|
||
|
|
#1 (permalink) |
|
Super Moderator
![]() Giriş Tarihi: May 2005
|
Nuri Üstünses
Açıl Mor Menekşem
Açıl mor menevşem bahar erişti Lale sümbül nergis reyhan yetişti Benim kısmetime ak zambak düştü Menevşem oy bir tanem oy haydi de haydi Çadır almış nerelerden gelirsin Benim seni sevdiğimi bilirsin Çok da sürmez benim gibi olursun Menevşem oy bir tanem oy haydi de haydi AÇILMIŞ MENEVŞEM NE GÜZEL OLMUŞ LALESİ SÜMBÜLÜ HEP BİZE KALMIŞ SENİ SEVEN GÖZLER UYKUYA DALMIŞ Menevşem oy bir tanem oy haydi de haydi DİVRİĞİ & SİVAS |
|
|
|
| Faydalı Linkler |
|
|
#2 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Aşan Bilir
Aşan Bilir Karlı Dağın Ardını Çeken Bilir Ayrılığın Derdini Bülbül Kaça Aldın Gülün Nargını Gül Alıp Satmanın Zamanı Değil Yaprak Gazel Olmuş Duruyor Dalda Vefasız Güzelden Bize Ne Fayda Bu Ayda Olmazsa Gelecek Ayda Ölürüm Vaz Geçmem Sevdiğim Senden Selvinin Dalları Boyundan Uzun Yavrular Gözüme Bir Salkım Üzüm Ölmeden Görseydi O Yari Gözüm Koyun Kuzu Kurban Olur O Zaman |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Ben De Şaştım
Ben de şaştım bu feleğin elinden Her nereye varsam aman yar ister benden Sanki benim mor sümbüllü bahçem var Kara kış ayında aman gül ister benden Bahçenizde var mı elma ağacı Dökülmüş yaprağı aman kalmış ağacı Güzel senin bende gönlün yok ise Sen bana kardaş de aman ben sana bacı |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Beni Görüp Yüzün Öte Dönderme
Beni Görüp Yüzün Öte Dönderme Yine Benim Gönlüm Sendedir Sende Tıkıp Hilal Kaşın Da Yavrum Yere İndirme Yine Senin Aşkın Yavrum Candadır Canda Şerbet Senin Dudağında Dilinde Arzumanın Kaldı İnce Belinde Sen Bir Güzelsin Ki Türkmen Elinde Günah Bende Değil Sendedir Sende Sensiz Çıkıp Şu Yaylayı Yaylayamam Sırrın Açıp Yad Ellere Söyleyemem Çok Günah İşledim İnkar Eylemem Günah Bende Değil Sendedir Sende |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Bugün Gam Yükünün Tüccarı Geldi
Bugün gam yükünün tüccarı geldi Çekemem bu derdi bölek seninle Seni seven aşık sararıp soldu Çekemem bu derdi bölek seninle Yine gam yüküne tüccar ben oldum Lokman 'a yetmeyip çaresiz kaldım Medet mürvet dedim kapına geldim Çekemem bu derdi bölek seninle Seherde okunur Allah ü ekber Duyunca titrer ol bab-ı Hayber Selman'ın carına yetmişti Hayder Çekemem bu derdi bölek seninle Gerçek aşık gafletinden uyanır Muhammet'in gül rengine boyanır Ancak bu cefaya Eyüp dayanır Çekemem bu derdi bölek seninle Bağımıza gazel düştü güz oldu Geçti bu vakitler ne de tez oldu Feryadi'nin yaraları yüz oldu Çekemem bu derdi bölek seninle |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Celaloğlan (İpek Mendil)
İpek mendil dane dane Yudular serdiler güne Ana Celal'ı yudular Başucunda döne döne Celal oy oy Evlerinin önü yonca Yonca kalkmış dam boyunca Bu yoncayı kim biçecek Celal oğlan olmayınca Celal oy oy Evlerinin önü kare Selam söylen Celal yare Nişanlısın eller almış Bulunmaz mı buna çare Celal oy oy Evlerin önü arpa Kırat gelir kırpa kırpa Benim yavrum hastalanmış Kuru yerde yata yata Celal oy oy Evlerinde var makine Derdimi dö***im kime Benim yavrum hastalanmış Götürmemişler hekime Celal oy oy Nasıl edek nereye gidek Derdimizi kime diyek Suçu yalnız insan sevmek Celal oy oy |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Eşimden Ayrıldım
