|
||
|
|
#1 (permalink) |
|
Super Moderator
![]() Giriş Tarihi: May 2005
|
Ferhat Tunç
Ah İstanbul Yaşanmıyor
Güneşsiz kalmışım tümden ışıksızım ben Bir uçurumun içinde nefessizim ben Ah İstanbul yaşanmıyor yaşanmıyor geceleri Kaldırımlar yalın ayak adım adım sokak sokak Geçemiyorum geçemiyorum Aramayın beni burda kimseye sormayın artık Bu karanlık keşmekeşlik yetti canıma kalleşlik Çekemiyorum çekemiyorum Sürgünüyüm ben yılların yaşamadım ki Sevdalandım bir dilbere bakamadım ki |
|
|
|
| Faydalı Linkler |
|
|
#2 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Aşkımızın Kıblesi
askımızın kıblesinde sessiz ırmaklar yatağını zorlayarak akar geceden can yakan zakkumun kurur kökleri aydınlanır bozkır söz inceldikçe kim diyor ki içerdeyim bir dizi gül içindeyim sızıyor biryerlerden sızıyor biryerlerden biryerlerden bahar kokusu aşkımızı zorluyor kanlı hançerler direniyor inanç sevdadan yana körlerin kıblesinde daralan yaşam genişliyor gökyüzü hesaplandıkça kim diyor ki içerdeyim bir dizi gül içindeyim sızıyor biryerlerden sızıyor biryerlerden biryerlerden bahar kokusu |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Bir Kadın
BİR KADIN BİLİNMEZ ADIN BU DÜNYADA HİÇ YAŞAMADIN SEN YANDIN SEN DAYANDIN ÖPÜLESİ ELLERİ KADIN DOĞURAN SENSİN YİTİREN SENSİN SEN EY YÜREGİ YANGIN KADIN HER SAVAŞTA BARIŞ OLURSUN ŞU CANIMA CANSIN KADIN BİR KADIN SEVGİDİR ADIN BU ŞARKIMI SANA ADADIM SEN ANLATTIN BEN AĞLADIM EY İNSANLIK NERDE KALDIM DOĞURAN SENSİN YİTİREN SENSİN SEN EY YÜREGİ YANGIN KADIN HER SAVAŞTA BARIŞ OLURSUN ŞU CANIMA CANSIN KADIN |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Bugün Değil Yarınsın Sen
Bir dilin bütün sözcüklerini kullansam seni tarif Edemeyeceğimi biliyorum. ulaşılmaz oldun hep; dokunmak Hissetmek ve dolu dolu yaşamak isterken seni, kocaman bir Yalnızlıktı payımıza düşen Payıma düşen her şeyi erteledim. ama erteleyemediğim bir Şey vardı, sana benziyordu. su olsan dokunduğumda Bozulurdun, bozulmayan bir 'şey'din... gidilecek bir yer Olsa sonu olurdu, sonu olmayan bir 'şey'din... uykuda Görülecek bir rüya olsa uyanırdım, beni rüyamdan Uyandırmayacak bir 'şey'din... simsiyah saçların olsun İstiyorum, ama bahtın değil O gün seni gözlerinden, anafatma'dan, üç ırmağın Birleştiği yerinden öpeyim desem, aklına ırmaklar gelir Düşün ki yılan dağından aşağı iniyoruz ve dünyada sadece İki kişilik türkü kalmış, onu söylüyoruz. öyle Bir 'şey'sin sen... seni düşündükçe yoruluyorum desem Dünyanın en büyük yalanı olur. yalanım yok Bu günden yarına ne kalır bilmem, ama sen kalırsın tıpkı Yatağı değişmeyen bir ırmak gibi Yaşadıklarımız azdı, zamana sığmadık yaşamak isterken her Şeyi. bu gün şarkı söylüyorsam, o gün şarkı değil, şarkı Gibi seni yaşamak isterim Halkıma benziyordun, bir yanın göç, bir yanın toprak Kokuyordu hep. gezmediğim yerin kalmadı, bazen yasaklandın Bana, bazen suç gibi boynumda taşıdım seni. yedi telli Sazımla bile tam anlatamadım. sen bir uçurum gülüydün Ellerimi her uzattığımda bin kırıkla geri döndüm Yasaların bile tanımlayamadığı bir 'şey'din sen Haritalara sığmazdın, her ülkede bir başka gülüyordun Uzundun, inceydin, dokunduğumda nereli olduğumu seninle Hatırlardım. bana hep kendimi hatırlatan bir 'şey'sin Sen Uzaksın, yakınsın, özlenensiN