi candan acır yok Yıktım harap ettim hanemi vah vah Gahi hasta oldum gahi yaralı Gahi ak giyindim gahi karalı Bir ahu gözlüye meyil vereli Yıktım kül eyledim sinemi vah vah Bilmem ne günahım kabahatimde Bir amel bulunmaz tabiatımda On iki yaşımda sebavetimde Yitirdim pederi anamı vah vah Ruhsati rakipler bu sene zalim Sana senden oldu bu kadar zulüm İsmini demeye varmıyor dilim Vermedi düşmanlar dönemi vah vah |
|
|
|
|
|
#83 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Vaiz Vasfeyleme Huri
Vaiz vasfeyleme huri Gönül cennet istemez ha Bütün bütün senin olsun Aşık ziynet istemez ha Ne derde dermanı lazım Ne saltanat şanı lazım Ne huri gılmanı lazım Hiç eziyet istemez ha Leyla deyu olmuş Mecnun Her belaya olmuş memnun Yanar ağlar mahzun mahzun Daha firkat istemez ha Oldu gönül harap yeter Yandı canım serap yeter Dostun dedi şarap yeter Şeker şerbet istemez ha Aşkın kazanında piştim Kaynayı kaynayı taştım Ben yarimden ayrı düştüm Garip gurbet istemez ha Çektiğin bu ceza nedir Bana etmek eza nedir Ruhsat derdin rıza nedir Gayrı mesnet istemez ha |
|
|
|
|
|
#84 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Var Oğul Mertoğlu
Var oğul mertoğlu mert ile konuş Şeker olsa yeme muhannet ile Asıl zade olan azmaz yolundan Can verir uğruna sadakat ile Zübdeder sözünü yerine göre Harman olur koç yiğit serine göre Düşünür hasmını tavrına göre Boğup ta öldürmez nedamet ile İptida dayıdan soy olmalıdır Anadan babadan huy olmalıdır Ne alçak ne yüksek boy olmalıdır Gezmeli dillerde diyanet ile Ruhsat'ım doğruyu eğmeli değil Gücün yettiğine çöğmeli değil Asıl yiğit kendin öğmeli değil Her dem el methetsin şerafet ile |
|
|
|
|
|
#85 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Yayladan Gelirken Yolun Sağında
Yayladan gelirken yolun sağında Hoş geldin misafir in dedi bana Çıkardı memesin verdi ağzıma Yorgunsun sevdiğim em dedi bana Gürleyen gök müdür esen yel midir Arap atı tavlasında bellidir Deste kakül al yanakta gamlıdır İpek kakül değil tel dedi bana Biçare Ruhsat hiç haram yemez Birinin sırrını birine demez Boynumuza farzdır beş vakit namaz Ak göğsün üstünde kıl dedi bana |
|
|
|
|
|
#86 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Yıl Olunceyedek Gafil Gezilmez
Yıl olunceyedek gafil gezilmez Bari devlet mataın pazara harca Bu ömür bir daha geri düzülmez Malın varsa okur yazara harca Dünyayı boş yere boyla mı dedi Dört kat bina kurup yayla mı dedi Seni hal***leyen böyle mi dedi Camiye köprüye punara harca Post bağlayup gezen bütün deli mi Eğer yalan isem kesin dilimi Bir defa fikrine getir ölümü İnadet tokluya davara harca Bu dünyayı sevüp temel ettiler Ölüm yoktur deye amel ettiler Hey Ruhsati Ahir ne haml ettiler Götürmezsin yükü semere harca |
|
|
|
![]() |
| Konu araçları | |
|
|