|
||
|
|
#26 (permalink) |
|
Super Moderator
![]() Giriş Tarihi: May 2005
|
Deli Gönül Gezer Gezer Gelirsin
Deli gönül gezer gezer gelirsin Arı gibi her çiçekten alırsın Nerde güzel görsen orda kalırsın Ben senin derdini çekemem gönül Santur mu istersin saz mı istersin Ördek mi istersin kaz mı istersin Tomurcuk memeli kız mı istersin Ben senin derdini çekemem gönül Çıkıp yücelere bakmak istersin Coşkun sular gibi akmak istersin Her güzelle yatıp kalkmak istersin Ben senin derdini çekemem gönül Karacaoğlan der ki okuyam yazam Keleş değilim ki kervanlar bozam Giyinem kuşanam bir hoşça gezem Ben senin derdini çekemem gönül |
|
|
|
| Faydalı Linkler |
|
|
#27 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Dinleyin Ağalar Zamane Azgın
Dinleyin ağalar zamane azgın Yiğidin başında döner bin kuzgun Tohumu almış da tarlası bozgun Yiğit de ne desin day'olmayınca Söylerim söylerim sözümden almaz Nideyim cahildir halimden bilmez Bu dostluğun senin boyuna sürmez Anadan atadan soy olmayınca Amana da deli gönül amana Kalmadı eyi gün devr-i zamana Cevheri de denk ettiler samana Yük masnıtı bulmaz tay olmayınca Karac'oğlan der ki yiğitler över Açılmış meyvanın dalını eğer Güzelin kıymeti bin altın değer N'etmeli güzeli huy olmayınca |
|
|
|
|
|
#28 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Dostum Beni Niçin Zar İncitirsin
Dostum beni niçin zar incitirsin Verdiğim ikrardan dönen değilim ey Senden başkasına meylimi vermem Uçup daldan dala konan değilim ey Dostum gönüllenme giden tez gelir Herkes sevdiğine cilve naz gelir ey Yar yüzüne yüz yıl baksam az gelir Yüz dahi baksam kanan değilim ey Karacoğlan bilir benim halimi Kadir Mevlam açık etsin yolumu Senden başkasına vermem meylimi Vallahi billahi veren değilim ey |
|
|
|
|
|
#29 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Dört Köşeyi Dinledim
Kulak Verdim Dört Köşeyi Dinledim Ardımızdan Gaybet Eden Çok imiş Ben Dünyayı Sonsuza dek Belledim Meğer Dünya Dört Sultanlık Yer İmiş Karşıdan Uzanır Yapraklı Dağlar, Vay Dağlar Hastanın Derdini Bilemez Sağlar, Vay Sağlar Her Nere Vardıysam Dertliler Ağlar, Dost Gezdim Şu Alemi Dertsiz Yok İmiş Karacaoğlan Derki Dosta Sarılan Su Değilim Bulanıpta Durulam Bu Dünyada Sevdiğine Sarılan, Dost Ahirette Sorgu Sual Yok İmiş |
|
|
|
|
|
#30 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Ela Gözlerine Kurban Olduğum
Ela gözlerine kurban olduğum Şayedip aleme bildirme beni Açıp ak gerdanı durma karşımda Ecelimden evvel öldürme beni Dilber at kolların dola boynuma Ölüm endişesi gelmez aynıma Bir gece misafir eyle koynuna Sabah oldu deyi kaldırma beni Karac'oğlan tutma beni el gibi Akıttım gözümden yaşı sel gibi Bahçende açılan gonca gül gibi Dizip al yanağa soldurma beni |
|
|
|
|
|
#31 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Ela Gözlerini Sevdiğim Dilber 1
Ela gözlerini sevdiğim dilber Göster cemalini görmeye geldim Şeftalini derde derman dediler Gerçek mi sevdiğim sormaya geldim Gündüz hayallerim gece düşlerim Uyandıkça ağlamaya başlarım Sevdiğim üstünde uçan kuşların Tutup kanatlarından kırmaya geldim Senin aşıkların gülmez dediler Ağlayıp yaşını silmez dediler Seni saran yiğit ölmez dediler Gerçek mi efendim sarmaya geldim Senin işin yiyip içmek dediler Yaran ile konup göçmek dediler Göğsün cennet koynun uçmak dediler Hak nasip ederse görmeye geldim Mail oldum senin ince beline Canım kurban olsun tatlı diline Aşık olup senin hüsnün bağına Kırmızı gülleri dermeye geldim Karac'oğlan der ki işin doğrusu Gökte melek yerde huma yavrusu Söyledim ben sana sözün doğrusu Soyunup koynuna girmeye geldim (Ek Dörtlük) Sarı gülüm elden ele gezerim Ela gözlü yari candan severim Dediler o güzel sararıp solmuş Hak nasip ederse dermeye geldim |
|
|
|
|
|
#32 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Ela Gözlerini Sevdiğim Dilber 2
