|
||
|
|
#51 (permalink) |
|
Super Moderator
![]() Giriş Tarihi: May 2005
|
Güzel (Yaz Gelip De)
Yaz gelip de baş ayları doğunca Açılmış bahçenin gülleri güzel Yaktı beni Fadime'nin nazarı Zülüften ayrılmış telleri güzel Elif'i der isen nazlıdır nazlı Esme'yi dersen de sırf ala gözlü Söyletme Şerfe'yi bülbül avazlı Söylüyor Zelha'nın dilleri güzel Emine'yi dersen incedir ince Bağdat'ın Mısır'ın gülleri gonca Ayşe'nin kaşı da kalemden ince Sevmeye Hürü'nün belleri güzel Döne güzelliğin halka bildirir Kamer pınardan da kabın doldurur Eşşe yürüşünde beni öldürür Sevmeli Cennet'in belleri güzel Karadan da Karacaoğlan karadan Sürün çirkinleri çıksın aradan Herkesi sevdiğine verse yaradan Sevdiğim Meryem'in benleri güzel |
|
|
|
| Faydalı Linkler |
|
|
#52 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Güzel Ne Güzel Olmuşsun
Güzel ne güzel olmuşsun Görülmeyi görülmeyi Siyah zülfün tel tel olmuş Örülmeyi örülmeyi Bahçende gülün güllenmiş Şeyda bülbülün dilenmiş Koynunda memem kirlenmiş Emilmeyi emilmeyi Mendili yudum anttım Gülü dalında kuruttum Adın neyidi unuttum Sorulmayı sorulmayı Seğirttim ardından yettim Eğildim yüzünden öptüm Adın bilirdim unuttum Çağırmayı çağırmayı Benim yarim bana küsmüş Zülfünü gerdana dökmüş Muhabbeti benden kesmiş Sevilmeyi sevilmeyi Çağır Karac'oğlan çağır Taş düştüğü yerde ağır Yiğit sevdiğinden soğur Sarılmayı sarılmayı |
|
|
|
|
|
#53 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Güzelsiz Yayla
Güzelsiz yaylaya konup göçülmez Kelle kesmeyince kanlar saçılmaz Gelirim geçerim gözük açılmaz Bir derdin var bilemedim kız senin Bir gider de beş arkana bakarsın Gözlerinden kanlı yaşlar dökersin Bilmem küskün müsün yas mı çekersin Bir derdin var bilemedim kız senin Derdim ağır dere tepe gezdirir Kazma ile kabrim eller kazdırır Gelir gider kız yüzünü azdırır Bir derdin var bilemedim kız senin Yiğidin bindiği arabasıdır Şahinin yediği turna etidir Yoksa güzel nişanlın mı kötüdür Bir derdin var bilemedim kız senin Karac'oğlan der ki ermediler mi Tomurcuk güllerin dermediler mi Yoksa sevdiğine vermediler mi Bir derdin var bilemedim kız senin |
|
|
|
|
|
#54 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Hama'nın (Çıktım Kırklar Dağın)
Çıktım Kırklar Dağın seyran eyledim Salınarak gider yolu Hama'nın Yel vurdukça dertli dolap iniler Burcu burcu kokar gülü Hama'nın Heves kaldım pınarının başına Altın yağmış toprağına taşına Ulu caminin kandil başına Altından şamdanı yanar Hama'nın Kudretinden yapılmıştır yapısı Kalem kaşlı güzelinin hepisi Aldı beni çarşısının kokusu Çarşısında gülü kokar Hama'nın Karac'oğlan der ki kal benim yurdum Terkettim sılayı burada buldum Güzeli çok diye eğlendim kaldım Kalem kaşlı güzelleri Hama'nın |
|
|
|
|
|
#55 (permalink) |
|
Super Moderator
|
İki Ceylan Götürdüler Bahçeye
İki ceylan götürdüler bahçeye Girdim o bahçenin gülleri bir hoş Yağar yağmur serin serin bad eser Irganan selvinin dallan bir hoş Yar oturmuş kurulur naz postuna Hiç bakmıyor yarenine dostuna Yaz gelince çayır çimen üstüne Yar bade doldurur elleri bir hoş Çıkmış yücesine avını avlar İnmiş enginine ceylan kovalar Değmen şu ceylana beyler ağalar Şirin şirin söyler dilleri bir hoş Karac'oğlan der ki aşığım saza Dayanılmaz sunam sendeki naza Elinde kadehi dudakta meze Gerdana dökülen telleri bir hoş |
|
|
|
|
|
#56 (permalink) |
|
Super Moderator
|
İncecikten Bir Kar Yağar 1
İncecikten bir kar yağar Tozar Elif Elif diye Deli gönül abdal olmuş Gezer Elif Elif diye Elif kaşlarını çatar Gamzesi sineme batar Ak elleri kalem tutar Yazar Elif Elif diye Evlerinin önü çardak Elif'in elinde bardak Sanki yeşil başlı ördek Yüzer Elif Elif dije Karac'oğlan eğmelerin Gönül sevmez değmelerin İliklenmiş düğmelerin Çözer Elif Elif diye |
|
|
|
|
|
#57 (permalink) |
|
Super Moderator
|
İncecikten Bir Kar Yağar 2
