|
||
|
|
#26 (permalink) |
|
Super Moderator
![]() Giriş Tarihi: May 2005
|
Kalbin Bir Çiçektir
Kalbin bir çiçektir munzur dağında Halden bilmeyene yoldurma nazlı Varsın hazan olsun sevda bağında Güllerin tomurcuk soldurma nazlı Çiçekler koklayıp renkler almışsın Gül kalbini sevdalara salmışsın Böyle aşık bak çaresiz kalmışsın Bu günlerde geçer aldırma nazlı Savurma yellere körpe tenini Sahte gülücükler üşütür seni Dost olur sanma her yüze güleni Dalına baykuşlar kondurma nazlı Sularla akarsın günle gülersin Sevdalar üstüne türkü söylersin Vefasız bir yari söyle neylersin Yükünü gam ile doldurma nazlı |
|
|
|
| Faydalı Linkler |
|
|
#27 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Karanlık Gecede Mehtabım Olsan
Karanlık gecede mehtabım olsan Süzülsen o hayal sessizliğinle Dilinde nağmeler elinde keman Okşasan ruhumu güzel sesinle Özge canım olsan gönül yoldaşım Bir ömür dizinde dinlense başım Akarsa uğruna aksın gözyaşım Yakarsa ateşler yaksın elinle Bir daha sönmesin içimde közün Bir daha çalmasın kapımı hüzün Çiçekler açtırsa gülünce yüzün Dağılsa efkarım gül nefesinle Kimse okşamasın al yanağını Öpmesin başkası gül dudağını Bana bağışlasan gönül bağını Sevgiden bir yuva kursak seninle |
|
|
|
|
|
#28 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Kördüğüm (Gözlerin Ufkumda)
Gözlerin ufkumda bir nur inan ki En umutsuz karanlık gecelerde Seninle kördüğüm gibiyim sanki Çözülmek bilmeyen bilmecelerde Seni sevip de unutmak mümkün mü Kalbime vurulan mühür gibisin Ben deli divane hayat küskünü Sen daha taptaze ömür gibisin Sen bir Leyla isen bende mecnunum Bir sana yangınım bir sana vurgunum Sensiz yaşayamam anlıyor musun Hava gibi su gibi sana mecburum Sensin içli sevdam nazlı çiçeğim Benim tatlı hülyam haklı gerçeğim Bu can bu bedende var oldukça Seni ölümüm gibi bekleyeceğim |
|
|
|
|
|
#29 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Ne Yapmalı (Üstüm Dertli)
Üstüm dertli başım dertli Tabağımda aşım dertli Gözlerimde yaşım dertli Söyle sensiz ne yapmalı Rüyalara girmiyorsun Gittin geri gelmiyorsun Ne çekerim bilmiyorsun Söyle sensiz ne yapmalı Pınarlarla konuşamam Yıldızlarla buluşamam Bu hayatla boğuşamam Söyle sensiz ne yapmalı Karlar aldı gönül dağım Viran oldu bahçe bağım Günden güne artar ağrım Söyle sensiz ne yapmalı |
|
|
|
|
|
#30 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Nerdesin (Hasretlik Ölümdür)
Hasretlik ölümdür acısı derin Göz göz oldu yaralarım nerdesin Kaldı mı sinende bana bir yerin Göz göz oldu yaralarım nerdesin Süsenim sümbülüm reyhandı sesin Kekliğim cerenim ceylandı sesin Dermansız derdime dermandı sesin Göz göz oldu yaralarım nerdesin Döküldü yaprağım karda yağmurda Beklerim çiçeğim açmaz baharda Gönlüm sende kaldı gözüm yollarda Göz göz oldu yaralarım nerdesin Kah zülfünün tellerinde yiterdim Kah hüsnünün cemalinde biterdim Allah'ım bu sevda bitmesin derdim Göz göz oldu yaralarım nerdesin Bülbül zar eylesin güller uyansın Derdine Can Ozan yansında yansın Ah zavallı kalbim nasıl dayansın Göz göz oldu yaralarım nerdesin |
|
|
|
|
|
#31 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Seherin Yeline Benzer
Aşağıdan gelir geline benzer Saçları sırmanın teline benzer Hasbahçe içinde taze gül gibi Nefesi seherin yeline benzer Özenmiş bezenmiş yaratmış hüda Derdinden bağrımı kanatmış hüda En güzel renklerle donatmış hüda İrem bağlarının gülüne benzer Gülüşü gül gibi bakışı gülden Kokusu gül gibi yakışı gülden Akışı gül gibi nakışı gülden Dilleri bülbülün diline benzer Yüce dağbaşını kervan yol tutmuş Sevenin derdini mevlam bol tutmuş Can Nuri'yi bir güzele kul tutmuş Gözlerim fıratın seline benzer |
|
|
|
|
|
#32 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Semaha Geldim (Aşkın Çilesine)
