|
||
|
|
#1 (permalink) |
|
Super Moderator
![]() Giriş Tarihi: May 2005
|
Aşık Ruhsati
Açlığı Seversen Sana Üç Oruç
Açlığı seversen sana üç oruç Yarım lira borcum vardır ver Allah Namerd kapısına eyleme muhtaç Kerem eyle şu işimi gör Allah Bir vakit kulunu koymazsın darda Bir anda keşfolur yetmiş bin perde Sen varken ahvalim demem bir ferde Yok değil ya hazinende var Allah Sana layık rahmetine garg etmek Bizlere de lazım oldu fark etmek Görünmezden sebebini halk etmek Yok şerikin haşa sensin bir Allah Sürekci zalimdir bilmez amanı Fark ettim liradır dini imanı Anladım soyacak sako tumanı Dardan kurtaracak bir Allah Sırrı hikmetini kıldım temaşa Birliğini inkar etmeyiz haşa Kafir de yalvarsa boş salman boşa Ruhsat da bir kemter derbeder Allah |
|
|
|
| Faydalı Linkler |
|
|
#2 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Aklın Başına Yar İse
Aklın başına yar ise Öl şehirde kal şehirde Darıl bana zarar ise Öl şehirde kal şehirde Dağ başında nemiz olur Azığımız camız olur Ölün dirin domuz olur Öl şehirde kal şehirde Günah ağacını salla Malın Hak yoluna yolla Biraz müslümanlık belle Öl şehirde kal şehirde Bahçelerde olur söğüt Var kendi gıdanı üğüt Ruhsati den sana öğüt Öl şehirde kal şehirde |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Aklında (Bire Gönül Vazgel)
Bire gönül vazgel bu hülyalardan Kani ahret iman kimin aklında Eller kurt olmuşlar koyun ararlar Hani hadis Kuran kim'in aklında Arşa çıkar zulumatın yalını Bağladılar doğruların dilini Kapadılar şeriatın yolunu Hani hadis Kur'an kimin aklında Birbiri üstüne inmekte zulüm Attıkça aksine düşüyor falım Kimsenin aklına düşmüyor ölüm Kani sırat mizan kimin aklında Bir meniden halkolunma temelin Kibirlenme elde var mı amelin Gayretin gör belki yakın zevalin Beratını yazan kimin aklında Daha neler gelir bu garip başa Sırrı hikmetine karışmam haşa Ruhsati sen beni çalma gel taşa O terazi mizan kimin aklında |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Aman Felek Aman
Aman felek aman aklım yitirdim Dört körpe kuzuya can dayanır mı Okşayı okşayı evlat yetirdim Temelsiz dünyaya güvenilir mi Aman Allah böyle kalem çalınmaz Lokman hekim gelse çare bulunmaz Evlatsız dünyada murat alınmaz Böylesi duştan ah uyanılır mı Daha susuz yerde söğüt mü biter Ateşim yanmadan tütünüm tüter Gül yüzlü kuzular toprakta yatar Kanlı yaş dökmekten usanılır mı Biri dokuzunda dişin doldurdu Biri altısında gülün soldurdu Biri üç yaşında kendin bildirdi Bu çağda fidanlar budanılır mı Meleyi meleyi gitti kuzular Her gittikçe ciğerciğim sızılar Durmana gelmesin böyle yazılar Söz ile dört evlat kazanılır mı İkizlerim erişmeden yaşına Azrail geldi düştü peşine Üçü birden musallanın taşına Bir günde konunca dayanılır mı Ruhsat! güllere acıdı billah Feleğin elinden eleman Allah Mevladan gelene (Elhükmülillah) Azrail elinden can alınır mı |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Aşıkı Didar
Aşıkı didar Allah Allah de Dağıtsın keder Allah Allah de Olasın makbul Sıdkile kul ol Şakı bülbül ol Allah Allah de Pahıllık etme Kem yola gitme Her kiz unutma Allah Allah de Eyleme teftiş Aşkından yan piş Kapusuna düş Allah Allah de Artır virdini Terket yurdunu Söyle derdini Allah Allah de Dağ ile taşta Kuruda yaşta Çağır her işte Allah Allah de Olma utanık Olasın tanık Uyu uyanık Allah Allah de Zikret Ruhsati Artır firkati Bulun cenneti Allah Allah de |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Ayrıldım Kabeden Ağlayım Mı
Ayrıldım kabeden ağlamayım mı Bir daha döner mi yollarım yare Yas çeküp karalar bağlamayım mı Ayan olur mu hallerim yare Rüyada zemzemle yudum yüzümü Hacerülesvete diktim gözümü Mevlam kabul etti her niyazımı Kaldırdım ellerim ağladım yare Arzulayup geldin can feda olsun Altun oluk sana elveda olsun Hayaline bile kan feda olsun Durmasın çağlasın sellerim yare Medine'ye geldik erdik murada Kalmadı elimden gitti irade Nice velileri bulduk orada Gine bülbül oldu dillerim yare Nasıl ayrılmalı elaman Hüda Şamdanlara bu gün dikildi çırağ Yüz bin hüccac ile ittik elveda Ruhsat'ım yadolsun mallarım yare |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Ayrılık Badesin Tatlı Mı Sandın