ama bugün değil, yarın gibi Bir 'şey'sin sen Bugün her şeyi değiştirmek için çabalarken, sen değişmeyen Olarak duruyorsun karşımda. kabul ediyorum. dünyaya bu Kalsın, ama sen bilme Dünyada kaç iklim, kaç zulüm, kaç ölüm var? bir seni Bunların karşısına koymak nasıldır bilemezsin. bilme! Bugün her ölümle biraz ölürken, seni düşündükçe hayata Dönüyorum yeniden Gecenin en karanlık yerindeyim, bir sigara ateşinin Aydınlattığı kadar ışık bile olsan, yine de istiyorum Seni. sadece benim seni anladığım, kimsenin unutmamak için Defterine not düşmediği, ama hayatımda hep bir dipnot Olarak kalan kendi yasaklarım gibi unutmuyorum seni Dağları delmiyorum, inmek istiyorum oralardan. hepiniz Gibi aynada saçlarımı taramak, ''günaydın'' der gibi Sokağa fırlamak ve şarkı söylemek istiyorum sana Adına aşk diyorlar, gelecek diyorlar... bana yetmiyor. her Şarkımda sana bir adım daha yaklaşmak istiyorum. bir başka Dilden seviyorum, kırmızıdan daha uzundur Gelincikler gibi bir mevsim değil, dört iklim, köşe bucak Kim ne derse desin geri dönecek yerim yok, bir kentin Ortasında çığlık çığlığa bağırarak tek başına kalsam da Yine seviyorum seni Bu bir suç duyurusudur, kendimi ihbar ediyorum |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Diyarbekir
DİYARBEKİR WARE MINE DİYARBEKİR CİHE MİNE CİHA BAV U KALE MINE EM MESKEN Ü PAYTAXTA MİNE EW XUM XUMA AVA MEZIN DIHERİKE Ü PEL BILEZIN KULE DİLEM PE RE DIBEZIN CİVAT Ü SEYRANA MINE Lİ SER SURHE SİNGA TE BÜ FERMAN HATIN BI TE RE XORTEN CİWAN BIHEBET Ü BI GEHREMAN İDİ NE ME TIRSA GIRAN Lİ SER BİRCE TE İ BILIND MİJ Ü DUMAN HER GIRTINE GUL Ü SOSUN PEL WEŞANDIN Bİ HESRETA DİTİNA TENA BIMRİN BİJİM Lİ VE DİNYAYE Lİ TE DİVEGERİM CAREK DİNE |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Super Moderator
|
İzmir'in Kavakları
İzmirin kavakları Dökülür yaprakları Bize de derler çakıcı Yar fidan boylum Yıkarız konakları Selvim senden uzun yok Yaprağında üzüm yok Gamalıda zeybek vuruldu Yar fidan boylum Çakıcıya sözüm yok |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Mahsuni
BERÇENEKTEN YAYA DÜŞTÜN YOLLARA UMUT OLDUN SEVDA OLDUN MAHSUNİ TÜRKÜLERİN ÇAĞRI OLDU DÜNYAYA UZUN İNCE BİR YOL OLDUN MAHSUNİ VEY BENİM BABAM KÜÇÜK BİR ÇOCUKTUM UYANDIM SESİNE GÖNÜL BAHÇEMDE GÜL OLDUN MAHSUNİ NEFER OLDUN DİYAR DİYAR DOLAŞTIN SESİNE SES OLDUN HALKIN MAHSUNİ VAY BENİM BABAM YALANA DOLANA ÇATTIN YILMADIN ZALİMİN ZULMÜNÜ SEYRE DALMADIN HÜNKAR HACI BEKTAŞ DEDİN ÇAĞLADIN YOLUMUZU YOL EYLEDİN MAHSUNİ VAY BENİM BABAM |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Niyo
DIZDENİ MEKE HAQ ESTO DUZGIN BABA CAHİL NİYO MARE COMERDO DOSTO XIZIRO KAL TEYNA NİYO HEREDAYİS QE RIND NİYO PERODAİS ESQE MI NİYO COR ROJ DİNA MERAZ MEKE CUYAİS ZU ROZE NİYO QIR QIRA BİJEKUNA ZIRE ZIRA NA HERUNA QORA QORA NA MANGUNA NAXIR BE WAYİR NİYO BEBEXTİYE QEDER NİYA JİVENA TO CARE NİYA URZERA MOMİRA CIFTİYE WAXTE RAKOTENE NİYO ÇENE MEKE GIRANİYE HO VİRA MEKE VİRRANİYE ROJİYE Nİ YENE SONE HAQ TEYANA HAQO TO NİYO |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Özlemin Dili Olsaydı