Ela gözlerini sevdiğim dilber Seni görmeyeli göresim geldi Altın kemer sıkmış ince belini Usul boylarım sarasım geldi Küçücüksün güzel etme bu nazı Ciğerime bastın ateşi közü Başına takmışsın gülü nergisi Yüzünü yüzüme süresim geldi Eladır gözlerin karadır kaşın Aradım cihanı bulunmaz eşin Yaylanın karından beyazdır döşün Uzanıp üstüne ölesim geldi Karac'oğlan der ki nettim neyledim Coşkun sular gibi aktım çağladım Vefasız dilbere gönlüm bağladım Ayrıldı yollarım varasım geldi |
|
|
|
|
|
#33 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Ela Gözlü Benli Dilber
Ela gözlü benli dilber Koyma beni el yerine Altın kemerin olayım Ah dola beni beline Haydi haydi canım haydi O bakışlar beni baydı Seni seni zalim seni Nerelerde bulsam seni Kendime alsam seni Sineme sarsam seni Gel kız karşımda dursana Nedir şu halim sorsana Saçından bir tel versene Ah koklayayım gül yerine Haydi haydi canım haydi O bakışlar beni baydı Seni seni zalim seni Nerelerde bulsam seni Kendime alsam seni Sineme sarsam seni Karacaoğlan der nolayım Kolun boynuma dolayım Nazlı yar kölen olayım Ah kabul eyle kul yerine Haydi haydi canım haydi O bakışlar beni baydı Seni seni zalim seni Nerelerde bulsam seni Kendime alsam seni Sineme sarsam seni |
|
|
|
|
|
#34 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Ela Gözlü Nazlı Dilber
Ela gözlü nazlı dilber Sen d'olasın benim gibi Zülfü dökük boynu bükük Sen d'olasın benim gibi Bahçende güller bitmesin Dalında bülbül ötmesin Kapından cerrah gitmesin Sen d'olasın benim gibi Gül yerine diken bitsin Kuş yerine baykuş ötsün Gözün yaşı sele gitsin Sen d'olasın benim gibi Karac'oğlan der mert gibi Yanar yüreğim od gibi Bir ok yemiş bozkurt gibi Sen d'olasın benim gibi |
|
|
|
|
|
#35 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Ela Gözlüm Ben Bu Elden Gidersem
Ela gözlüm ben bu elden gidersem Zülfü perişanım kal melül melül Kerem et aklından çıkarma beni Ağla gözyaşını sil melül melül Elvan çiçekleri takma başına Kudret kalemini çekme kaşına Beni unutursan doyma yaşına Gez benim aşkımla yol melül melül Yiğit ey sevdiğim sen seni gözet Karayı bağla da beyazı çöz at Doldur ver badeyi bir daha uzat Ayrılık şerbetin sal melül melül Karac'oğlan der ki ölüp ölünce Ben de güzel sevdim kendi halimce Varıp gurbet ele vasıl olunca Dostlardan haberim al melül melül |
|
|
|
|
|
#36 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Ela Gözlüm Yıktın Benim Evimi
Ela gözlüm yıktın benim evimi Eğlen şu diyarda kal diye diye Viran ettin bahçem ile bağımı Tomurcuk güllerim al diye diye İnsanoğlu kurtulmuyor kazadan Yaralılar nasıl durur sızıdan Akça ceyran kurtulmuş da tazıdan Kaldırmış başını çöl diye diye Seher zamanında uğradım sana Görünce gül yüzlüm kaldım ben tana Gafilken bir dolu sundun sen bana İçirdin ağıyı bal diye diye Karac'oğlan der ki neyleyip n'etmek Bir fikrim var şu sılayı terketmek Yıkıl git diyorsun kolay mı gitmek Sen getirdin beni gel diye diye |
|
|
|
|
|
#37 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Elif'in Türküsü
İncecikten bir kar yağar Tozar elif elif diye Deli gönül abdal olmuş Gezer elif elif diye Elifin uğru nakışlı Yavru balaban bakışlı Yayla çiçeği kokuşlu Kokar elif elif diye Elif kaşlarını çatar Gamzesi sineme batar Ak elleri kalem tutar Yazar elif elif diye Karacaoğlan emelerim Gönül sevmez değmelerin İliklenmiş düğmelerin Çözer elif elif diye |
|
|
|
|
|
#38 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Esti Seher Yeli Söküldü Seller
Esti seher yeli söküldü seller Gidiyorum kömür gözlüm ağlama Ağlamanın vakti geçti ne çare Kemend atıp yollarımı bağlama Sana derim sana kaşı kemanım Büküldü kametim geçti zamanım Gidiyorum yedi benli ceranım Yarim gitti deyi yürek dağlama Karacaoğlan der gözyaşım silinir Bir ah çeksem yüce dağlar delinir Yüreciğim bölük bölük bölünür Yaş döküp de arkam sıra çağlama |
|
|
|
|
|
#39 ( |