|
||
|
|
#1 (permalink) |
|
Super Moderator
![]() Giriş Tarihi: May 2005
|
Karacaoğlan
Aciz Kaldım Şu Gönlümün Elinden
Aciz kaldım şu gönlümün elinden Benim gitmediğim yollarım kaldı Cevr idi ki yüz döndürüp serime Başıma gelmedik hallar mı kaldı Taşkın sular gibi akıp çağlarım Didarın görüben gönül eğlerim Dünyaya geleli her dem ağlarım Çeşmim karışmadık seller mi kaldı Alları çıkarıp karalar geyip Sen varıp illerin sözüne uyup Bir gün ben kendime kıyarım deyip Urgan atmadığım dallar mı kaldı Karacaoğlan eydür dost bizim eller Biter menevşesi dermeli güller Dinledim hep sizi söyleşir iller Benim düşmediğim diller mi kaldı |
|
|
|
| Faydalı Linkler |
|
|
#2 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Ağ Elleri Sala Sala Gelen Yar
Ağ elleri sala sala gelen yar Nasıl geçireyim seni ele ben Ben bir şahin olsam sen bir balaban Taksam cırnağımı gitsem çöle ben Koyunları kuzu ile karışık Yüze küskün ama kalbi barışık Siyah perçemi zülfü dolaşık Yeni düştüm düzen tutmaz tele ben |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Ağlamanın Vakti Geçti
Esti Bahar Yeli Söküldü Seller Gidiyorum Kömür Gözlüm Ağlama Ayrılığın Derdi Yaktı Sinemi Kemend Atıp Yollarımı Bağlama Suna Boylum Bağlama Ayrılığın Derdi Yaktı Sinemi Kemend Atıp Yollarımı Bağlama Ben Ölürüm Ağlama Sevdiğim Sılada Gezer Salınır Bir Of Çeksem Karşı Dağlar Delinir Mezarımız Gurbet Elde Bulunur Ağlamanın Vakti Geçti Ağlama Suna Boylum Ağlama Ciğerlerim Bölük Bölük Bölünür Ağlamanın Vakti Geçti Ağlama Kömür Gözlüm Ağlama Ben Ölem Ağlama |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Ahu Gözlerini Sevdiğim Dilber
Ahu gözlerini sevdiğim dilber Sana bir sözüm var diyemiyorum Bilmem deli miyim Mecnun gezerim Sırrımı yadlara veremiyorum Ak memenden emdiceğim azıktır Tarama zülfünü gönlüm bozuktur Öksüzüm garibim bana yazıktır Destursuz yanına giremiyorum Helal olsun al yanaktan emdiğim El uzatıp gonca gülün derdiğim İnce belin usul boyunu sardığım Kırılsın kollarım duramıyorum Karac'oğlan der ki Hasanpaşalı Aşk sevdası gönlümüzden taşalı Sen gibi güzele gönlüm düşeli Uyuyup uykuya kanamıyorum |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Ak Bilekte Sarı Akik
Ak bilekte sarı akik Zülfün de gerdana dökük Gözün melul kaşın yıkık Dostum neler duydun bugün Yüce dağdan bakınırdın Lale sümbül takınırdın Seni benden sakınırdım Sen ellere uydun bugün Kani Karac'oğlan kani Veren alır tatlı canı Ummadığım kara donu Yar karşımda giydin bugün |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Ak Ellerin Sala Sala Yürüyen
Ak ellerin sala sala yürüyen Nasıl getireyim seni ele ben Ben şahan olsam da sen bir balaban Alsam çırnağıma çıksam yola ben İlinizde yok mu idi kadılar Ak ellerin altın tasta yudular Seni bana yeşil ördek dediler Onun için dolaşırım göle ben Hemene de Karacaoğlan hemene Çanlı kervan indirmişim Yemene Sevdim ise ben yarimi kime ne Nettim ola şu koğlaşan ile ben |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Ala Gözlerini Sevdiğim Dilber
