|
||
|
|
#76 (permalink) |
|
Super Moderator
![]() Giriş Tarihi: May 2005
|
Sarpdur Alaman Dağları
Üstünde yortduk eşdük Sarpdur Alaman dağları Bihamdillah hele göçdük Sarpdur Alaman dağları Yollarında bataklar çok Eğri büğrü sokaklar çok Issuz kalmış yataklar çok Sarpdur Alaman dağları Varat'ın kanda bağları Sayru kaldı çok sağları Bulındamı yarağları Sarpdur Alaman dağları Duman bürdü yolumuz Şaştı aklimuz bilimüz Susuz kurudu dilimüz Sarpdur Alaman dağları Sultan Süleyman Hanımız Gaziler çevre yanumuz Bu sözde yok yalanımuz Sarpdur Alaman Dağları Hazret paşa önce yorur Kul ve beğler yolca durur Husrev Paşa erce korur Saptur Alaman dağları Yürek doymaz havasına Şükür indük ovasına Varduk hem yaylasına Sarpdur Alaman dağları Çok durur taze meyvesi Lezetli kızıl alması Sararmış olmuş Ayvası Sarptur Alaman dağları Hisarları koyup gitdük Atrafını viran itdük Oğlın kızın esir itdük Sarptur Alaman dağları Aşduk eşdük bellerin Yidük hem tatlu ballarını Çok yangulduk yollarını Sarpdur Alaman dağları Dünyede şey kalmaz olur Sağ olan baş gene gelür Karacaoğlan gör nice bilür Sarptur Alaman dağları |
|
|
|
| Faydalı Linkler |
|
|
#77 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Seher Yıldızı
Nazlı yardan bana bir haber geldi Eger doğru ise büktü belimi Dediler ki yari yad eller aldı Kadir mevlam nasib eyle ölümü (Bağlantı) Seher yıldızı ayırdı bizi Perişan eyledi dost hepimizi Seher yıldızı ayırdı bizi Perişan eyledi yar ikimizi Bülbüle söyleyin dalına konsun Bizi böyle eden Allah'tan bulsun Sabreyle sevdiğim ilkbahar gelsin Terkedeyim vatanımı yurdumu Bağlantı Karacoğlan der ki konmadan göçtüm Yar elinden dolu badeler içtim Kötüler zanneder ben yardan geçtim Ölmeyince çeker miyim elimi Bağlantı |
|
|
|
|
|
#78 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Sunayı Da Deli Gönül Sunayı
Sunayı da deli gönül sunayı Ben yoluna terk eyledim sılayı Armağan gönderdim telli turnayı İner gider bir gözleri sürmeli Sabahtan uğradım yarin yurduna Dayanılmaz firkatine derdine Yıkılası karlı dağın ardına Aşar gider bir gözleri sürmeli Ateş yanmayınca duman mı tüter Ak gerdan üstünde çimen mi biter Vakti gelmeyince bülbül mü öter Öter gider bir gözleri sürmeli Karacaoğlan kapınıza kul gibi Gönül küsüverse ince kıl gibi Seherde açılmış gonca gül gibi Kokar gider bir gözleri sürmeli |
|
|
|
|
|
#79 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Şeftali İsterim Mahrum Gönderme
Şeftali isterim mahrum gönderme İki leblerinden bir yanağından Gönül hak evidir sakın söndürme İki leblerinden bir yanağından Her kanda gidersen seni bulurum Sarrafınım kıymetini bilirim Sen bir bezirgansın bac'ın alırım İki leblerinden bir yanağından Aklım aldın gözlerini süzeli Benzime düşmüştür ayva gazeli Sana derim behey adem güzeli İki leblerinden bir yanağından Karac'oğlan eydür yarim gelirse Deli gönül istediğin bulursa Danışlarım icazetin olursa İki leblerinden bir yanağından |
|
|
|
|
|
#80 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Şimdi (Hasta Düştüm Hey Ağalar)
Hasta düştüm hey ağalar Halim bilmez dağlar şimdi Düşman gibi dost karşımda Zülüflerin bağlar şimdi Etmedim ahd u amanı Geçti mihnetin zamanı Yitirdim kaşı kemanı Gözüm yaşı çağlar şimdi Del'oldum kanman sözüme Dost hançer vurdu özüme O yar bakmıyor yüzüme Yas çekecek çağlar şimdi Balaban uçurdum gölden Tor şahin kaçırdım koldan Yazık fırsat gitti elden Mecnun oldum beyler şimdi Firkat oldu yaktı canım Feryatla geçer zamanım Yaralandım akar kanım Karac'oğlan ağlar şimdi |
|
|
|
|
|
#81 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Şu Yalan Dünyaya Geldim Geleli
Şu yalan dünyaya geldim geleli Tas tas içtim ağuları sağ iken Kahpe felek vermez benim muradım Viran koydu mor sümbüllü bağ iken Aradılar bir tenhada buldular Yaslandılar kıvdılarım kırdılar Yaz bahar ayında bir od verdiler Yandım gittim anam karlı dağ iken Kanmaz da deli gönül kanmaz Akar gözlerimin yaşı kurumaz Senden geri benim fikrim yürümez Azil oldum güzellere bey iken Karac'oğlan der ki bakın geline Ömrümün yarısı gitti talana Sual eyle bizden evvel gelene Kim var imiş biz burada yoğiken |