Günler gördüm gün içinde Geceler gündüz içinde Seni gördüm görmeseydim Düşerken kanlar içinde Özlemin dili olsaydı Yüregimiz söz olurdu En amansız fırtınalar Gelir bizi bulurdu Kimi zamanlar külhandık Kimi zamanlar şakacı Her şey öyle degiştiki Yitirdik biz bu havayı Özlemin dili olsaydı Yüregimiz söz olurdu En amansız fırtınalar Gelir bizi bulurdu Güzel günler düşlemiştik Sevmiştik hem sevilmiştik Yangınların arasında Yeminlere sarılmıştık Özlemin dili olsaydı Yüregimiz söz olurdu En amansız fırtınalar Gelir bizi bulurdu |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Sen Ateş Ol Ben Yanayım
Gözlerin gözlerimde Ben sana kurban olayım Uğruna yorulayım Uğruna yanılayım İçimde fırtınalar Rüzgarın olayım Sesini sesime kat Sesinde boğulayım Sen ateş ol ben yanayım Sen yaz ol ben ayaz kalayım Uzasın gölgeleri şu ışıkların Sen tutukla ben hükümlü kalayım Tenim tenimde ben sana haldaş olayım Bir yaprak gibi dalına sarılayım Ahını ahıma kat sevdan olayım Sesime bir düğüm at Sesine tutunayım Sen ateş ol ben yanayım Sen yaz ol ben ayaz kalayım Uzasın gölgeleri şu ışıkların Sen tutukla ben hükümlü kalayım |
|
|
|
|
|
#11 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Sen Yoksun
Gazetelerin Kurumamis Aksam Baskisinda En Çok Ariyorum Seni Ah... Yoksun Ne Bir Yazi Ne Bir Resim Yok Kavga Sperlerinde Yoksun Jandarma Sirenlerinde Yok Düzmece Bir Intiharmisin Arama Bültenlerinde Yok Yanimda Yoksun Canimda Yok Ne Çok Özledim Bilsen Ne Çok Sen Yoksun Faydasi Yok Ben Yokum Ah Ben Yokum Vurulan Kusun Kan Damlayan Körpe Kanatlarinda En Çok Soruyorum Seni Ah...Yoksun Son Bir Ümit Son Bir Çare Yok |
|
|
|
|
|
#12 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Seni Düşünürüm
Ben bir kaçağım dağlarda Dolanırım orda burda Seni düşünürüm yavrum Her takatsız kaldığımda Kış olur karlar yağınca Hüzün birden bastırınca Başım darda kalınca Düşünürüm düşünürüm Düşünürüm seni yavrum Bir mevsim daha girdi hayatıma Kar ve tipilerle kanıyorum yavrum Çığlıklara çığ düşen Karların altında derin iniltilerle Berf tutmaz demişti Bir zaman bir düşümün hevali İçimde kanayan ülkenin Bombalarla küle dönmüş dağları Ey gölgebine sığındığım Ulu ulu çınarlar Ey türkülerime soluk veren Nazlı nazlı pınarlar Ey en büyük işkenceler tanığı Alınlardaki kabartma haritalar Ey soframdaki küçük kara katığım Akdenizde kundaklanan ağaçları El verin bana el verin Kış olur karlar yağınca Hüzün birden bastırınca Başım darda kalınca Düşünürüm düşünürüm Düşünürüm seni yavrum Bekle baban gelir bir gün Gelir de görürsün yavrum Duvarda resmim asılır Bakarsın ağlarsın yavrum Ben artık duramam buralarda Gördükleri yerde vurur Vurdukları yere gömerler beni Alev alev yükselen isyan ateşlerini Kızıl küllere çevirir kanın şiddeti Dinleyin, dinleyin İşte bu gelen uğultular Sürekli zelzeleler kuşağının Yıkım öncesi fırtınasıdır Ve yükselen bu dalgalar Sırtında kanlı tarihin ağır hesaplarıyla Toprağın yekine yekine kalkmasıdır Bu altında yol alınan Gözlerden kaymayan yıldızlar Artık yakarmak yerine Zafer işaretleriyle yükselen ellerin Kurduğu dost sofralarında Kenetlenircesine tutuşmasıdır |
|
|
|
|
|
#13 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Sivas
adını söylesem dilim takılır sanki yüreğime bir şey çakılır orda semah dönen naara yakılır kızılırmak boylarında bir şehir güvercinler gide baykuşlar öte ne kışın azala ne çilen bite hafik ten bu yana bağnaz dan öte kızılırmak boylarında bir şehir |
|
|