Ala Gözlerini Sevdiğim Dilber Sevgini Sevdamdan Ayıramıyorum Gündüz Hayalimde, Gece Düşümde Bana Bir Hal Oldu Bilemiyorum Yaylanın Hası Da Şu Nazlı Pınar Aynası Olanlar Yolları Dener Duramaz Dillerim, Nazlımı Arar Dilim Tutup Da Duramıyorum Nerde Güzel Görsem Artıyor Gamım Genç Yaşımda Sağır Oldu Kulağım Her Gün Önümüzden Geçer Yolağım Şimdi Nerd'olduğum Bilemiyorum Karac'oglan Da Gördüğün Öğer Uzundur Saçları Topuğun Döğer Vermişler Beş Bini, Bin Daha Değer Kesilmiş Bahası, Alamıyorum |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Aman Tanrım Bana Yarim
Aman tanrım bana yarim gücenmiş Beni görse yoldan çıkar yan gider Gönül suyu gözlerimden akıyor Ah ettikçe yüreğimden kan gider Cesedimi göz yaşıyla yusunlar Mezarımı yol üstüne koşunlar Gelen geçen garip ölmüş desinler Dünya bir yol geda gider han gider Ecel eli ömür ipin düğümler Kıyamettir bana bugün düğünler Karacaoğlan döğüş günü bugünler Kirpikler var gönül ile ceng eder |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Aşağıdan Gelen Güzel
Aşağıdan gelen güzel Eğri bağlar başlarını Küstünse gel barışalım Sil gözünün yaşlarını Evlerinin önü kuyu Kuyudan alırlar suyu Küçücüksün biraz büyü Hesap ettim yaşlarını Kara çalıda gül bitmez Karga bülbül olup ötmez Gündüz hayalimden gitmez Gece girer düşlerime Karac'oğlan işlerini Bağışlarım suçlarını Kız gezecek yollarını Ayıklarım taşlarını |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Aştı Gitti (İneyim Gideyim)
İneyim gideyim Osman iline Sevdaya düşenler yorulmaz imiş Herkes sevdiğini almış yanına Gariban hatırı sorulmaz imiş Aştı gitti göremedim boyunu Çene tutmuş kaşlarının yayını Yeni bildim güzellerin huyunu Gel denmeyen yere varılmaz imiş Yer değilim karış karış yarılam Su değilim bulanam da durulam Şu dünyada sevdiğine sarılan Ahirette sual sorulmaz imiş Karac'oğlan geldi güzel kervanı Ben olaydım devesine sarvanı Fırsat elde iken sürün devranı Kocayınca devran sürülmez imiş |
|
|
|
|
|
#11 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Bağlandı Yollarım Kaldım Çaresiz
Bağlandı yollarım kaldım çaresiz Gayri dünya bana aralandı gel Derildi dertlerim artsız arasız Üstüste dizildi sıralandı gel gel Yari görse idim haftada ayda Sevip ayrılmakta ne buldum fayda Azrail göğsümde canım hay hayda Ciğerimin başı yaralandı gel Karac'oğlan der ki başa yazıldı Gözüm yaşı Ceyhan oldu süzüldü Kefenim biçildi kabrim kazıldı Mezarımın üstü karalandı gel |
|
|
|
|
|
#12 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Bana Kara Diyen Dilber
Bana kara diyen dilber Kaşların kara değil mi Yüzünü güldüren gelin Gözlerin kara değil mi Beni kara diye yerme Mevlam yaratmış hor görme Ela göze siyah sürme Çekilir kara değil mi Her yoldan gelir geçerler Aktan karayı seçerler Ağalar beyler içerler Kahve de kara değil mi Karac'oğlan der maşallah Birgün görünür inşallah Kara donludur Beytullah Örtüsü kara değil mi |
|
|
|
|
|
#13 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Başı Al Valalı Küçücük Gelin
Başı al valalı küçücük gelin Seherde açılan güle dönmüşsün Başına takmışsın altın çelengi Turnadan alınan tele dönmüşsün Yüce dağ başında sığınlar gezer Derindir gölleri bahriler yüzer Dilin şeker olmuş şerbetler ezer Altun tas içinde bala dönmüşsün Sarı çiçek sarvan kurmuş oturur Türlü çiçeklere haber yetirir Cennet'aladan da koku getirir Ilgıt ılgıt eser yele dönmüşsün Karacaoğlan der ki içtim bulandım İçip içip aşkın meyinden kandım Dünyalar başıma yıkıldı sandım Derdini söylemez kula dönmüşsün |
|
|
|