|
|
|
|
|
#82 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Şu Yüce Dağların Karı Eridi
Şu yüce dağların karı eridi Sel oldu gidelim bizim ellere Yaylamızı lale sümbül bürüdü Gel oldu gidelim bizim ellere Nazlı olur güzellerin eyisi Deli gönül güzellerin delisi Gayrı bizim elin kara çalısı Gül oldu gidelim bizim ellere Karac'oğlan der ki gelir yazları Güzel nerden aldın sen bu nazları Anamın babamın acı sözleri Bal oldu gidelim bizim ellere |
|
|
|
|
|
#83 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Şunda Bir Güzelin Salınışını
Şunda bir güzelin salınışını Selviye benzettim dallar içinde Irmak kenarında derya yüzünde Kuğuya benzettim göller içinde Yörü güzel yörü yolun basmazlar Söyledip de şirin dilin kesmezler Güzel sevmiş deyi çekip asmazlar Koy ben de söylenem diller içinde Benim yârim gelişinden bellidir Ak elleri deste deste güllüdür Eşinden ayrılan neden bellidir Gezer melil melil iller içinde Alına da deli gönül alına Ciğerciğim aşk oduna deline İller atlas geye çıkıp salına Ko ben de kalayım çullar içinde Karacaoğlan der ki işim zar m'ola Aşk kemendi boynumuza dar m'ola Acap yârim gibi güzel var m'ola Hakk'ın yarattığı kullar içinde |
|
|
|
|
|
#84 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Turnam
Bitti m'ola Sam ilinin hurmasi Gitti m'ola ala gözün sürmesi Bagdat'in Basra'nin telli turnasi Turna yardan haber geldi eylenme Asina da Karac'oglan asina Yeni degmis on üç on dört yasina Irak degil ak pinarin basina Turna yardan haber geldi eylenme |
|
|
|
|
|
#85 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Uğrun Uğrun (Kömür Gözlüm)
Kömür gözlüm ben bu elden gidersem Var bana nisbetle tez uğrun uğrun Rakip değilim ki aranı bozam Yadlara düğmeni çöz uğrun uğrun Düğün olup al bayrağın açınca Usul boya yeşil kemha biçince Yar salınıp kız karşına geçince O zaman bildim ki söz uğrun uğrun Düğün olur Arap atı erişir Bayram olur kanlı kinli barışır Sevdiceğim yadlar ile konuşur Konuş yadlar ile gez uğrun uğrun Karac'oğlan der ki yalandır yalan Aldatıp yarimi elimden alan Gözyaşın mürekkep kirpiğin kalem Ayrılık namesin yaz uğrun uğrun |
|
|
|
|
|
#86 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Usandım (Sonunu Yokladım)
Sonunu yokladım sonu yol imiş Yürü yalan dünya senden usandım Çok emekler çektim hepsi zay oldu Cesedin içinde candan usandım Ağırdır kalkmıyor yükümün tayı Demirdir çekilmez feleğin yayı Aradım cihanda nazlı yar deyi El içinde olan sözden usandım Karacaoğlan der ki bize ne oldu Koynumuz köpüklü kan ile doldu Saatim ay oldu günüm yıl oldu Gelip geçen kara günden usandım |
|
|
|
|
|
#87 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Vara Vara Vardık Bir Kara Taşa
Vara vara vardık bir kara taşa Yazılanlar gelir sağolan başa(aman efendim) Bizi hasret koyar kavim kardaşa Bir ayrılık bir yoksulluk bir ölüm(aman efendim) Nice sultanları tahtan indirir Nicesinin gül benzini soldurur(aman efendim) Niceleri dönmez yola gönderir Bir ayrılık bir yoksulluk bir ölüm(aman efendim) Karacaoğlan derki kondum göçülmez Acıdır ecel şerbeti içilmez Üç derdim var birbirinden seçilmez Bir ayrılık bir yoksulluk bir ölüm(aman efendim) |
|
|
|
|
|
#88 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Yalan Dünya
Yalana da deli gönül yalana Yedi iklim çar köşeyi dolana Soğuk sulu yaylalarda sulana Meğer bu dünyanın sonu yoğ imiş Bayrak çekip padişahlık sürmedim Gurbet ilde inim inim imledim Kulak verdim dört köşeyi dinledim Arkam sıra gıybet eden çoğ imiş Başına bağlamış ibrişim poşu Her daim böyledir feleğin işi Tırnağın var ise başını kaşı Kardaştan kardaşa fayda yoğ imiş Karac'oğlan der ki yorup yormadan Ben usandım el işine yelmeden Çok yaşayıp miğnet ile ölmeden Az yaşayıp bir dem sürmek yeğ imiş |
|
|
|