Aşkın çilesine bir ah' a geldim Arındım günahtan duaya geldim Zifiri karanlık bir gecedeyim Nurunla ışıyan sabaha geldim Ya pirim mürşidim ya hak diyerek İlahi aşk ile yandı bu yürek Eşiğe diz çöküp niyaz ederek Erenler safında dergaha geldim Bir dilsiz ağıdım sessiz beyidim Çığlığımı bir mahşerde yitirdim Beni de al divanına ey mirim Canların ceminde semaha geldim Erenlerin yolu zordur yokuştur Yüreğim kanatsız garip bir kuştur Çile ateşiyle yandır tutuştur İçimde külleşen feryada geldim Kılıçtan keskindir sevgin dediler İnsanlık derdidir derdin dediler Hakkın huzuruna erdin dediler Kerem et gönlümü yunmaya geldim Bu evreni baştan başa dolaştım Aşk denilen bir sahile ulaştım Gönül ummanına sığmadım taştım Yitirdim yönümü bulmaya geldim |
|
|
|
|
|
#33 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Sen Sebep Oldun
Önüm tipi boran yollar toz duman Kalmadı dermanım sen sebep oldun Kahpe felek vermez ömrüme aman Yazıldı fermanım sen sebep oldun Başladı ömrümde gazele döküm Kırıldı dallarım söküldü köküm Yıkıldı berhanem devrildi yüküm Gitmiyor kervanım sen sebep oldun Gülerler halime algınım deyü Divane gezerim dalgınım deyü Bilmezler ben niye dargınım deyü Güzellim sultanım sen sebep oldun Ne kanadım oldu ne havalandım Sürüdüm zinciri hayli dolandım Deli çaylar gibi aktım bulandım İfet-i devranım sen sebep oldun Yağdığın başıma kar diyemeden Üşüdü yüreğim sar diyemeden Ömür gelip geçti yar diyemeden Tükendi kararım sen sebep oldun Yılların elinden ömrüm perişan Sevdanın elinden gönlüm perişan Bu günüm perişan dünüm perişan Ey canı cananım sen sebep oldun Ben bir Can Ozanım yeldim dumandım Çileyi cefadan bezdim usandım Ateşi - aşk ile gark olup yandım Ey şah-ı merdanım sen sebep oldun |
|
|
|
|
|
#34 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Sevda Bir Çiçekmiş
El ele gezdiğim ıssız sokaklar Bir içli sevdanın sırrını saklar Uzanır ellerin usulca okşar Sevgimi incinen nazlı yerinde Duvarda incecik nakışın kalmış Sularda hülyalı bakışın kalmış Sevda bir çiçekmiş gönül bağında Koparıp göğsüme takışın kalmış Geçip gitti günler hicranla gamla Bazen nehir gibi, bazen bir damla Kahrolmak da varmış, bir gün acınla Ömrümün karanlık gecelerinde Baktığın her dalda bir izin kalmış Her köşe başında bir gizin kalmış Süsenin sünbülün nergizin kalmış Gönlümün har düşmüş bahçelerinde Has bahçede karanfilsin destesin Gül kokardı buram buram nefesin Şimdi hangi diyar, acep nerdesin Arar mısın sende Can'ı düşlerinde |
|
|
|
|
|
#35 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Sevgi Yağmurum Ol
Günüm güneşim ol ısınacağım Ümit duvarım ol yaslanacağım Sevgi yağmurum ol, ıslanacağım Gül kokun bir ömür tenimde kalsın Sen uykuysan ben gördüğün düş olam Sen yuvaysan ben bir yavru kuş olam Ağlar isen yanağında yaş olam Gözlerin bir ömür gözümde kalsın Gel sevgilim ol benim, düş kaçağım Göğsüne başımı yaslayacağım Kalbimin içinde saklayacağım Özlemin bir ömür gönlümde kalsın Bir dünya sun bana tutunacağım Gönlümü sevginle avutacağım Bütün ihanetleri unutacağım Ellerin bir ömür elimde kalsın Sevgi mırıldayan nehirler gibi Derin uykularda şehirler gibi İsminki dualar şiirler gibi Ölünceye kadar dilimde kalsın |
|
|
|
|
|
#36 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Yağmur Yağmur Yağ Üstüme
Bülbülüm nevale düştüm Bir gülüm hayale düştüm Gel gör ki ne hale düştüm Çöktü koca dağ üstüme Bir mecnunum çöllerdeyim Turna oldum göllerdeyim Kapkaranlık ellerdeyim Güneşim ol doğ üstüme İstersen gül bağın olam Dalında yaprağın olam Başı karlı dağın olam Bulut bulut ağ üstüme Ardım boran önüm tipi Hasretin derindir dibi Susuz kaldım çiçek gibi Yağmur yağmur yağ üstüme Bülbül oldum neva bilmem Dertli doğdum deva bilmem Can Nuri'yim vefa bilmem Gelip geçti çağ üstüme |
|
|
|
|
|
#37 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Yalan Sevdiğim
Çiçek çiçek açıp ağaçlarımda Yaprak yaprak dalda solan sevdiğim Damla damla akıp göz uçlarımda Derya derya kalbe dolan sevdiğim Bazen bir alevsin avuçlarımda Bazen bir menekşe yamaçlarımda Bazen bir rüzgarsın kır saçlarımda Tutam tutam başım yolan sevdiğim Bir zaman ömrümüz yazdı bahardı Ne bülbül ah eder ne gül ağlardı Dört mevsim kalplerde bir aşk yanardı Şimdi bir külleri kalan sevdiğim Kalmadı içimde sevgiye bir yer İşkenceye döndü saatler günler Yüreğim bir mezar sığmaz ölüler Sonsuz acılara salan sevdiğim Benimdir çileler bu ayrılıklar Dinmeyen gözyaşı bu hıçkırıklar İçimde bin özlem bin kahır var Anladım bu dünya yalan sevdiğim |
|
|
|