|
||
|
|
#1 (permalink) |
|
Super Moderator
![]() Giriş Tarihi: May 2005
|
Engin Namlı
Bak Ki Büyüsün Her Çiçek
Bak ki büyüsün her çiçek Sev ki aşkımdır diyerek Sakla ki yar sansın yürek Gözün gibi koru gülüm Demet demet topla gülüm Buram buram kokla gülüm Esen yelden sakla gülüm Gözün gibi koru gülüm Varım yoğum budur deyip Bak her gün yanına gidip Canından bile çok sevip Gözün gibi koru gülüm |
|
|
|
| Faydalı Linkler |
|
|
#2 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Bir Merhaba Sözüne
Bir merhaba sözüne Kapıldı şu yüreğim Ardındaki izine Baka kaldı gözlerim Ya unutmam gerekir Ya da seni aramam Belki her gün yolunda Nöbet tutmam gerekir Tanıdığın herkese Dalgalanan her sese Soluduğun nefese Soruyorum hep seni Bir köşeden çıksan, ah Yansam da demem eyvah Zaten her gün her sabah Yangınım hasretine |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Bizim Bayramlarımız
Dertleri unutturur Acıları savuşturur İnsanları kavuşturur Bizim bayramlarımız Dargınları barıştırır Gönülleri yarıştırır Dertleri paylaştırır Bizim bayramlarımız Garipleri sevindirir Matemleri dindirir Göz yaşını sildirir Bizim bayramlarımız |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Bugün Yel Mi Vurdu Sana
Bugün yel mi vurdu sana Öyle mahzun bakma bana Yüreğim dayanmaz buna Haydi gülüm kalk ayağa Şu gönlüm düşerse onmaz Bir daha yerine konmaz Seni belki de hiç anmaz Haydi gülüm kalk ayağa Veda etmek zordur bağa Sarıl sümbüle zambağa Yıkılma kara toprağa Haydi gülüm kalk ayağa |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Buldum Deme Bana İyi Birisini
Buldum deme bana iyi birisini Sıralasam öyle nedenleri var ki Bir bakışla kalbi çaldım sanma sakın Gönülden seveni bulmak öyle zor ki Kaptırdın mı gönlü geri alamazsın İstenmeyen yerde bir gün kalamazsın Seni sevmeyene seven olamazsın Gönülden seveni bulmak öyle zor ki Yalansa söylenen her tatlı kelime O anda çıldırır dönersin deliye Ne aşklardan kimler gitmedi ölüme Gönülden seveni bulmak öyle zor ki |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Ceketimi Attım Sırtıma
Ceketimi attım sırtıma Gidiyorum dostlar buralardan Dönüp te bakmadan ardıma Gidiyorum dostlar buralardan Her yanımda ezilmişlik Ufkuma doğru yürüyorum Beni kahreden yıkılmışlık Onu da yanımda götürüyorum Biçare mahzun yüreğimi Hazin duygularım dişlerken Temiz zamana kaçıyorum Geçitleri ayaklarım işlerken Yokuşlara bir bir çıkarken Akan sulara bent oluyorum Habire bana doğru akarken Kendimi akıntıda buluyorum Mazime güle güle deyip Gurup vakti uğurlamak istiyorum Sabır taşını bağrıma basıp Artık kendimi ağırlamak istiyorum |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Gurbetin Soğuk Kaldırımlarına
Gurbetin soğuk kaldırımlarına Uzanıp yatan ilk ben değilim ki Ayak koyduğum tüm adımlarına Beden sürüyen ilk ben değilim ki Yalnız kaldığım her bir köşesinde Sen ağlar iken herkes neşesinde Derim adalet bunun neresinde Yıllarca soran ilk ben değilim ki Hıçkıran gönlüm halimi sorar da Bitmez derdime çareler arar da Bir nebze olsun merhemi olur da Lakin gam gören ilk ben değilim ki |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Gülüm Ben Seni Hiç Unutur Muyum
Efsane gibi hep zirvede kaldık Yıllar yılı bir oyunda rol aldık Gam sahnesinden gülerek ayrıldık Gülüm ben seni hiç unutur muyum Kaç yıl devirdik hayat vademizden Neleri sildik gönül hanemizden Zorlukları taç yaptık sevgimizden Gülüm ben seni hiç unutur muyum Renkler taşınmaz bu aşkın resmine Fırtına boran dayanmaz azmine Lugatlarda ad bulunmaz ismine Gülüm ben seni hiç unutur muyum Sinemde köşkün aşkımla çevrili Hasretin ile sımsıkı gerili Ölümüne dek attık bu temeli Gülüm ben seni hiç unutur muyum |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Hayatım Boyunca
Hayatım boyunca attığım adımlardan Yumak yapıp emek hırkası öreceğim Bir gün terli beden soğuyup üşüyünce O hırkamı sıcacık her gün giyeceğim Hayatım boyunca çektiğim çilelerden Resimler yapıp duvarlara asacağım Yaşlı gözlerle başköşemden seyrederken Ya yetmiş ya doksana ayak basacağım Hayatım boyunca ağlatan insanlardan Gönül mahkememde hep hesap soracağım Çektiklerim kanıt olacak öfkem yargıç Sinemde ışıksız odamda tutacağım |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Super Moderator
|
İnan İki Satır Yazamıyorum
Her günün akşamı kalem elimde İnan iki satır yazamıyorum Bir bir dolanıyor sözler dilimde İnan iki satır yazamıyorum Bu hasret gerçekten bitirmiş beni Bana çok görüyor severken seni Kaldıramıyorum yorgun bedeni İnan iki satır yazamıyorum Bıraktığın izler gönlümde ne çok Dokundukça yakar sanki kızgın ok Kağıt kalem nemli çizgi desen yok İnan iki satır yazamıyorum |
|
|
|
|
|
#11 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Niceleri Gitti De Fizan Ellere
Niceleri gitti de fizan ellere Duygulanmadın ardından o ellere Sen giderken döndüm ben akan sellere Bir noktaya düşen bin yağmur misali Binerken trene gözlerim ırmaktı Gün boyu sensizliğine yaş bıraktı Belki döner diye yollarına baktı Melul melul bakan bir mağdur misali Bir teselli uydurmuşum sen gidince Şiirler yazıyorum elim değince Dökülüyor kaleme sözler hazince Efkar ile avunan gurur misali |
|
|
|
|
|
#12 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Sahralardan Beterim
Sahralardan beterim Yüreğim yangın yeri Tutuşuyor içerim Bulun bana o yari Volkan ateşi gibi Kavuruyor mehtabı Var bunun bir sebebi Bulun bana o yari Kızgınlaşan gönlümde Tuttuğum kor elimde Feryad var her bölümde Bulun bana o yari |
|
|
|
|
|
#13 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Ufukları Yaran Ey Sıra Dağlar
Ufukları yaran ey sıra dağlar Heybetinden korkup yılan var mıdır Üstünden her sabah bir güneş doğar Tependen seyrine dalan var mıdır İhtişamla durur her bir ağacın Semaya uzanır meşen ardıcın Çiçeklerle süslü düzün yamacın Gülünden haberi olan var mıdır Başında beredir masmavi sema Sende nefes bulur aldığım hava Resminle renklenir şu koca dünya Senin kıymetini bilen var mıdır |
|
|
|