Ayrılık badesin tatlı mı sandın Ne tez tebdil olmuş çimenin dağlar Bu güzellik geçer sana da kalmaz Daha neye bağlı gümanın dağlar Nice güzellerden alırsın bac'ı Al yeşil renklerden giyersin tacı Yardan ayrılması zehirden acı Bu yüzden gitmiyor dumanın dağlar Gece gündüz yalvarmıştım Süphana Birden vuslat bulamadım sunama Daha şimden geri beni kınama Semaya erişmiş figanın dağlar Ruhsat gibi karaları bağlarsın Aşkın ateşiyle yürek dağlarsın Benim ahvalime sen de ağlarsın Var ise zerrece imanın dağlar |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Bakmaz Mısın Garip Bülbül
Bakmaz mısın garip bülbül Feryat ider sahralarda Ötüşünden bilen bilir Neler söyler sahralarda İndirüp secdeye başı Çalsın bağrına taşı Aşıklar akıdır yaşı Ah iderler sahralarda Ahretine yakup fener Nefsini öldürmek hüner Çarhı felek gibi döner Aylar günler sahralarda Ne yatarsın behey beşer! Şimdi güneş yere düşer! Allah Allah deyu coşar Çağlayanlar sahralarda Var kendi aybım gör ki Yüzünü yerlere sür ki Ruhsati uyanık dur ki Nuş eylerler sahralarda |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Belli Değil (Bir Vakte Erdi)
Bir vakte erdi ki bizim günümüz Yiğit belli değil mert belli değil Herkes yarasına derman arıyor Deva belli değil dert belli değil Fark eyledik âhir vaktin yettiğin Merhamet çekilip göğe gittiğin Gücü yeten soyar gücü yettiğin Papak belli değil Kürt belli değil Adalet kalmadı hep zulüm doldu Geçti su baharın gülleri soldu Dünyanın gidişi acayip oldu Koyun belli değil kurt belli değil Başım ayık değil kederden yastan Ah ettikçe duman çıkıyor baştan Harâba yüz tuttu bezm-i gül-istan Yayla belli değil yurt belli değil Çark bozulmuş dünya ıslah olmuyor Ehl-i fukaranın yüzü gülmüyor Aşık Ruhsat dediğini bilmiyor Yazı belli değil hat belli değil |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Benden Selam Eyle Hubun Hubuna
Benden selam eyle hubun hubuna Hele sabreylesin dursun yazaca Mart dokuzu çıksın seller sökülsün Herbir eksiğini görsün yazaca Sahil kuşu gelsin yaylaya gitsin Dağlar don değişsin beyazın atsın Güller domurlansın bülbüller ötsün Zülfün malı yüzüne döksün yazaca Dermek nasip ola idi gülüni Sakınsın rakipten ebru telini İnce meyanına Acem şalını Benim niyetime sarsın yazaca Diyarı gurbette olduk mücavir Sadık aşıklara bulunmaz nazir Hele dağlar başı alsın müsafir Ruhsati de eksik görsün yazaca |
|
|
|
|
|
#11 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Beni Yarattın Kul Deyu
Beni yarattın kul deyu Olamıyom aman Allah Ara emrini bul deyu Bulamıyom aman Allah Ne yeşilim ne ağım var Ne bostanım ne bağım var Ne elim ne ayağım var Gelemiyom aman Allah Dünya için hep telaşım Yetmişe ulaştı yaşım Kusurum çok gözün yaşım Silemiyom aman Allah Eyliyorum rızana arz Ara yerde çoktur gammaz Emretmişsin beş vakit farz Kılamıyom aman Allah Geçirme elden fırsatı Verme dünya saltanatı Biçare aşık Ruhsat'ı Dilemiyom aman Allah |
|
|
|
|
|
#12 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Bihamdilillah Gafur İsmi
Bihamdilillah Gafur ismi var iken Ağlama ey gönül gül ferah ferah Esnasında Settar ismi nur iken Akıtma gözyaşı sil ferah ferah Eğer umar isen Haktan cenneti Sofiye yalvarıp etme minneti Gece gündüz ter***leme sünneti Beş vakit farzını kıl ferah ferah Aşkın Zülfikarın beline sokun Aduyü nefsine yanaşma sakın Dilini haramdan gaybetten sakın Geçersin Sıratı yol ferah ferah Hulusi kalb ile birle Allahı Seni nara yakmaz hemi Vallahi Bülbül ol metheyle Resulullahı Açılsın bahçende gül ferah ferah Her derede söğüt olmaz Ruhsati Her anadan yiğit olmaz Ruhsati Bundan güzel öğüt olmaz Ruhsati Aklın başta ise al ferah ferah |
|
|
|
|
|
#13 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Bil Ki Hakikate Yetemem
Bil ki hakikata yetemem aşık İptida mecaza çarpılmadıkça Zikre devam edüp vakti seherde Nefsi emmareden kurtulmadıkça Akıp nasihatim koyup beynine Tarikat zincirin takup boynuna Nazar kılıp ağırına yeniğne Girüp kantarlara tartılmadıkça Sonu meyl edüp te engine akup Vücudu hicrana odlara yakup Kamil meclisinde oturup kalkup Haya perdesiyle örtülmedikçe İçmeyen ne bilir şarap ü meydan Almalı hikmeti gün ile aydan Saz ile söz ile alınmaz meydan Ruhsat'ın mahlesi serpilmedikçe |
|
|
|