İncecikten bir kar yağar Tozar Elif Elif diye Deli gönül hayran olmuş Gezer Elif Elif diye Yar sana hayran can sana kurban Derdime derman bulamam Aşktan elaman aşktan elaman Elif kaşlarını çatar Gamzesi sineme batar Ak elleri kalem tutar Yazar Elif Elif diye Yar sana hayran can sana kurban Derdime derman bulamam Aşktan elaman aşktan elaman Karacoğlan eymelerin Gönül vermez değmelerin İliklenmiş düğmelerin Çözer Elif Elif diye Yar sana hayran can sana kurban Derdime derman bulamam Aşktan elaman aşktan elaman |
|
|
|
|
|
#58 (permalink) |
|
Super Moderator
|
İndi (Evveli Yalan Dünyaya)
Evveli yalan dünyaya Kuran m'indi hece m'indi Haydin danışak alime Gündüz m'indi gece m'indi Melekler safa düzüldü İblisin bağrı ezildi Dört kitap nerde yazıldı Yoksa gökten hoca m'indi Melekler mevlanın hası İblis ona oldu asi Gökten ol kudret lokması Toka m'inde aca m'indi Karac'oğlan söyler ırdan Destur aldım ben bir pirden Beytullahın üstü nurdan Beyte m'inde hacca m'indi |
|
|
|
|
|
#59 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Kaldır Nikabını Görem Yüzünü
Kaldır nikabını görem yüzünü Aç başını yaradanı seversen Siyah zülfün mah yüzünün üstüne Tel tel eyle yaradanı seversen Şeker baldır damağında dişinde Lam elif yazılı siyah kaşında Gerdanın olayım sakla döşünde As koynuna yaradanı seversen Karac'oğlan der ki girme kanıma Kipriklerin ok atıyor canıma Bensiz varma sen ellerin yanına N'olur dilber yaradanı seversen |
|
|
|
|
|
#60 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Kara Gözlüm
Kısmet olup ben bu elden gidersem Dünyalar durdukça kal kara gözlüm Gurbet elden kem haberim gelende Başının çaresin bul kara gözlüm Bağlara kurulmuş bir tuğca düğün Sinemin üstüne koydun bir düğüm Kız yarıma hasta diyorlar bugün Hastayım yanıma gel kara gözlüm Aşık aşığında bilir suçunu Cennet sandım kız koynunun içini Taramış zülfünü dökmüş saçını Göğsünün üstüne tel kara gözlüm Aşık aşığında bulur hevesin Kömür sandım kız kaşların karasın Yoksa sen kapına kul mu ararsın İşte ben kapına kul kara gözlüm Halep'in çevresi gül ile diken Ayrılıktır benim belimi büken Sinesin sineme sarayım derken Ayırdılar bizi bil kara gözlüm Ey der Karac'oğlan duman var imiş Yardan ayrılması yaman zor imiş Ela göz üstünü perçem bürümüş Yanağın çevresi lal kara gözlüm |
|
|
|
|
|
#61 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Kızlar (Yolum Düştü)
Yolum düştü sizin ele Bulağ üste duran kızlar Kına yakmış kara tele Zülfü tel tel buran kızlar Seyrim düştü ala göze Şeker şerbet şirin söze Bir maşraba su ver bize Aşığını yoran kızlar Seher geldim size sarı Üzdürme gönlümü bari Leyli yol etmiş pınarı Yurdum oldu aran kızlar Ağlar iken güldürürsüz Gözyaşımı sildirirsiz Ahır beni öldürürsüz Yay okunu kuran kızlar Mailim yarin kaşına Olaydım onla aşına Karacaoğlan başına Yağdırdınız boran kızlar |
|
|
|
|
|
#62 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Kömür Gözlüm (Aşık Bilir)
Aşık bilir aşıkların suçunu Cennet sandım kız koynunun içini Taramış zülfünü dökmüş saçını Yüzünün üstüne tel kömür gözlüm Aşık bilir aşıkların alasın Kömür sandım kaşlarının karasın Sevdiğim kapına kul mu ararsın İşte ben kapında kul kömür gözlüm Yol üstünde biter bir toprak örün Yar sen yüreğime vurdun bir düğüm Ağ yarime hasta diyorlar bugün Hastanın üstünde kal kömür gözlüm Karac'oğlan tepen duman karaymış Yardan ayrılalı hayli zamanmış Göğsünün üstüne misk mi sürünmüş Yanağın çevresi bal kömür gözlüm |
|
|
|
|
|
#63 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Kömür Gözlüm Ben Bu Yerden
Kömür gözlüm ben bu yerden gidersem Gülen oynan yaran ile eş ile Aralıkta kem haberin duyarsam Delen bu sinemi kara taş ile Hey ağalar ben bir hata işledim Gamı koydum kasavete başladım Elma diye al yanağı dişledim İncitmişim dökülesi diş ile Ememedim leblerinden yarimi Kim ağlatmış benim nazlı yavrumu Veremedim has bahçemden narımı Kan doldurmuş gözlerini yaş ile Karac'oğlan bu sevdaya doyamam Ak gerdanda çifte benler sayamam Can tatlıdır tatlı cana kıyamam Meğer ağu yedireler aş ile |
|
|
|