Eşimden ayrıldım yoktur kararım Uçan kuştan haberini sorarım Gece gündüz hasretine yanarım Beni öldürmeli dövmeli değil Karadır gözleri sürmeli değil Beni öldürmeli dövmeli değil Yedi yıldır haberini almadım Geçti ömrüm bir murada ermedim Fırsat elde iken demler sürmedim Beni öldürmeli dövmeli değil Karadır gözleri sürmeli değil Beni öldürmeli dövmeli değil Elimden aldırdım gözü elayı Onun için ter***ledim sılayı Başıma almışım türlü belayı Beni öldürmeli dövmeli değil Karadır gözleri sürmeli değil Beni öldürmeli dövmeli değil |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Evlerinin Önü Yonca (İpek Mendil)
Evlerinin önü yonca Yonca kalkmış diz boyunca Ben bu halayı tutamam Celal oğlan olmayınca Celal oy oy yavrum oy oy Evlerinin önü arpa Kırat gelir kırpa kırpa Benim yavrum hastalanmış Kuru yerde yata yata Celal oy oy yavrum oy oy İpek mendil dane dane Yudular serdiler güle Ana Celal'ı yudular Başucunda döne döne Celal oy oy yavrum oy oy |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Halil Oğlan Gel Seninle Kaçalım
Halil oğlan gel seninle kaçalım Kaçalım da al bayraklar açalım Sen doldur ver ben badeler içelim (*) Bahçelerde fidan boylu Şerifim Bahçelerde fidan boylu Halilim Halil oğlan su doldurur ırmaktan Altın yüzük sıçıradı parmaktan Sana kemha kestireyim tırnaktan Bahçelerde fidan boylu Şerifim Bahçelerde fidan boylu Halilim Halil oğlan su doldurur dereden Eli yüzü görünmüyor bereden Seni bana kısmet etsin yaradan Bahçelerde fidan boylu Şerifim Bahçelerde fidan boylu Halilim |
|
|
|
|
|
#11 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Kahpe Felek Şaşırttırdı Yolumu
Kahpe felek şaşırttırdı yolumu Tren kesti ayağımı elimi Kimseler görmedi böyle zulümü Parça parça oldu ona yanarım Hanem haraboldu buna yanarım Üç gün evvel tren girdi düşüme Düşümü söyledim kendi eşime En sonunda bu iş geldi başıma Parça parça oldu ona yanarım Hanem haraboldu buna yanarım Komşularım yavrum size emanet Süremez çiftimi küçüktür gayet Bir can için kime edeyim minnet Parça parça oldu ona yanarım Hanem haraboldu buna yanarım |
|
|
|
|
|
#12 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Kara Duta Yaslandım
(Bağlantı) Gel gülüm etme gülüm Mor menevşe sümbülüm Ben senden ayrı düştüm Sensin benim sevgülüm Çiğ sütten kaymak olmaz Güzele doymak olmaz Eğil bir yol öpeyim Yolcuyum durmak olmaz Bağlantı Kara dut oyulur mu Güzele doyulur mu Güzel seven yiğidin Kolları yorulur mu Bağlantı |
|
|
|
|
|
#13 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Katı Havadan Uçarsın
Katı havadan uçarsın De neye ağam nayda nanay Kibar nanay nay nanay İndireyim gönül seni De neye ağam nayda nanay Kibar nanay nay nanay Budak budak gül dalına De neye ağam nayda nanay Kibar nanay nay nanay Kondurayım gönül seni De neye ağam nayda nanay Kibar nanay nay nanay Yüce dağlar yüce olur De neye ağam nayda nanay Kibar nanay nay nanay Gündüz geçer gece olur De neye ağam nayda nanay Kibar nanay nay nanay Bu ayrılık nice olur De neye ağam nayda nanay Kibar nanay nay nanay Ayırayım gönül seni De neye ağam nayda nanay Kibar nanay nay nanay Ördeği avlarlar gölde De neye ağam nayda nanay Kibar nanay nay nanay Şahini beslerler kolda De neye ağam nayda nanay Kibar nanay nay nanay Bezirgan geçtiği yolda De neye ağam nayda nanay Kibar nanay nay nanay Çınlatayım gönül seni De neye ağam nayda nanay Kibar nanay nay nanay |
|
|
|